Tråk

2009-11-30

När jag kom till skolan idag så stog det på tavlan att vår lärare var sjuk. Jippie, tänkte jag som var väldigt butter över att ha behövt gå upp så tidigt utan anledning. Men, vi fick såklart uppgifter att lösa och de satt vi med fram till kl 15 då en annan lärare gick igenom svaren med oss. Det kändes med andra ord som en helt värdelös dag!

Nu håller jag på och steker hemgjorda köttbullar, hoppas det blir bra bara :)


Veckans kloka ord

2009-11-30

Krig är lätt att börja, men svårt att avsluta.

                                                                                - Gaius Sallustius



Time to go

2009-11-29

Nu ska jag sticka ner till stan för att möta upp Ida och Maria och gå på julmarknaden. Sen avslutar vid nog på ett myigt café någonstans :)




1:a advent

2009-11-29

Jag håller på och städar och lyssnar självklart på julmusik á la svenssons! Längtar till i eftermiddag då jag ska ner och gå på julmarknaden med tjejerna! :)

Och nu är det bara 20 dagar till jag kommer hem och stannar där i en månad! :D



Bra slut på dagen

2009-11-29

Idag har jag försökt plugga lite under förmiddagen. Ja försökt, för jag förstår knappast någonting av allt läsandet i matten. Det hjälpet inte att lusläsa mina egna anteckningar, bokens förklaringar och övningsexempel - min hjärna fattar inget! Men jag kämpade på och satt till tre i alla fall. Sen var det dags att äta mat och göra sig klar inför kalaset.

En tjej i klassen fylde 21 idag och vi var ditbjudna på myskväll. Och mysigt var det kan jag lova! Härliga tjejer, supergod mat, roliga lekar och massa allmänt babbel :)  Nu har jag precis kommit hem och ska krypa ner i sängen.

Imorgon blir det plugg fram till tre och sen ska jag möta upp Ida och Maria för att gå på julmarknaden och sen fika på något mysigt café :)


Sovgott


Fredagar is the shit!

2009-11-27

Fredagar är alltid så härliga, man är äntligen ledig och kan göra vad man vill i några dagar. Idag hade jag en underbar sovmorgon och började inte fören ett :)  Nu har jag ätit god mat och håller på och plockar och dolar lite medan jag sjunger med till musiken för full hals, så härligt! Ibland är livet jävligt bra :)


Trötter

2009-11-26

Har inte sovit så bra de senaste nätterna och känner mig som världens långsammaste och segaste idag. Därför tänker jag nu krypa ner under täcket och ligga där hela kvällen. Ska se på titanic och dricka varm oboy och äta avokado med honung :)


redo för mys!



nya tofflorna är på också :)


Utanför faller regnet

2009-11-25

Sitter här och myser med te och ett par nyinköpta mystofflor. Ute regnar det, som vanligt. Slutade 12 idag och gick en kortis på stan innan jag satte mig på waynes och hade mysigt. Det är väll det bästa med att plugga, att man slutar så olika tider. Jag satt där i soffan, drack chailatte och läste en tidning medan alla runt mig stressade för att hinna med lunchen. Själv satt jag där väldigt länge och passade på att plugga lite också, eller ja, skissa lite idéer på vår nya uppgift som vi fick idag. Det är den sista uppgiften innan jul så de är skönt, dock är det ganska mycket men kul kommer det bli, vi ska ju göra modell!

Nej, nu ska jag sticka bort till tvättstugan eftersom min tvättid börjar nu :)

Idag fyller min mormor år GRATTIS! Världens bästa är vad hon är ♥


Klippa och klistra

2009-11-24

Här skulle vi klippa och klistra ett mönster som var lugnt/stilla och ett som hade riktning. Helst skulle vi använda så många olika färger som möjligt.


lugn



Riktning. Ni vill inte veta hur länge jag satt med detta j*la mönster.



Klassrummet

2009-11-24

Detta är i samma klass som att pricka hammaren i tråkighet, dvs sjuuukt tråkigt! Vi skulle rita av vårt klassrum med ett enpunktsperspektiv.


som vanligt är det dålig kvalitet på bilderna med kameran, men ni förstår nog ändå.


Mönsterstudie

2009-11-24

Detta var en gruppuppgift där vi skulle gå ut på stan och ta kort på mönster i gator och fasader för att sedan rita det i 2D, dock var det total fri tolkning. Tanken var att vi skulle börja se och analysera alla de mönster som finns i vår vardag.




Markbeläggning

2009-11-24

Ni vet de där mönstren jag skrev om tidigare, som skulle göras i betong. Här är de två alternativen som jag bestämde mig för.



Perspektiv

2009-11-24

Tänkte lägga upp lite bilder på arbeten jag gjort för några veckor sedan. Jag skrev ju faktiskt i förra inlägget (om skiss ) att jag skulle ha med alla ritningar och skisser... Därför kommer de lite här.



enpunktsperspektiv av lådor från olika vinklar


Tvåpunktsperspektiv



Ser ni vilken stor skillnad det är på kvaliteten på de två bilderna?! Den översta är tagen med kamera och den understa har jag scannat in. Tyvärr är de flesta bilder jag gör i A3 format vilket innebär att de är för stora för att scannas..


nu var det dags!

2009-11-23

Idag har jag tjuvstartar julen lite, ja jag kunde inte hålla mig. Så istället för att plugga (som jag egentligen skulle göra) satte jag igång att julpynta lägenheten. Det blir ju inte så mycket julpynt på en sån liten yta, men jag tyckte ändå de blev ganska bra :) Det enda som saknas nu är de tre små enarna som jag ska köpa imorgon. Självklart lyssnade jag på den typen av julmusik som vi brukar spela hemma alltså; gregorian och carola.

Inte nog med det, jag slog även in årets första julklapp i det underbara julpapper jag hittade på maxi, jag fnissar bara jag ser de små tomtarna på det!

Nu blir det pepparkakor, skissande och självklart se klart på Gladiator som går på tv:n, såå bra är den!



Veckans kloka ord

2009-11-23



Ordet väger ingenting.
Ändå är det mäktigare än något annat.

                                                                                   - Björn Ranelid




Seg söndag

2009-11-22

Idag har jag pluggat matte heeela dagen, fy f*an vad tråkigt! Försöker komma ikapp men de är inte lätt. Höjdpunkten på dagen var väll maten, som var rester från igår... låter som en kul dag va?


OBS, OBS!

2009-11-18

Jag har nu gjort en ny kategori: Skisser och ritningar, där jag framöver kommer lägga upp alla mina arbeten som vi gör i skolan. Jag hoppas ni tittar, funderar och kommenterar ;)



En glad sjukling

2009-11-18

Jo, jag tog ju sprutan igår. Idag har jag feber och ont i hela kroppen... men man får väll tåla lite sånt antar jag. Dagen har väll inte vart den bästa och jag har känt mig lite depp, kan ju kanske bero på att regnet står som spön i backen...

Hade verkligen ingen lust att gå upp ur sängen imorse, de va så varmt och skönt att jag näästan låg kvar. Tillslut tvingade jag upp min trötta kropp och fick snällt åka in till skolan för att ha skiss 8-12. Det var dags att börja klippa och klistra massor med grejer (kanske lägger ut bilder senare) och jag hade inte alls tålamod till det. Dock var jag väldigt duktig som satt kvar till tre för att försöka hinna klart med så mycket som möjligt.

Efter det bestämde jag mig för att ta en tur till ikea, tänkte att det kunde liva upp dagen lite. Fick med mig massor av ljus hem men inte blev jag gladare för det. Nej, det som har gjort mig så glad såhär på eftermiddagen är att jag hade fått mail om resultatet på tentan jag gjorde den 11/10. Har gått och våndats över denna jäkla tenta som ingen tyckte var bra, och nu ÄNTLIGEN fick vi veta om det var dags för omtenta efter jul. Jag blev så otroligt lättad när jag öppnade mailet och såg att jag fått en fyra :) Nu funderar jag på att ordna en brasa och bränna helvetesboken...

Så nu är jag superglad och supertrött, febern är inge vidare. Ska bara ligga i sängen och lata mig heeela kvällen!



Detta fick jag med mig hem idag, tror ni det kan bli julstämning? I hope so


Veckans kloka ord

2009-11-18

Den som håller sig väl med alla är icke vän med någon.

                                                                                                         - Drottning Kristina



Årets första...

2009-11-15

glögg ska jag jag dricka om någon minut. Självklart blir det russin, mandlar och pepparkakor till det. Tänkte krypa ner under filten och se på någon film samtidigt, frågan är bara vilken? Jag har ju fått dett nytt program av simon. Voddler heter det och där kan man se massor av filmer helt gratis, superbra!




mamma var så söt och skickade med massor av julmys när simon skulle hit


och det är det jag ska mysa med nu :)


Myspys

2009-11-15

Helgen har vart riktigt mysig med bio, god mat, mycket mys och så lite shopping.. och självklart själva umgänget! Nu har han åkt hem och jag har slappat med en film.

Ska nog ta och rita klart de där plattorna nu och sen blir det mys med glögg och pepparkakor :)



hittade fyra söta tomtar på maxi när vi var och handlade idag... de fick följa med mig hem.


Helgen är här och så är Simon!

2009-11-13

Ja, han kommer vilken minut som helst nu. Jag väntar och väntar, maten står på bordet och lite ljus är tända. Hoppas  på en mycket mysigt helg med honom :)


Dagens skisslektion

2009-11-11
Idag hade jag som vanligt skiss hela förmiddagen. Dagens lektion gick ut på att vi skulle börja skissa upp förslag på "plattläggning" av betongplattor. Alltså, vi hade en bild att utgå ifrån och sen skulle vi komma på olika mönster man kunde göra med den plattan. Tanken är att vi sen ska fortsätta med detta och börja rita upp ett ordentligt förslag på en tillbyggnad till skolan där vi då ska ha våra skissade betongmönster på golvet. Så, vi satt i ca 3h och ritade halvcirklar på små rutor... här kommer resultatet av lektionsarbetet.


Detta var vad vi fick utgå ifrån. Man får välja att antingen använda hela bilden, endast cirkelbågen eller den lilla spetsiga biten i övre vänstra hörnet.


Inlämningen ska bestå i två olika mönsterförslag..


.. men det var lite lurigt för när man väl kom på en variant så var det svårt att bryta sig ur det mönstret och hitta något nytt.

Detta ska vara inne på onsdag nästa vecka + ett eget påhittat mönster + en självstudieuppgift som går ut på att rita av en stol på två olika sätt. Plus att vi har ett klassrum att rita på som ska vara klart om tre veckor + allt annat i skolan!


Visst ja.. vår förra självstudieuppgift var att rita av vårt kök med hjälp av ett raster. Detta blev resultatet:


en dörr och en låda skulle vara öppen.


det var riktigt svårt att rita med detta raster. Antingen såg man köket tydligt och rutorna suddiga eller tvärt om. Jag kommer nog aldrig mer använda mig av den urusla metoden frivilligt!

Nej nu måste jag försöka plugga lite inför provet på fredag, varför går det så segt?


Julpynts letande

2009-11-11

Slutade halv tolv idag så jag passade på att gå en sväng på stan för att kanske hitta lite julsaker så man kan få lite julstämning här i lägenheten när det blir dags för det. Jag köpte ingenting men tror att jag ska slå till på en ljusstake så jag kan ha mina adventsljus någonstans. Kom också fram till att jag ska köpa två-tre små enar för att få den där julgranskänslan. De kostade ju ingenting så :) Men jag kan inte förstå att det ska vara så svårt att hitta vanliga söta tomtar!


såhär mysigt är det att shoppa i jönköping. Längtar till de börjar julpynta :)


Veckans kloka ord

2009-11-11

Ta ut glädje i förskott när du har tråkigt.

                                                                                  - Bo Björkström



Veckan som gått.

2009-11-06

Jag tycker att veckan har gått väldigt fort. Har hunnit med allt och ingenting känns det som. Det är mycket plugg i skolan nu, eller ja, det är mycket eget arbete och det kan man lätt bli lite efter med. Skissen är rolig men vi får så många och stora läxor varje vecka att man knappt hinner göra något annat än att sitta och skapa. Och det är mindre kul när man inte själv får välja vad man vill göra och svårt när man inte kan vänta till man känner det där skapar-suget. Man måste ju bli klar i tid!

Jaja, sluttjatat om det. Jag har ju som jag skrev i ett tidigare inlägg köpt träningskort på friskis och under veckan har jag vart där och provat två olika pass. Först provade jag medel som kanske inte var min grej till 100% men som ändå funkar om det inte finns något annat pass som passar. I går provade jag step2 som var riktigt jobbigt och superkul! Ska nog försöka gå på det passet varje vecka :) Nästa träning blir på söndag då jag ska testa ännu ett nytt pass.

Just nu sitter jag och äter godis under filten och halvtittar på poseidon som jag tydligen hade sett tidigare, blir nog att se en film på datorn istället.


Hoppas ni har en mysig fredag!


Prickar...

2009-11-02

..prickar, prickar, prickar! Ja här sitter jag och prickar en hammare. Låter konstigare än vad det är; vi har ritat av en hammare i skissen som vi sedan ska skugga vanligt (grader), skugga med prickar och sist skugga med streck. Den vanliga skuggningen var jag klar med igår så idag började jag med prickarna. Nu har jag suttit med det i över tre timmar och är inte ens färdig än! Jag kan ju meddela att hammaren är utritad så den precis får plats på ett A3papper... föööör stor alltså. Men nu får det faktiskt vara nog för idag, orkar inge mer och tror att om jag ser en enda prick till så spyr jag!












Just nu vill jag bara ha detta överstökat


God morgon

2009-11-01

Här sitter jag och äter frukost och laddar inför dagen. Den kommer mest bestå av plugg och ikväll blir det bio. Vi ska gå och se bröllopsfotografen, hoppas att den är bra! Men nu ska jag hoppa in i duschen så man blir klar någon gång!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus