Sömnigt och supersegt

2009-08-31

Idag har det vart en tung dag. Gårdagens bussresa kändes i kroppen och jag var riktigt sömnig på föreläsningarna. Som tur var började jag 10 så då slapp jag iaf gå upp supertidigt. På eftermiddagen hade vi räknestuga från 15-17 och vi satt i våra grupper och försökte lösa alla uppgifter på inlämningsuppgiften. Men, vi i min grupp fick sitta till 18.30 med en enda uppgift som var hur svår som helst.  Men nu har vi äntligen löst den och kan därför lämna in den imorgon, skönt :)  Sen var det dags att ta bussen hem och ta en runda på coop innan man äntligen kunde börja  fixa med lite mat. Nu sitter jag här och tittar på Extreme Home Makeover och äter lite godis.. Somnar snart så det blir nog sängen om en liten stund.

Imorgon har jag bara en lektion 10-12 DET är skönt! :D


Tillbaka i Jönköping

2009-08-30

Ja, nu har jag äntligen kommit hem hit igen. Det blev en lång och seg bussresa från karlstad. Resan skulle ta ca 4 timmar men tråkigt nog gick bussen sönder i Mullsjö så vi fick så snällt vänta på en ny.. Men, som sagt är jag äntligen tbx igen!

Helgen har förövrigt vart mycket bra och nu är mina batterier laddade igen! Med hem fick jag också  färdiggrillad kyckling! Det finns inte någonstans här i stan så pappa köpte ett paket åt mig på obs. Mamma och jag gjorde paj på morgonen så det fick jag också med. Nu har jag massor med god mat i frysen!




Ännu mer saker och lite packande

2009-08-27
Sitter här och slö-tittar på en film. Inte är den speciellt bra, men det får duga ändå. Pappa har vart här med mina vinterjackor, ett tvättställ, ett överkast och lite annat smått och gott. Så det har jag försökt organisera och fixa iordning så att det ser fint ut när jag kommer hem igen på söndag. Håller även på att packa ner det som ska med hem i klädväg över helgen. Så imorgon kommer pappa och hämtar upp mig efter skolan och så bär det av hemåt. Ska bli skönt att få komma hem en liten sväng. Men, jag trivs bra här. Det blir bara bättre och bättre för varje dag och det känns mer och mer som "hemma". Men det ska ändå bli skönt att komma hem till alla en sväng...

Hej hej!

2009-08-27
Har haft en lång dag i skolan idag - men jag överlevde! Har vart en sväng till Westers som är den konstnärsbutik där vi handlar allt vårt material till rit- och skisskursen. Med hem kom ytterligare lite saker, 300kr värda. Men, det är ju saker som man måste ha.. Nu håller jag på och packar ner lite grejer som ska med hem i helgen och så väntar jag på ett telefonsamtal från pappa. Han är ju här i stan nu och ska komma förbi med lite saker som han har haft med sig hit i bilen. 

Kvällen vet jag ännu inte hur den ser ut, fick ju inte tag på någon biljett till insparksmiddagen som så många andra ska på... eller, de sålde 400 biljetter och vi är kanske 1000st nya på tekniska högskolan - så det är ju mindre än hälften som får gå. Det tycker jag är dålig stil!!


Studiebesök och badkarsrace

2009-08-26
Ja, det är vad som har stått på mitt schema idag. Först var det matte och sen var det dags för studiebesök i SMOT-huset som ligger på andra sidan sjön - sett från högskolan. Eftersom det var en byggarbetsplats vi skulle besöka fick vi sätta på oss både hjälm, väst och gummistövlar med stålhätta, sen var det bara till att traska iväg. Det är Peab som bygger och det var de som visade oss alla ritningar både i CAD (3D) och vanliga planritningar. Vi fick ställa massa frågor och diskutera innan vi gick ut på själva bygget och tittade på hur långt de har kommit. Än så länge håller de bara på och gjuter, men vi ska nog dit i tvåan och kolla vad som har hänt. Bygget ska stå färdigt 2011 och det kommer bli ett sju våningar högt hus med teaterscener och konserthall.

Efter studiebesöket slutade vi för dagen och vi begav oss istället in till centrum för att kolla på badkarsracet som skulle börja 15.30. Det innebär att varje klass har fått ett badkar som man ska fixa och göra fin, både så det flyter och så att det är vackert. Sen ska två personer från varje klass sitta i badkaret och paddla en viss sträcka i kanalen på tid... Jag hade hoppats på att få se något badkar som sjönk, men icke, alla klarade sig. Fast, vårt badkar var nog snyggast...



påväg till bygget


förberedelser inför racet


vårt badkar var både snabbt och snyggt... bra gjort av de som fixade det!






Hade såklart inte med kameran idag heller, därför fick de bli mobilbilder igen...

Lite glass är aldrig fel

2009-08-25
Sitter här och myser med lite glass och tittar på Krama mig som går på ettan. Känns som om jag sett den förut men jag vet ändå inte vad som ska hända... Har faktiskt hunnit rensa i alla papper och skrivit in allt viktigt i kalendern också. Nu är det dags att börja tänka på vad man ska ha med sig hem i helgen...

Veckans kloka ord

2009-08-25
Använd den talang du har. Det skulle bli väldigt tyst i
skogen om bara de bästa fåglarna sjöng.
- Henry van Dyke



Vad som har hänt sedan sist

2009-08-25

Lite dålig uppdatering här ett tag nu... Men å andra sidan har jag inte haft något speciellt för mig. Söndagen bestod i att tvätta och försöka sig på ännu några uppgifter i matten.


Igår hade vi lektioner från 10-17 och efter det var det bara att åka hem, laga mat och ta bussen in till stan igen. Det var nämligen dags för allsång i Rådhusparken med alla studenter. Vid nio var det dags att förbereda inför nattuppdraget. Nattuppdraget innebär att varje klass får ett tema som man ska klä ut sig till. Man ska även göra ett mysigt ställe åt Hi Life där de kan sitta och hålla koll på oss (vi hade ett partytällt med soffor och levande ljus). Vårt tema var sex... Klassen får en lista på vad man ska hitta/samla in och ta med till Hi Life. Problemet är att det är mitt i natten på en måndag och det är svårt att få tag på någonting alls... Varje sak på listan ger olika antal poäng beroende på hur svårt det är att få tag på.. Tänkte ge några exempel på vad vi skulle hitta:


1. Uppvisa så många olika menyer som möjligt 2p/st
2. Panta och få ett kvitto med summan 9,30kr  35p
3. Uppvisande av en sotare i arbetskläder 72p
4. Medalj från SM i dart 385p
5. En klippt vit pudel i gummistövlar 69p
6. Visa upp en snöboll som kastas på en ekonom 31p
7. Två poliser på en cykel 175p
8. Knö in så många nollor som möjligt i en VW Golf  4p/nolla
9. Visa upp oanvända kondomer av olika märken 2p/kondom
10. Julgran med full utstyrsel 35p
11. En sjungande vägarbetare 23p
12. En äkta finne ( Lofers, förkorta jeans, urtvättad t-shirt, skinnväst och hockeyfrilla)  123p
13. Skor i storlek 48 48p
14. En höggravid kvinna med en smiley på magen 34p
15. 100kg bomull  200p

Jag kan ju säga att det gick sådär, men det var väll det som var meningen med allt...


Idag har jag bara haft en enda lektion (10.00-11.45) så det är skönt att få lite ledigt. Ikväll är det inte heller något speciellt inplanerat med insparken så då kan man hämta andan och kolla igenom lite papper och massa sådant som man har fått.... Stod i kö efter lektionen för att köpa en biljett till insparksmiddagen, men de tog slut!! Tråkigt värre, för middagen ska tydligen vara jättekul! Men, vi kanske får ha en egen middag hemma hos någon istället..

Glömde kameran när jag skulle skynda mig till bussen, därför fick jag ta med mobilen...





Nu får det vara nog - mysa blir

2009-08-22
Nu får det vara slut på pluggandet för idag. Fick inte så mycket gjort som jag hade önskat men nu orkar jag ändå inget mer. Ska istället ta och krypa ner i sängen och se på Den gröna milen och smaska på lite av mammas 3kg godispåse.
Ska nog även hålla tummarna för att det ska vara fint väder imorgon igen!



Nästa helg kommer jag hem!

2009-08-22

Här sitter jag och bokar bussbiljett. Jajamen, nästa helg kommer jag hem! Pappa ska nämligen hit på torsdag och jobba. Sedan åker jag med honom hem på fredagen, det är både bättre och billigare! Sen blir det naturligtvis buss hem på söndag. Det blir väll inte det roligaste eftersom det tar fyra timmar... Men, lätt värt det!

Annars har jag vart ner till stan en sväng för att leta efter en bra skolväska. Hittade ingen, men däremot hittade jag massor med kläder jag skulle vilja ha. Men eftersom livet som studerande inte är speciellt lyxigt så provade jag bara och hängde sedan tillbaka. Det enda som fick följa med hem var en klädrulle så jag kan ta bort allt ludd jag lyckas få på kläderna hela tiden.

Nu ska jag faktiskt börja jobba lite med matten, man måste ju någon gång. Och eftersom läraren har vart så snäll och skrivit ut kopior av första delen i boken så har man ju lite material att jobba med. Alla böcker är beställda men det kan ju ta upp till en vecka så när de väl kommer får man massor att göra. Därför tänkte jag som sagt börja nu..


Mycket saker....

2009-08-21
Sitter här och myser med lite godis och tittar på film. Det regnar ute och här inne har jag det mörkt och mysigt. Man får ju göra så gott man kan, trotts att man är ensam...

Imorgon ska jag, beroende på vädret, åka ner till stan och titta efter en bra väska att ha till skolan. Det blir så mycket böcker och annat som man ska ha med hela tiden. Och sen har man ju inget skåp så det gäller att kunna bära på allt under en hel dag.

Köpte massa material till skiss- och ritteknik kursen. Det var dyrt och mycket speciella saker skulle införskaffas. Med hem kom tillslut:

Ett stort skissblock i A3 format
Blyertspennor, traditionell typ, hårdhet HB, 3B
Färgpennor, laverbara, set med 24st
En tuschpenna med 0,3 spets
3st stiftpennor utan fjädring i storlekarna 0,3 ; 0,5 och 0,7
Stift 0,5 hårdhet 2H
Ritbordsborste
En vinkelhake 45° 45° 90°
Sax
Papperslim
Portfolio i A3 format att förvara och lämna in uppgifter i
Ritfilm A1 format

Undrar hur jag ska få med mig allt till skolan? Dessutom måste jag köpa mer, det var helt slut på alla hyllor eftersom skolan inte hade meddelat affärerna om att vi skulle komma... Så, nästa vecka ska jag även införskaffa:

Akvarellpensel nr 5
Stift till pennorna (alla storlekarna ska ha alla hårdheter) ; 0,3 hårdhet 2H, H och HB; 05 hårdhet 2H, H och 0,7 hårdhet 2H, H och HB
Radergummi
Radermall
Ritbordstejp Scotch Magic
Vinkelhake 30° 60° 90°
Hålmall
Passare
Kniv

Tror ni att det är mycket grejer eller!!! Tur är väll att det ändå kommer vara det roligaste, att skissa och så.. Hade vart ännu värre om man skulle lägga ut så mycket på matten eller något annat.


Onsdag och Torsdag i bilder.

2009-08-21
I Onsdags var vi i Kinnarps arena och lyssnade på en engelsman som hade föreläsning och så tackade vi av våra faddrar. Eftersom alla nollor på hela högskolan var där (alltså både tekniska högskolan, hälsohägskolan, internationella handelshögskolan och högskolan för lärande och kommunikation) så fyllde vi upp minst halva arenan.

Igår hade vi stadsvandring med massa olika stationer. På piren skulle man bada, på torget skulle man köra kundvagnsrace osv. Jag tog lite kort, men oftast hade jag inte kameran redo.. dessutom blev det inte så bra bilder, men jag bjuder på de ändå...




några av faddrarna

Det var fyverkerier och sånt som det brukar vara på matcherna


våra egna faddrar gjorde snyggast entré. De tog av sig tröjorna och dansade och klappade..

Hur många personer får det plats i en telefonkiosk??


Tisdagen i bilder.

2009-08-20

Våra faddrar går i täten och visar vägen

lite av klassen och våra blåa slipsar

På Vätterstranden. Hi Life hade skugga...

Massa olika teknik-klasser

ännu mer

lite fjäsk för Hi Life - Vi älskar Hi Life

vilken klass kan göra längst kläd-streck?

vissa klasser gick ju liiite längre än vår...

Jag och Daniel har gjort allt vi kan och väntar på att få ta på oss igen... blåste ordentligt

som sagt... vissa klasser....

lite av klassen

Jag med solen i ögonen och med min nya overall

sen var det dags att smutsa ner sig och inviga overallerna

overallen har använts konstant sedan vi fick dem

Veckans kloka ord

2009-08-18
Den hemlighet du berättar i ett öra fortsätter alltför ofta in i nästa

                                                                                                                        - Leslie E Dunkin



Man har fullt upp när man är en nolla!

2009-08-18

Ja, nu har mitt liv som studerande börjat och därför har jag inte haft någon tid till att blogga.

Igår var det dags att åka iväg till skolan och gå på första informationsmötet. Vi är 130st i min klass så jag undrar hur lång tid det tar innan man kan alla namn? I alla fall så mötte vi upp våra faddrar efter informationen och fick massa kort och såklart våra blå slipsar som vi måste bära hela nollningen. Det är tur, då känner man igen alla från klassen och behöver inte leta som en galning. Det blev rundvandring i skolan och sen vidare till en park med massa lekar och tävlingar. Självklart fick vi lära oss alla viktiga sånger som vi har sjungit oss hesa på sedan dess.

Fick lite tid till att åka hem och lämna av allt innan vi möttes upp i parken igen för att där börja tagga inför välkomstmiddagen som alla nya teknikare skulle gå på. Vi gick i samlad trupp in mot restaurangen och självklart gällde det att sjunga högt och bra. Väl framme fick alla klasserna stå utanför ingången och sjunga sina sånger och såklart fjäska med olika ramsor om Hi Life (de som fixar allt med nollningen. De ska behandlas som gudar under heela insparken) Självklart var vi bäst eftersom vi alla skrålade och bugade inför Hi Life och fick därför gå in först. - Detta var riktigt kul och jag var ganska hes efter. 
Det blev i alla fall middag och lite spex av vd:n och vice vd:n innan vi gick vidare till en fadders lägenhet för lite förfest. Kvällen avslutades på Akademien, som är utestället för alla studenter.  


Idag var det ganska segt att gå upp (05,45) för att tillslut sätta sig i en aula för att träffa alla lärare och få mer info. Efter det fick vi möta upp faddrarna och sen gick vi alla till vätterstranden där alla teknikare var samlade. Vi sjöng och fjäskade för Hi Life och tävlade om vilken klass som skulle få hämta overallerna först. Tävlingen gick ut på att göra en så lång linje som möjligt med klassens kläder. Ett plus fick man om man var naken och låg på rygg. Dock var det bara en kille i klassen som gjorde det.... Vi vann inte men fick tillslut våra overaller som sedan skulle invigas på olika vis och genom olika grenar. Det första var att bygga ett sandslott som skulle vara så likt campus som möjligt. Det andra var att ligga i en lång rad på mage och rulla över varandra. Det tredje var att åka så snyggt som möjligt ner för en backe med presenning med såpa och vatten på. Det var även lite badande i vättern och lite fångande av ägg. Vi i klassen körde även fotboll på den såpbehandlade presenningen. Det sista vi gjorde innan det var dags att gå hem var att rita så många ölflaskor som möjligt på våra overaller.

Nu är jag sjukt trött och står faktiskt över kvällens aktiviteter. Istället ska jag ta mig lite mat i lugn och ro (vilket man inte får mycket av annars) och sen krypa ner i sängen med den nya ikea katalogen och med friidrotten på tv:n. Härligt med vila och det blir ju så tidigt imorgon med.

Bilder kommer senare....


Ensam i blåsten..

2009-08-16

Simon har åkt hem igen nu, det känns lite ensamt. Men om några timmar kommer Daniel så då har jag en ny kompis att prata med. Härligt! 

För övrigt så flyttas det in för fullt här i huset idag. Massor med folk som väller in.. Jag skulle känna mig ganska stressad om jag flyttat in idag, då hinner man ju knappt packa upp innan allt drar igång. Men, det är väll en smaksak.

Annars har det blivit mycket friidrott under helgen, och säkerligen ikväll med. Nu ska jag ringa min älskade mamma och sen så måste jag nog börja gå ner mot centrum för att möta upp Daniel. Det blåser huuur mycket som helst idag så det lär bli ganska jobbigt att gå upp för backen med alla hans saker sen..


Bättre dag idag

2009-08-14
Idag vaknade jag tidigt av att solen sken in genom fönstren. Härligt! Därför har jag redan hunnit med att städa och att träffa vaktmästaren som skulle komma idag. Jag har även suttit ute på balkongen och ätit frukost, härligt härligt!  Nu ska jag åka ner till centrum och fixa det som jag inte gjorde igår.

Sen ikväll kommer simon hit och jag ska försöka övertala honom till att gå på vätterfesten. Det är någon festival som är här under helgen. Men vi får se, om det är fint imorgon med så kanske vi kan gå dit en sväng...

Nej, självklart inte!

2009-08-13

Inte har jag haft sol här inte, snarare tvärt om. Spöregn och grå himmel, lite åska har jag hört också. Tråkigt att det ska vara så varje dag. Och om det nu måste regna så kunde de väll göra det på kvällen eller på morgonen, inte mitt på dagen!

Eftersom det har regnat så otroligt mycket idag så har jag varken vart till turistinformationen eller handlat. Däremot lyckades jag tillslut fixa det där med högskolans registrering - äntligen! Har även fått hjälp med mobilen så att alla inställningarna tillslut fungerar som de ska. Skräpet är slängt och även lite kläder har jag lyckats få iordning, men jag ska fixa mer med det nu tänkte jag.

Imorgon kommer faktiskt simon hit, ska bli kul att träffa honom och att träffa någon alls! Så jag får väll ta en liten snabbstäd idag eller imorgon så det ser fint ut när han kommer. Jag hoppas att det ska få vara fint väder hela helgen så att vi kan gå och mysa på stan. Han har ju faktiskt bara vart här i lägenheten och på ikea när han var här sist! :P


Dagens planer 090813

2009-08-13
Här är det faktiskt sol idag, får väll hoppas att det förblir så. Annars har det ju regnat lite varje dag hittills...
För tillfället håller jag på och krånglar med min registrering på högskolans hemsida. Det är massa saker man måste ta reda på och  ingen kan ge ett vettigt svar! Men jag hoppas kunna lösa detta under dagen.  Annat som jag har planerat att göra idag är: handla, åka till turistinfon och fixa busstabell, sortera och fixa med kläderna och slänga allt skräp som jag bara har ställt i förrådet. Det börjar bli jäkligt segt nu, skulle vara trevligt med lite sällskap. Men daniel kommer först på söndag så tills dess får jag känna mig som en ensamvarg.

Nu måste jag dra iväg om jag ska hinna med allt!

Superladdad!

2009-08-12
Idag när jag vaknade bestämde jag mig för att ta en promenad. Det blev en timmes vandring i nybyggda områden och jag var tvungen att gå på varenda gata för att se alla nya och fina hus! Det byggdes fortfarande för fullt lite längre bort så om några veckor får jag gå den svängen igen och se vad som hänt.

Har läst igenom alla kataloger och papper från högskolan och nu är jag superladdad inför skolstarten! Jag vill bara börja och se om det är så roligt och intressant som jag hoppas att det är. Funderar också på att läsa någon extrakurs på kvällen. Finns ju sådana som man går på en gång i veckan. Ljussättning vore kul, skissande och massa annat också!

Nu blev jag supersugen på melon eller något annat smaskigt, så ska gå ner till affären och se vad de har. Sen blr det mys i sängen med någon tv-film. Ha de!



dagens mat - korvstroganoff med ris


veckans kloka ord

2009-08-12

Livet är som en spegel. Allting blir vackrare när du ler. 

                                                                                                               - Okänd



Hejdå Karlstad - Hej Jönköping!

2009-08-11

Ja, nu har jag flyttat. Mitt hem finns nu i Jönköping och här hoppas jag på att få uppleva tre härliga år med studier, nya vänner och andra äventyr. Flyttlasset gick i lördags och helgen spenderades med mamma och pappa eftersom de var här och hjälpte mig.  Har inte skrivit något eftersom jag inte har haft internet förens idag. Så, nu blir det lite uppdatering!

Jag har egentligen inte gjort så mycket. Mest packat upp och städat och försökt komma i ordning så man känner sig hemma. Men jag har fått väldigt mycket hjälp av mina underbara föräldrar och jag är väldigt tacksam för det! ♥

Känns ju lite ensamt när man inte träffar någon alls. Har inte ens sett en enda person här i min korridor. Men så flyttar de säkert in till helgen också! Dessutom har jag annat för mig, som att packa upp och fixa.. Kvällarna spenderar jag framför tv:n och ligger och myser i sängen.

Igår var jag ute och gick i 1½ timme och såg mig omkring. Det fanns ett mysigt område med bara gamla hus, dit ska jag nog gå igen. Det blev mycket backar och upp och ner så idag har jag träningsverk i rumpan...

Idag har jag vart på stan och köpt lite nödvändigheter så som plåster och häftapparat och skrivblock och annat smått och gott. När jag kom hem så hade jag fått ett stort kuvert på posten, det var mamma som hade skickat lite tidningar till mig, så gullig! :)

Nu ska jag gör lite mat och sen titta på film. Lägger upp lite bilder från dagarna, enjoy.


Pappa hade bokat bord på Åtta glas ute på piren, där åt vi på lördgaskvällen


ute på piren


försökte ta kort på utsikten när jag kom hem, det gick inge vidare.


tog på dagen istället...


packar upp








fick detta av min söta mamma


detta köpte jag idag, inge kul grejer, men nödvändiga.

♥Tack mamma och pappa♥

Flygande fjärilar

2009-08-07
Det svärmar av fjärilar och humlor i våra rabatter, jag tror de gillar lavendeln som vi har där. Jag var tvungen att ta fram kameran för att försöka fånga några på kort, det gick sådär.. Men här är i alla fall resultatet.








Electric Boys på vårt plan

2009-08-07
När vi åkte hem från frankrikeresan så satt det några mysko typer bakom oss på planet från riga. De hade lite hippie-rock-stil och snackade om musik, droger och hur äckligt det var med stora silikonbröst. Deras stil var verkligen speciell och man kunde lätt se att det spelade i ett band.. MEN, aldrig hade jag kunnat gissa att jag skulle få se dom på bild i Se&Hör! Jo, jag satt och tittade i den nya tidningen och där var de, inte svårt att se att det var dom. Så, jag och putte sökte på deras namn och fick då veta att gruppen heter Electric Boys och att de har spelat tillsammans sedan 80-talet. Lyssnade på någon låt och jag tyckte faktiskt att det var ganska okej...


Han hade samma blommiga byxer på flyget också - favoriterna kanske?




Vad tycker ni? och har ni hört dom förut??

God morgon

2009-08-07
Här är det sol idag igen, härligt! :) Ännu härligare är att jag är klar med allt packande och fixande och faktiskt kan vara ute och njuta lite utav solen.

Ikväll kommer mormor, morfar och Hans hit för att äta med oss och för att ses innan vi sticker imorgon. Men nu, nu blir det kaffe i skuggan. Ha en bra dag!



Vinn produkter till dig och ditt hår

2009-08-07

Just nu har Linda Blom en tävling där du kan vinna ett superbra paket innehållande hårprodukter för ett värde på 2199kr - helt gratis!.  Jag lovar, säger Linda att det är bra produkter så är det bra också! Så passa på och ta chansen innan tiden är ute! Hennes blogg hittar du HÄR


Tävla om detta paket

Droppspår, fotbad och härligt sällskap

2009-08-07

Vi blev bara fyra tillslut, men det var roligt ändå! Det finns så mycket nytt att prata om nu när nästan alla ska flytta härifrån. Man vill ju veta vad som hänt sedan sist, hur framtiden ser ut, hur det går med jobb, antagningar, bostäder och hur livet ser ut i största allmänhet. I alla fall så möttes vi vid torget innan vi gick till Day&Night för att köpa mat. Det blev kladdigt och kletigt men lika gott som vanligt. Dock tror jag att vi lämnade lite droppspår på statyn, sorry..

Gick en sväng till teatern och tjatade innan vi fick gå därifrån på grund av alla knott. Drog oss istället till scoore där vi spelade en omgång bowling. Jag kom trea och vinnare blev Daniel efter en klockren sista runda! Vandrade vidare till den nya starnden vid museet och satt där ganska länge. Vi vågade oss på att bada fötterna, men fy vad kallt det var! Däremot var det väldigt fint med starnden, bryggan och planteringarna runtom. Ett riktigt lyfft för området!

Nu måste jag nog sova, vill upp tidigt imorgon. Det blir ju min sista dag i huset och här ute på öa..


Jag och mitt ljushuvud


med dessa underbara människor spenderade jag eftermiddagen


solen var varm och härlig!


snillena spekulerar


skor som väntar på att daniels fötter ska torka


Att gå barfota är bland det bästa med sommaren


Mys i staden

2009-08-06

Hejsvejs alla solälskare där ute! Nu har jag precis duschat och gjort mig klar. Ska in till stan och träffa några från klassen, äntligen! ;)  Vet inte vad vi ska hitta på riktigt, men vi får väll se hur det blir..


Färdigstädat - Äntligen

2009-08-06

Suck och stön! När det väl är sol så måste jag vara inne och städa rummet! Hur tråkigt är inte det då..
Men, nu är det färdigstädat. Jag har dammtorkat och dammsugit och plockat bort allt som är mitt.. Men frågan är hur allt ska få plats i bilen? Ja, det får bli ett annat problem.

Nu ska jag äntligen gå ut en sväng och få lite sol på  mig :)


Effektiv dag - 3dagar kvar!

2009-08-05
Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Men nu kan jag äntligen pricka av några saker på min att-göra-lista! 

Började dagen med att plocka ur alla mina kläder ur garderoberna och få ner allt i de stora ikea-kassarna. Det blev tre stycken tillslut, och då får jag säkert stryka mer än hälften för att allt är så skrynkligt när jag väl packar upp sen... men, då får det väll vara så då.  Efter det blev det en paus och lite grekisk sallad med mamma på altanen, härligt!

Med min nya energi började jag sedan att städa cykeln och smörja och kontrollera så att allt var bra. Otroligt varmt blev det när jag stod där med slangen i steksolen - men man ska väll inte klaga när det väl är sol.

Eftermiddagen spenderade jag med familjen och vi tog en runda på minigolfen. Det gick väll sådär, men jag kom iaf inte sist.  Efter det åkte vi ut till mormor och morfar för att fika och träffa dom lite innan jag åker. Jag trodde att det var sista gången vi skulle ses innan flytten men tydligen ska de komma hit på fredag och äta middag med oss. Mysigt!

Så, det har vart en effektiv dag och jag kan stryka följande på min att-göra-lista:

1. Packa allt
2. Städa cykeln
3. skriva ut ekonomipapper
4. göra en adressändring

5. Träffa mormor och morfar innan flytt
6. Ta fram adresser och skriva ner viktig info


mitt i packningen


nu är det såhär tomt i mina garderober


Veckans kloka ord

2009-08-05
Du kan aldrig planera framtiden med hjälp av det förflutna.

- Edmund Burke



 


Bertil 5 - en femma

2009-08-05
Träffen med tjejerna spenderades på Vero och jag åt en supergod carbonara med parmaskinka och parmesan. Lina var med också, mycket trevligt!

På bil-bingon var det som vanligt. Man är sådär jäkla nära hela tiden, alltid en eller två ifrån bingo och väldigt ofta kommer numret man behöver upp precis efter att någon annan har fått bingo. Men, det var mysigt att spendera lite mamma-mormor-sandra-tid. Har inte blivit alls mycket av den varan på sista tiden.


Mot oändligheten - och vidare!

2009-08-04
Eller ja, i alla fall in mot stan. Nu blir det mys med Malin, Ebba och Veronica. Så roligt!!




Dagens planer 090804

2009-08-04

Hallå, hallå alla sköna människor där ute! Idag är det bil-bingo med mamma och mormor som står på schemat. Innan det blir det även mat med tjejerna inne i stan. Ska bli kul att få snacka av sig lite men tråkigt att det är sista gången på läänge som vi kommer ses alla tillsammans. 

Nu ska jag sega mig in i duschen innan det blir grekisk sallad till lunch :D finns det något godare?!


suddigt, men åh så gott!

Lägenheten - mer grejer

2009-08-03
Mamma kom precis ner med ett jättesött brödfat, eller ja, det är typ en duk man knyter i varje hörn så att det blir som en skål. Hon kom även med två vita krukor som kommer passa super i lägenheten. Visst är hon snäll min mamma?!

Pyssel - ljusstakar

2009-08-03
Jag erkänner, jag har inte vart på vinden...än. Men jag ska snart, lovar!

Istället har jag gjort lite annat som stog på min lista, tex plastat in min pärm som jag gjorde för länge sen. Sen blev jag så pysselsugen att jag tog mina två ljusstakar och började göra om dem.

Ljusstakarna köpte jag på myrorna för 5kr styck när jag ville ha mörkt och murrigt med brunt, beige och lila som färger. Nu när jag ska flytta passar de inte in, det blir varken mörkt eller murrigt, däremot lila. Iallafall så hade jag en burk med silverfärg (halvblank hobbylack) som fick stå för förvandlingen. Först så slipade jag dem såklart för att det skulle bli bra fäste, sen fick jag måla två lager med färg. Egentligen borde jag målat med vit färg först, men vi hade ingen så det fick duga.  Här kommer resultatet.




Före


Efter


Nu står de i mitt fönster och väntar på att bli nerpackade

Grattis mamma!

2009-08-03
God morgon på er allihop! Idag är det mammas födelsedag och hon är i köket och packar upp alla smådelar till assistenten som hon fick igår. Jag och lillebror gav henne vår present under frukosten. Det var väll inget speciellt egentligen, mest en massa saker som hon gillar och använder mycket. Det blev en glasskål där vi la i handkräm, skrubbhandskar, en stoor påse naturgodis, fishermans friends och två tidningar - en med korsord och en med sudoku. Hon blev glad iaf vilket är det viktigaste.

Nu ska jag klättra upp på vinden och kolla om det är något där uppe som ska med under flytten. See you!



assistenten har för tillfället spridit sig och tagit över köket...


mammas present från oss...dock fick jag aldrig chansen att smyga ner och hämta några snören eller papper. Men som tur är så bryr hon sig nog inte om det!

Mätt i magen och glad i sinnet

2009-08-02
Nu har de sista gästerna precis åkt hem. Vilken dag det har vart! så härligt med att äntligen få fint väder, och som vanligt var det precis vad vi behövde eftersom vi satt ute. Trevligt att träffa alla släktingar innan jag flyttar, det är ju sista helgen hemma nu. Iaf så bjöds det som jag sa tidigare på massor med gott och nu sitter jag här med magen full och känner mig lite för mätt. Men, det är så det ska vara när det är kalas, eller hur ; )



Färdigfikat. Blir nog till att äta lite imorgon med - det är ju typ halva morotskakan kvar, och halva kladdkakan och lite smörgåstårta ;)


såhär grönt och lummigt var det på vår framsida idag



Maria och mamma i bakgrunden


jag och min favoritblomma


Pappa och jag på fixarrunda

2009-08-02

Har vart iväg med pappa en sväng nu på förmiddagen. Det blev en tur till elgiganten där vi köpte mammas present ( hon önskade sig en assistent ) och så passade vi på att titta på tv och mikro till mig. Efter det åkte vi in till plantagen och kollade på gasolgrillar, vi ska nämligen ha en när uterummet är klart. Efter det åkte vi till sommarlagret för att skaffa en tass till våra utemöbler som fattades.. Gissa vem vi såg när vi stod bak på lagret? Jo, allas vår egen Mikko. Ni vet, han som Torsk på Tallin är baserad efter. Han var där med sin mamma (skräll) och skulle byta en stol. Stackars sate vad ful han var, men så kanske man inte får säga... eller jo, för det var han! Men, men vi han även med att hämta ut smörgåstårtan innan vi for hem igen. Så nu väntar jag på att alla ska komma, det är drygt att vänta!


Denna gasolgrill tillade vi på på plantagen. Den är sjukt stor och med ho, kran och en kokplatta för ris eller liknande. Dock är den för stor, så vi ska kolla på en mindre - men sjuukt kaxig var den!

Kalas - ät för två

2009-08-02
Idag blir det kalas här i huset. Mamma ska firas för hon fyller år imorgon. Så senare i eftermiddag kommer massa släktingar hit och vi ska fika på smörgåstårta, kladdkaka, morotskaka, bullar och kanske en och annan småkaka också. Det ska bli mysigt och jag är sjukt sugen på morotskakan som står på köksbordet och lockar mig med sin glasyr! Men, får ju såklart vänta. Istället ska jag hoppa in i duschen så att man är klar sen när alla kommer.



lånad bild                                                                                   

En vän och en portkod

2009-08-01
Som jag skrev tidigare tillbringade jag dagen på stan med Malin. Det var roligt att ses, äntligen. Vi brukar alltid glömma att vi har annat planerat eller så är någon sjuk. Men idag blev det ialla fall av och vi tog oss en fika på wayne´s.

Malin som hade suttit stilla på jobbet hela förmiddagen tyckte att vi skulle gå en sväng så iväg bar det. Vi gick till Sara, tyckte att det skulle vara kul att träffa henne och se nya lägenheten. Men väl framme vid rätt dörr insåg vi att det var portkod. Hm.. malin tänkte efter och försökte komma ihåg koden, men icke. Jag själv kastade grus på fönstret men eftersom hon bor högst upp gick det inge vidare. Tillslut stack en kille ut huvudet från lägenheten längst ner och frågade om vi ville komma in. Öhm ja?! Han gav oss koden men det spelade ingen roll att vi tryckte in den sex-sju gånger det gick inte! Det uppstod en sjukt pinsam situation och ingen av oss vågade knacka på killens fönster och fråga igen. Envisa jag försökte ännu en gång slå in koden medan malin hade fått en super idé och höll på att smyga därifrån när killen slog upp fönstret igen och sa den rätta koden. (en siffra fel)  När vi väl var inne och hade gått upp till översta våningen kläcker Malin den bästa komentaren av allt jusst de, hon är ju utomlands! hahah Du är så go Malin!!


Träffade Ebba på torget också, annars har jag mest plockat på rummet. Köpte tre linnen på stan, likadana men i olika färg. Kanske visar imorgon. Nu blir det film... eller kanske sängen.

Hejsvejs!

2009-08-01

Åh härligt med fint väder. ÄNTLIGEN!

Idag ska jag in till stan för att köpa present till mamma som fyller år på måndag. Jag ska även fika med lilla skrutt malin, vilket ska bli sjukt kul eftersom vi inte har träffats på väldigt länge. Sen kanske det blir någon shoppat till mig med, vi får se. Hursomhelst kommer det bli en bra dag, det vet jag, för det är sool!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus