...

2009-07-31
Jag hatar regnet och snart blir det psykbryt på det. punkt slut.

Heta bubblor och levande ljus

2009-07-30
Det blev inge bil-bingo eftersom det öste ner regn och åskan gick. Men istället fyllde jag upp bubbelkaret, tände lite ljus, satte en ansiktsmask och låg och hade mysigt med lite härlig musik i öronen. Nu ska jag krypa ner i soffan och se på en film...

Töly, Töly, mr Töly!

2009-07-30

Det händer inte mycket roligt just nu. Mest blir det till att packa och städa och det behöver jag ju inte precis skriva mer om.  Ikväll blir det bil-bingo med mamma och mormor, det är riktigt roligt! Första gången i år som jag är iväg på det och förmodligen blir det väll den sista också....


Mest ingenting

2009-07-28
Har precis kollat på Patrik 1,5 med mamma. Det är andra gången jag ser den på två dagar, sjukt bra film!  Iaf så har jag även hunnit med att fixa internet till nya lägenheten, fixa el-abonnemang och så har jag bytt mobiloperatör. Ska hoppa in i duschen och sen kommer älsklingen hit. Det är bara idag och imorgon kvar, sen åker han bort och när han kommen så har jag precis flyttat. Blir nog in till stan en sväng, måste köpa en ny kalender eftersom den gamla har gått ut!

Rensning på hög nivå!

2009-07-27
Jag vet, jag är ganska dålig på att blogga just nu. Men jag har faktiskt inte tid! All min tid går åt till att vara med älsklingen de sista dagarna och till att packa och städa.

Jag är en sån som sparar allt och alltid tänker "det kan vara bra att ha... någon gång" så nu när jag ska sortera det som ska med till jönköping och det som ska stanna så är det lite svårt. Fast jag har vart duktig och verkligen inte tagit med sådana där kanske saker, bara sånt som jag verkligen använder. Idag har jag iaf hunnit kolla igenom alla mina saker som jag har i rummet. Nu ska jag bara upp på vinden och kolla vad jag har lagt där och om något ska med. Det är ju inte speciellt roligt, men det blir bra när det är färdigt! Sen är det ju såklart alla mina kläder också, men det behöver man ju inte tänka på fören någon dag innan flytten.

Göteborgsturen

2009-07-25

Har precis kommit hem från Göteborg och väntar på att mina varma smörgåsar ska bli klara i ugnen. Mjukisen är redan på så de är bara att krypa ner i soffan efter maten och somna till en tv-film.

Trippen ner var väldigt bra. Det var jätte fint väder och inte en droppe regn kom det på oss, till skillnad från vad det har vart hemma. Det enda dåliga var väll att det var sjukt mycket folk på liseberg. Jag har aldrig sett så mycket folk där någonsin, och vi åker ju ändå dit varje år. Men som vanligt blev det en och annan sockervadd och låånga köer. Åkte den nya karusellen och den var väll ok, inte direkt något extra, men ändå okej. Som vanligt var balder helt klart bäst och när man åker den måste man sitta längst bak, annars kan det lika gärna va.

Idag gick jag och mamma runt på stan och tittade medan pappa och patrik var iväg till olika musikaffärer och kollade på gitarrer. Tillslut hittade de en bra så nu sitter han i sitt rum och spelar på den nya, skit snygg var den! Jag själv fyndade en tröja på mango och en tunika på kappahl och jag blev kär i de båda! Ni får se hur de såg ut senare.

Nu är maten klar, hej!


Fina blommor och trevligt sällskap

2009-07-23
Eftermiddagen har vart super mysig! Simon kom med en stor bukett blommor, fastän vi inte skulle göra något speciellt. De var jättefina och med fem röda rosor. Så nu står de på mitt nattduksbord och fyller mitt rum med underbara dofter. Vi gjorde som sagt inget speciellt utan åkte och köpte godis och hyrde en film. Sedan kröp vi ner i hans säng och hade de mysigt. Det blev många skratt eftersom vi såg på allt flyter och den var sjukt rolig!

Nu ska jag börja packa eftersom familjen åker till Göteborg imorgon. Det blir det sista jag gör med familjen innan flytten så det ska bli mysigt. Vi åker med en annan familj och ska gå på liseberg imorgon och sen på stan på lördagen. Jag håller tummarna för att det ska bli sol, eller iaf inte regn!




Fem år av kärlek

2009-07-23
Idag firar jag och min älskling fem år tillsammans. Kan inte förstå att det verkligen är så länge! Det blir nog inget speciellt idag ändå, mest mys och bara umgås. Hade det vart fint väder kunde det blivit en picknick eller något annat mysigt men nu får vi stanna inne...

Åh, jag kan verkligen inte fatta att vi har hängt ihop i fem år! Men så är han också nästan som en del av mig nu. Han vet allt om mig, alla bra och dåliga saker och alla hemlisar. Han vet vad jag tänker och vad som gör mig glad eller ledsen. Han är den personen som jag helst av allt tillbringar min tid med, han är min bästa kompis och min kärlek. Under de fem åren har det vart mycket upp och ner (kan ju inte bara vara gulli-gull och rosa hjärtan hela tiden) men jag känner att det bara har blivit bättre och bättre med åren. Kanske beror det på att vi själva mognar som personer och blir mer vuxna och självständiga. Jag älskar att spendera min tid med honom för han gör mig så glad och lycklig och han får mig att känna mig speciell.  Nu får vi se hur det går med flytten och allt men jag hoppas att det ska funka ändå. Han är ju den jag vill leva hela livet med, med barn och hus och hela köret! Han är mitt allt och han är absolut bäst!




ett litet collage på åren tillsammans

Bullar i ugnen

2009-07-23
När jag vaknade imorse var mamma redan igång med att baka bullar. Hela köket var fullt eftersom hon gör så många satser på en och samma gång. Så, nu luktar det underbart här hemma och jag väntar på första varma bullen!  Annars funderar jag mest på vad jag ska göra tills älsklingen slutar jobbet. Behöver egentligen städa, fixa med csn, fixa med mobilen och massa annat men jag känner mig inte riktigt sugen på det. Kanske kommer suget om jag sätter på lite bra musik, så man kan dansa medan man städar ;)

Mysig eftermiddag

2009-07-22
Spenderade som sagt eftermiddagen med älsklingen. Gick och mötte upp honom och hunden och sen gick vi en bra bit, kanske en timme eller så. Det är en stor rottweiler, hur söt som helst men även enormt stark. Jag lät Simon ha honom hela tiden för annars hade jag nog släpats efter hunden så fort den fick för sig att sticka. Tur att den är så dresserad, men ändå. De är ju smarta på så sätt att de provar gränserna när det vet att det inte är en ny, testar hur långt de kan gå.

Iaf gick vi ca en timme med honom innan vi lämnade tillbaka honom till ägaren och åkte till coop för att köpa mat. Jag och simon var själva hemma så vi passade på att mysa med egen mat. Det blev en av mina absoluta favoriter, het räksås och pasta! mumma!

Nu har han precis åkt hem för att ta natten (trött som han är) och jag väntar på att so you think you can dance ska börja :)

6 dagar kvar.

2009-07-22
Här sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma hit. Det kan ta ett tag, han skulle nämligen gå. Ovanligt? Javisst, väldigt. Men han har en anledning. Jo, det är som så att hans granne har en jätte söt hund som simon vill "öva" sig på. Simon vill ju som sagt ha hund snart (eller iaf i framtiden) så han har fått lov att ta med hunden ut och gå när han vill. Därför är han nu påväg hit med hunden så ska vi tydligen gå en sväng. Inte mig emot, jag brukar få tjata som en galning för att få honom att ens gå gatan fram och tillbaka.

Har också fått mig en liten tankeställare. Räknade nämligen ut hur många dagar/eftermiddagar vi har kvar tillsammans innan jag flyttar. Det blir sex. SEX fjuttiga dagar! Tänkte ju hela tiden att det var så lång tid kvar eftersom jag ska flytta om 2½  veckor. Men det jag inte har tänkt på är ju att jag ska bort nu i helgen och sen så ska simon åka på semester en vecka. Så det enda som blir kvar är sex dagar, sju om jag har riktigt tur...



'_'

Pyssel - En ny topp

2009-07-22
Här sitter jag och är kreativ! Ja, det var ett tag sedan som det kliade i mina små pyssel-fingrar men nu var jag äntligen sugen igen! Så, rotade fram en gammal topp som är köpt på någon rea för länge sedan. Har aldrig använt den så nu sitter jag som sagt och försöker göra den bättre. Det kan gå lite hur som helst det här med tanke på att jag inte har rört en symaskin sedan högstadiet... Hm. kanske får ni se en bild senare, om det inte blev helt katastrof! haha!


Men oj! Klockan är mycket. måste nog avsluta mitt pysslande och hoppa in i duschen! Hejsvejs!

Passar på!

2009-07-22
Har haft i en inpackning i håret och ska nu ut på altanen och sola. Tråkigt att man är så vit, det märks ju inte ens att man vart på solsemester! Men, alla är inte födda med brun-utan-sol i kroppen... Önskar dock att jag var det!


God morgon!

2009-07-22
Åh vad härligt! När jag vaknade sken solen in genom fönstret och jag blev så förvånad! Var tvungen att gå ut på altanen för att se om det faktiskt var så att det var sol och värme på samma gång ( har ju inte vart mycket av de under sommaren)  Och ja! Det var det! Så nu ska jag ta med mig mitt kaffe ut på altanen och sitta där och njuta av sooolen! ;D

See you




Fika och inspiration

2009-07-21

Hej, hej hallå dagboken! ;) Eftermiddagen har inte spenderats med Simon som jag skrev tidigare. Nej, åkte med familjen ut till mormor och morfar istället. Där bjöds det på nybakad körsbärspaj som var hur god som helst! Till pajen ingick en hel del snack om allt mellan himmel och jord. Påvägen hem köptes det pizza idag eftersom pappa var så sugen på det.

Efter maten har jag kollat igenom H&Ms höstkatalog och blivit inspirerad! Känner för att riva ut i garderoben och kolla igenom allt! Kanske blir det ikväll eller imorgon..

Nu ska jag upp och äta jordgubbar med glass som mamma har tagit fram. Haha, ja jag vet Malin, vi är en fika-familj! ;D


Fransmän - en klass för sig

2009-07-21
Läste ett litet inlägg på resetidningen BortaBra (bortabra.se) där det stog om en undersökning gällande bästa/sämsta turisterna. Man hade bett 4 500 hotell runt om i världen att ranka turister efter deras beteende i samband med hotellvistelsen. På första plats kom japanerna som enligt undersökningen är både snälla, artiga och lugna. På sista plats, och inte alls förvånande, kom fransmännen. De är dryga, snåla, oartiga och dåliga på språk. Det roliga är att vi, här i familjen, tycker exakt likadant. Efter två semestrar i frankrike kan vi garanterat konstatera att fransmännen inte bara är de sämsta turisterna, de tycker dessutom inte om att ha turister i sitt eget land. De är oartiga, nonchalanta, extremt korkade och vägrar absolut prata engelska eftersom de anser att franska är världens bästa språk.

Exempel på hur ovilliga de är på att hjälpa folk var när vi skulle åka och handla mat första dagen. Vi irrade runt med bilen i byn vi bodde i. Tillslut stannade vi och frågade en fransk man om han kunde säga vart det fanns en mataffär. Men nej, trotts att han säkerligen mycket väl visste exakt vart vi borde åka så ryckte han bara på axlarna och skakade på huvudet som om han var helt korkad. Så var det heeela veckan i frankrike. En dag när vi var på stranden så hade vi tagit med parasollet men inte fällt upp det. Då kom det en fransk kvinna och frågade mig på franska om hon kunde få låna det. Jag svarade på engelska att jag inte förstod eftersom jag inte pratade franska, men tro på fan så fortsatte hon att babbla på i evigheter utan att vi fattade ett endaste dugg.

Tydligast blev det dock när vi, under fredagen, åkte över till italien för att gå på marknad. Vi hade precis åkt över gränsen och svängde in i byn där marknaden skulle vara. Vi visste inte vart vi skulle så pappa vevade ner rutan och frågade en italienare. Han förklarade vägen glatt och trevligt, på lysande engelska, önskade oss även en underbar dag och sa att vi skulle älska marknade. Gud vilken skillnad utbrast vi alla fyra i bilen!



Planer som inte håller

2009-07-21
Jag och Lukas pratade på att träffas några och hitta på något idag eller imorgon. Tanken var väll att det skulle vara de som vi, eller iaf jag, nästan inte har träffat sedan skolan typ Mackan, Heden, Anton och co. Men tråkigt nog var det inte någon som kunde, och endel svarade inte ens. Dålig stil! Men vi får ta det någon annan dag istället.. om de nu blir av.

Så, nu vet jag inte vad som ska bli av denna usla dag. Funderar på att krypa ner i soffan och se på en film och mysa. Förmodligen blir det till att va med älsk ikväll.... Visste ni föresten att vi firar fem år på torsdag. Det ni! :D Hoppas det blir många fler bara...



mjukis-mys

Lägenheten - möbler

2009-07-20

Tidigt i lördags åkte jag och simon ner till jönköping för att köpa möbler och fixa i ordning det mesta i lägenheten. Det gick snabbt och smidigt på ikea eftersom jag redan visste vad som skulle köpas. Dock var det lite svårt att styra tre vagnar proppfulla med lådor när man bara var två. Men vi fick med oss en säng, bord, fyra stolar, ett nattduksbord, två byråer, tre lampor, en tvättsäck och lite köksgrejjer. Packade in allt i den hyrda kärran och sen var det bara att springa fram och tillbaka mellan lägenheten och bilen för att få in allt.  Började med att sätta ihop bordet och de fyra stolarna, dock insåg vi ganska tidigt att den ena stolen var det fabriksfel på så vi fick åka tillbaka med den och så passade vi på att köpa sängben som vi hade glömd den första vändan. 

På eftermiddagen gick vi en sväng på A6, ett stort köpcentrum, och åt lite god fläskfilé där. Köpte med oss godis hem och satt sedan vid det nymonterade bordet och spelade kort och hade mys.

Söndagen bestod i att sätta ihop resten och att diska allt som skulle in i köket, fixa gardiner och lite annat sånt. Det var en ganska jobbig helg men nu är det ju iaf klart. Än så länge är det mest vitt men när jag bestämmer vilken färg jag vill ha så ska det köpas mer kuddar, gardiner och annat roligt som ljusstakar och massa sånt!

Tog såklart lite kort så ni kan se hur det ser ut än så länge, dock är det svårt att få med allt på bilderna...


sett från hallen (snyggt med motljus)

sängen, än så länge ganska tom... vill ha massor med kuddar!

sett från balkongen

sett från sängen


Tack älskling för all hjälp!

Besök

2009-07-17
För tillfället sitter jag på framsidan och myser med hundarna. Micke är här och hälsar på och med följer då de tre små busfröna. Pappa och Micke åkte iväg till båten vilket innebar att jag fick vara hundvakt. Inte mig emot, de är ju så mysiga!



här sitter jag och myser

med dessa tre

gammelgubben Joel

Mellanhunden Manfred

lillplutten Maja


Vid fem kommer mormor, morfar och Hans hit på grillkväll. Det blir alltså en lugn kväll med lite mys och lite packande inför imorgon. Jag tar med kameran ner så lägger jag upp bilder när jag kommer hem igen! See you

Mongo

2009-07-17
haha, städar lite i mina skåp och hyllor. Hittade en liten bok jag fick av putte en gång för länge sedan och började läsa lite. Den heter "Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för mongo" och är en bok där utvecklingsstörda får svara på lite olika frågor. Det är en bok som frambringar många skratt och leenden.  Tänkte bjuda på lite härliga svar!


Sara 12

varför försvann dinosaurierna?
 - för människorna kom ju och de kom inte överens

Varför är himlen blå?
 - För flygplanen fått annan bensin den dagen, men det är oftast på sommaren

Hur får man världsfred?
- Mailar till alla att de får gratis mat om de lägger bort sina vapen, för alla älskar ju mat!


Morgan 39

Vad är meningen med livet?
- Att se på tv


Felicia 14

Varför är snön vit?
- För att man ska se skillnad på gräset


Martin 53

Varför är himlen blå?
- Varför är blåvalar blå?

Vad är meningen med livet?
- Att jag ska få ta så mycket smör jag vill på smörgåsen


Johan 28

Varför försvann dinosaurierna?
- De blev ihjälskjutna av terrorister

Varför är himlen blå?
- För att lagen säger det!

Varför är snön vit?
- Det är den väll inte heller....bevisa det.


Lars 15

Varför är himlen blå?
- Det säger jag inte till dig heller. Rymden är ju svart

Varför är snön vit?
- För den fryser ju, det är klart. I Afrika är det varmt, därför är de svarta där.


Pojke 19

Hur ser utomjordningar ut?
- Ett stort huvud, som Göran Persson


Man 29

Varför är snön vit?
- Billigaste färgen är vit


Maja 33

Hur får man världsfred?
- En blomma i geväret


Hur söta är de inte?! Underbara! :D

Frankrike - lördag 4/7

2009-07-16
Ja, här kommer då alla bilder och allt från veckan i frankrike. Lägger upp allt så att det blir i rätt ordning, så om ni skrollar ner härifrån så blir det rätt! Måste tråkigt nog förbereda er på den sjukt dåliga kvalité det är på bilderna från min kamera. Hade velat haft korten från mammas och pappas kamera men de är supersega på att lägga in sina bilder i datorn, så jag orkar inte vänta längre.. Kanske lägger jag upp dem framöver.

Så, jag hoppas ni har överseende med kvalitén och att ni ändå förstår hur underbart det var där nere! ;D


På lördagen åkte vi tidigt iväg till Stockholm där vi gick i gamla stan innan vi åkte vidare ut till flygplatsen och vårt hotell ( ibis) som ligger nära och bra. Pappa var nog lite trött för han åkte förbi och för långt. Han hade inte sett den enormt stora, gröna arlanda skylten..

Efter att vi hade fixat rummen och ställt in alla väskor åkte vi till Sigtuna där vi åt och kollade runt i den mysiga staden. När vi skulle åka tillbaka till Ibis åkte pappa fel igen! Vi andra tre i bilen såg alla skyltarna men inte pappa. Så först åkte vi tillbaka in till stockholm och sen när vi var påväg åt rätt håll igen så åkte han återigen förbi skylten så vi hamnade nästan borta i Uppsala innan vi kunde vända tillbaka. Tillslut kom vi iaf äntligen rätt och vi kunde gå och sova i de hårda hotellsängarna.


Gamla stan
Sigtuna

Sigtuna

Frankrike - söndag 5/7

2009-07-16
Gick upp klockan fyra på morgonen för att hinna med flyget som gick vid åtta. Åkte från stockholm till riga vilket tog en timme. Väl där blev det förseningar innan vi tillslut kunde åka den tre timmar långa färden vidare till Nice. På Nice flygplats hämtade vi ut hyrbilen som vi hade bokat och åkte vidare till den lilla staden Juan les Pins som ligger ca 40min bortanför Nice (om man tar motorvägen)

Väl framme i lägenheten fixade vi väskorna innan vi slängde på oss badkläderna för att gå ner och steka lite och för att ta det första doppet. Det var riktigt kvavt i luften vilket vi senare förstog berodde på åskan och regnet som kom under en timme eller så.

På kvällen åkte vi in till Golfe Juan och kollade på båtar, åt och hade väldigt mysigt.


utsikten från takterrassen ( vi bode högst upp ) Tog oss ca 3min att gå till stranden

Takterrassen låg i vinkel, här tog jag kort från ena änden för att ni ska förstå hur enorm den var

det här är taget från andra änden

Kikaren åkte fram direkt, kul att kolla på alla båtar som ligger där ute

såhär såg himlen ut när vi var i Golfe Juan, det berodde ju på åskan

Letar efter mysigt mat-ställe

Kollade på båtarna i hamnen. Det är superfint på kvällen när de har sina ljus tända.
Dock blir det världens sämsta bilder med min kamera.

grynigt värre, men ni fattar

Frankrike - måndag 6/7

2009-07-16
Första hela dagen på stranden. Väldigt varmt, runt 40grader på dagen, så jag trivdes! På kvällen åkte vi till Antibe och kikade och åt gott.



utsikten från balkongen - tog ca 3min till stranden


Inne i Antibe som är en gammal stad

här tog vi en fika - det var mysigare än det ser ut


jag utanför muren till Antibe. Pappa köpte svindyrt godis av gubben i bakgrunden

Frankrike - tisdag 7/7

2009-07-16
Som vanligt låg vi och stekte på stranden - alla utom patrik som fick sitta uppe på balkongen eftersom han såg ut som en blandning mellan ett blåbär och kräfta. På eftermiddagen åkte vi iväg till Saint - Tropez eftersom att vi aldrig har vart där tidigare. Det fanns många snygga bilar och båtar kan jag lova!

När vi kom dit efter ganska lång tid i bilen så åkte vi runt för att hitta en parkering, men det fanns inga! Efter mycket om och men så var det en bil som åkte, pappa körde snabbt som tusan in på den platsen. Det roliga var bara att en annan också ville ha platsen och denna fransman var påväg att backa in i rutan samtidigt som vi. Det slutade med att vi stog med vår bil på platsen med 3/4 och han med 1/4 ingen av oss ville ge platsen till någon annan så pappa och fransken satt och pekade och höll på i 5-10min innan vi kom på att vi faktiskt kunde gå därifrån eftersom att vi nästan hade platsen helt och hållet. Så vi stängde av bilen och gick därifrån. Fransken fattade vinken och åkte tillslut därifrån medan han svor och skrek åt oss. När han var borta gick pappa tillbaka och parkerade på ett bra sätt. Sen var det bara att gå och se på allt i Sant - Tropez

i bilen påväg dit
pappa kör - som vanligt

åkte förbi ett antal vinodlingar

godis är gott

tog kort på ett konstverk som är sjukt fult och, ja ni ser ju själva.


köpte mycket god glass

porsche, porsche, porsche överallt



Första gången som PORSCHE PANAMERA visas i europa, det fanns 100st på parkeringen

och såklart massor med båtar


Frankrike - onsdag 8/7

2009-07-16
Jajamen, spenderade dagen i solen på stranden. Jag och pappa tog en simtur mellan de två pirerna, men stötte på två enormt stora bajskorvar i vattnet och gick därför ganska kvickt upp! usch,
På kvällen tog vi bilen till Juan les Pins centrum och åt, drack kaffe och kollade på stånd och i affärer


Stackars Patrik brände sig första dagen och fick sitta i lägenheten heeela veckan. Han var alltså nästan lila på smalbenen och fötterna. Här sitter han i köket och har tråkigt.

stranden

mannen på bilden såg ut exakt som en fransk polis, med pistol och allt. Han var dock en clown som brukade stå vi övergångsställen i Juan les Pins och skoja med bilarna som åkte förbi. Han hade bl.a en enkelriktatskylt som var ganska rolig när han drog fram och folk började backa och ha sig på de trånga gatorna. Jag kan ju säga att alla på uteserveringarna tjöt av skratt och han fick en hel del pengar i sin hatt efteråt!!

Frankrike - torsdag 9/7

2009-07-16
Hela dagen tillbringades som vanligt på stranden. Med en paus mitt på dagen då vi gjorde mat i lägenheten. På kvällen gick vi till Juan les Pins centrum och kollade i affärer och åt på ett superbra ställe som hete Vesuvio. Jag och Patrik provade creme brulé för första gången, sjuuuuuuukt gott!


ett hus som ligger brevid lägenheten, det är jättefint tycker jag

mamma och jag på Vesuvio

pappa och putte fular sig som vanligt

extremt dålig bild, men det är iaf restaurangen Vesuvio

Frankrike - fredag 10/7

2009-07-16
Under fredagen var vi inte på stranden en enda sekund under hela dagen. Istället åkte vi till en liten by som heter Ventimiglia och ligger i italien, nära gränsen till frankrike. Vi hade blivit tipsade om att det skulle vara en jätte stor marknad där varje fredag. Vi hade tur också, för det var mulet, vilket var första gången på hela veckan!
Markanden var enorm och det fanns allt från ost och korv till trosor och porslinskossor. Jag hittade en jättefin väska som ingen annan gillade, och eftersom pappa var den enda med pengar med sig på resan så fick jag den inte. Hittade även ett riktigt fint armband som tyvärr var alldeles för dyrt. Det såg ut som om de kunde kostat 10euro men de gick på 35!!
Iaf så var vi där  till klockan två, gick tillbaka till bilen och åkte till McDonald´s och åt hamburgare innan vi åkte vidare till Monaco.

I Monaco var vi sist vi var i frankrike men det finns såå mycket att kolla på så det är inte sant. Vi gick och kollade på alla otroligt sjukt stora bilar och dyra båtar. Båtarna hade tre-fyra våningar med personal som behövde prata i walki-talkis för att höra varandra. Dörrarna var elektroniska och det var matsaler, bibliotek och allt du kan tänka dig på dessa båtar. Endel hade bilar som är i samma färg som båten, självklart kan man köra in bilen i båten så att man kan ta den med sig på resan.

Vi var även uppe och kollade på slottet och inne i Casino Monte Carlo. Monaco är helt otroligt! Det enda dåliga var att solen kom fram så fort vi satte vår fot på bryggorna och alla blev genomsvettiga! Men man ska ju inte klaga, ni hade ju regn hela veckan här hemma ;)




Ventimiglia


påväg till monaco

utsiktsplats - monaco

Förra gången var det kossor som stog runt om i staden, i år var det örnar. Det är en årlig utställning.

rakt fram är casinot

snygga bilar i massor

Entrén vid monte carlo casinot. Vi var inne och kollade!

sjukt snygg audi

casinot



pappa kollar på klockor - som vanligt

Den största båten tillhör ägaren till chelsea

vilar på baksidan av casinot

del av hamnen som vi gick och kollade i


ser du gubbarna som städar båten??

snygg maserati - en  porsche tittar fram i vänster hörn också


maseratin tillhör denna "lilla" båt

ännu en enormt stor båt

"sängen" var lockande i värmen

det värsta är att alla båtarna hör till privatpersoner!

Inte nog med att de har en landgång med matta och grind, det finns även portkod och telefon - det säger ju allt om dessa båtar!

lägg märke till den "lilla" båten som ligger på den stora, den lilla är för övrigt större än den vi har...

sötaste bilen i hela stan

det kallar jag kraft!

påväg upp till slottet

det var sjukt brant

kyrkor eller nått

muren som mamma och pappa är vid var tidigare slutet på staden. Kanonerna använde man för att skuta ner båtar som kom där nedanför..

... men under senare år har hela den här stadsdelen byggts upp på konstgjord mark. Dock orkade vi inte kolla på båtarna där nere..

Frankrike - lördag 11/12

2009-07-16
Idag var det dags för sista doppet och för att försöka få lite mer färg innan hemresan. Det var inte så mycket folk på stranden men de gjorde ju inte oss något. Som vanligt gick vi upp till lägenheten mitt på dagen och lagade lite mat innan vi gick tillbaka ner igen. Efter att solen nästan försvunnit på himlen gick vi upp och gjorde oss iordning innan vi gick bort till Juan les Pins centrum där vi åt lite och kollade i affärer.  Det var en mycket mysig sista dag!






sjukt smalt hus i Juan les Pins!

Frankrike - söndag 12/7

2009-07-16
Söndagen bestod i väntan och flygning. Först städade vi lägenheten innan vi åkte och lämnade tillbaka bilen och väntade på första flyget. Flög till Riga och sen därifrån hem till Stockholm. Väl i stockholm fick vi ta taxi till hotellet som vi bodde på när vi skulle ner till frankrike. Vi hade vår bil där och sen när vi fått in allt i den åkte vi tillbaka hem. Kom till huset vid tolv på natten och stupade i sängen.

Det var en underbar semester som jag kan åka på om och om igen! Vi har ju vart nere i samma lägenhet tidigare och vart i Nice, Monaco, Antibe och så, men de finns så mycket att se, och göra så man kan vara där huur länge som helst!
Alla som inte har vart där men som gillar att bada, sola, kolla på otroliga båtar och bilar, strosa i billiga eller svindyra affärer, bada på vattenland, gå på zoo eller campa, ja ALLT! alla borde åka dit!


Sötisar

2009-07-16
Sitter här vid datorn och lägger in massa bilder och skriver om frankrike då mamma och pappa kommer hem från stan. De har vart supersöta och köpt massa verktyg på biltema till mig som jag tydligen ska ha i lägenheten! Hihi, ibland är de för goa!

Snart är jag klar med alla bilder så då lägger jag upp det!



Regn, regn och ännu mera regn

2009-07-16

Suck och stön. Fy fan för vädret! Längtar tillbaka till sol, värme och semester med bad, mat och massa roliga utflykter! Men, nej. Det kommer nog dröja till nästa semester...  Jag vet ju inte ens hur det funkar med lov på högskolan? Har man ens höstlov och sånt?? Ja, ja, det märks väll senare om inte annat. 

Dagen kommer spenderas i mjukis med musik, film och massa mys.. finns ju inget annat att göra när det är som det är ute. Så nu är det mystime - mys på hög nivå!

Hejsvejs


Värdelös

2009-07-15
Idag har det inte hänt mycket, nej inte mycket alls faktiskt. Var seg upp och ännu segare på att komma in i duschen. Åkte till tippen med en fullastad kärra med pappa - tråkigt värre,  städade på rummet - sjukt tråkigt de också. Lite fikande och kaffe på altanen - trösten, och sen pizza och mys med sötast - bäst på hela dagen. Nu blir det till att se alla missade avsnitt av So you think you can dance - underbart program!!



En av mina absoluta favoritdanser, självklart är det Mia Michaels som är koreograf - Hon är ju bäst!


Grillmys på altanen

2009-07-14
Här hemma luktar det för tillfället grillat kött, kol och vitlöksbröd. Vi har gäster, några kompisar till mamma och pappa, och så simon såklart. Det fixas förfullt med maten och pratas och skrattas en hel del, mysigt.  Jag är sjukt hungrig och längtar tills mammas underbara mat är klar, får njuta så länge jag kan, innan flytten. Min kväll kommer då som sagt spenderas bak på altanen med en och annan tjocktröja, god mat och roligt sällskap. Kan de bli bättre??

Lägenheten - sjukt mycket fixande

2009-07-14

Ja, hela förmiddagen har gått åt till att ta fram och packa ner sånt som ska finnas i lägenheten. Mina sängkläder, kuddar, täcke, glas, porslin, bestick, lampor och annat smått och gott. Det är ganska så väldigt varmt uppe på vinden och där har vi rotat fram alla dessa saker. Men nu är det mesta som vi har här hemma nerpackat och en lång lista på saker som ska köpas har skrivits. Så nu ska jag göra mig klar och sen åka till ikea, måste kolla så att det finns det jag ska ha i jönköping och så måste jag verkligen bestämma vilken säng jag ska ha!!


mitt rum just nu, stökigt värre



Antagningen

2009-07-13
Ja, efter en vecka i frankrike utan varken telefon, dator eller tv, som för övrigt var hur skönt som helst, är man nu totalt borta i alla händelser. Men efter att ha kollat igenom alla mail och ser att man fått ett från vhs, då blir det lite pirrigt. Men beskedet var bra och jag kom in, så nu har man det svart på vitt. Jag ska bli byggnadsingenjör och rita hus! :D Så, det är inte helt dåligt att komma tillbaka till verkligheten.

Men hur gick det för er? Kom ni in och på vad??

Hemma igen

2009-07-13

Kom hem vid midnatt igår och är nu tillbaka till verkligheten. Det har vart en underbar vecka i frankrike och jag ville inte alls komma hem. Vi har haft strålande väder på ca 40grader  och mycket bus och bad har det blivit. Jag har självklart tagit massor med kort som ska läggas in i datorn snart, och sen kommer de upp här. Så, vänta så får ni se bilder från min underbara semester. För er som gillar snygga bilar och båtar kan jag lova att det kommer massor, eller ja, lite iaf, kanske inte ska lägga upp 50bilder på olika båtar. Det kan ju bli lite tjatigt... Men som sagt, håll ut så kommer det snart!


Fullt upp!

2009-07-03
Ja, idag har jag haft fullt upp. Det har blivit till att städa bilen invändigt vilket tar ett tag. Har även målat tusentals brädor (känns de som) till vårt nya förråd, så nu är det snart inget kvar att måla. Jag har även sprungit runt som en galning här i huset för att plocka fram allt som ska med, vill ju inte glömma något!

Nu regnar det ute och åskan är påväg, så ska nog sluta här och stänga av datorn. Man kan aldrig vara nog försiktig. Iaf så blir det grillat till mat idag och sen ska jag nog packa klart det sista.  Imorgon åker vi tidigt till stockholm och ska spendera dagen där, innan vi på söndag flyger ner till Nice, Frankrike. Det ska bli så härligt att komma ifrån sverige ett tag. Dock mindre kul att flyga, men de ska nog gå bra. Kameran tar jag självklart med så bilder kommer väll när jag är hemma igen...

Ha det skönt allihop, det ska jag iaf ha!

Jag vet inte - ingenting vet jag!

2009-07-02

Här sitter jag som en nörd vid datorn i detta fina vädret! Ja, jag sitter ju såklart och kollar på Ikeas hemsida. Måste kolla mer mått och annat som jag kom på inatt, det kan ta ett tag dethär... Det jobbigaste är nog att jag inte kan bestämma vilken stil jag vill ha. Det enda jag vet är att det ska vara björk på allt... och jag gillar inte ens björk :S Men om allt annat som finns i lägenheten nu, lister, kök och golv är i björk så kan man ju inte sätta in möbler i något annat trä. Jag älskar ju ek, men det passar bara inte + att det är för dyrt. Sen finns de ju iofs svart och vitt att välja bland men, nej,´då går jag nog hellre på björk... kanske. Åh jag vet inte!!


IKEA - suck och stön

2009-07-01
Idag har jag vart på ikea, inte lika kul som vanligt då jag inte hittar det jag tänkt mig. Låg tex på sängavdelningen i över en timme och provade olika varianter. Typiskt att de ska ha bytt sortiment så jag inte längre vet hur det ska bli!! Ja, ja tillslut skrev jag ner två olika alternativ på sängar och så får jag åka och prova igen någon dag. Suck. Inte gick det mycket bättre med det andra heller, inte fanns det de jag behövde till badrummet och inte något fint alls, typ! Nej, nu är jag lite sur, så dåligt var det inte men jag blev ändå lite besviken. Känner en viss ångest eftersom jag har så otroligt svårt att bestämma mig för något och det är ju inte lång tid kvar! På lördag åker vi och är borta en vecka, sen ska jag och simon ner till jönköping i helgen v29. Då måste jag ha hittat allt!!! Sängen känns som det viktigaste för mig också, och inte får jag någon bra hjälp av de på ikea heller. Måste ju ha en hård säng pga ryggen men det ska ju ändå vara skönt!

Jaja, nog om det. Påväg hem så gick det ju inga bussar heller, bara dåliga via sätter osv. Så jag åkte med Simon hem. Väl hemma såg jag att morfar och mormor var på besök.. Eller ja, morfar var där och jobbade, han svetsade fast grinden som han precis blivit klar med. Efter det bjöds det på jordgubbar, glass, grädde, maränger och kolasås. Smaskigt!

Senare på kvällen åkte vi ut med båten. Det var jag, simon, mamma och pappa. Vi hade köpt med sallad som vi åt där ute efter ett kallt dopp. Lite jordgubbar och melon åt vi också :)  Hihi, pappa råkade köra in i en sten, men han försökte vara hur cool som helst och gjorde inte en min. Fast jag vet att han var lite oroad ;)

Nu ska jag nog sova. måste ladda inför morgondagens möbelfix - ännu mera fix!!




På torget övades det inför kvällens Rix Fm festival


Ute med båten


haha var bara tvungen! Världens sötaste simon har letat efter märken på båten efter pappas olycka, ingen skada skedd

Bad, bad, bad

2009-07-01
Åkte till trumma och badade med Simon förut. Jag tyckte att det var ganska kallt så det blev inte så länge. Däremot var det väldigt mysigt att faktiskt bada själva för en gångs skull. Efter badet åkte vi hem till Simon och slappade med kaka och smoothie som han gjorde, mycket bra där! ;)  Anna och Tim undrade om vi ville ta ett kvällsdopp, självklart sa vi och stack till Halla. Det var lite varmare där som tur var. Tim och Simon höll som vanligt på och fjantade sig och hade små hyss och gjorde upptäcktsfärder medan jag och Anna satt med hunden och skrattade åt deras dumheter.

Kvällen har jag spenderat i soffan med kaffe, popcorn och So you think you can dance. Hur bra?? Sen har jag även nörd-kikat på blocket och ikea lite föör länge. Dags att sova nu. Puss hej!



























bild från matsaklart.se

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus