En solig lördag

2009-10-31

Här skiner solen för första gången på flera veckor tror jag. Skönt att den ville titta fram under helgen iaf :)

Jag har faktiskt vart duktig nu på morgonen och lyckats med att både diska och plugga lite matte. Nu ska jag ner till stan för att, tro det eller ej, köpa träningskort på friskis! Jag har gått och funderat på att skaffa kort där i flera veckor men har inte kunnat bestämma mig, men nu blir det min tentabelöning och det är jag faktiskt värd! Plus att det kan ju vara bra för kroppen att få röra lite på sig och man blir ju lite mer skärpt i skolan på köpet. Ska bli skönt att gå på lite pass och träna så man blir helt mör i kroppen efteråt.
Jag ska också passa på att njuta lite av solen och tar därför med mig samhällsboken ner och tänker sätta mig med den på waynes och mysa. Kanske sätter jag mig ute, de har ganska bra med lä där på sin uteservering, men vi får se..


Vill ha

2009-10-29



Ja denna kudde, tillsammans med mycket annat, finns på min önskelista. Den är ur H&Ms vårkollektion 2010. Väntar med spänning på att få se resten av kollektionen!


Skönt!

2009-10-29

Hej hej, här sitter jag mitt uppe ett bort fullt av papper och annan skit. Håller på och städar men som vanligt blir det en och annan paus här vid datorn.. någon som känner igen sig kanske?  I alla fall ville jag berätta att vi fick tillbaka tentan i matten idag, fick en 4:a så de är skönt att slippa ha de hängande efter sig! Nu är det bara att vänta och se hur det går med de andra två ämnena.

Nej nu måste jag städa vidare och sen blir det plugg... suck!


Äntligen färdig!

2009-10-27

Nu är jag äntligen klar med den första skissuppgiften som ska in imorgon. Trodde inte att det skulle ta sån tid så därför satt jag bara och skissade idéer igår och sen gjorde jag den ordentliga bilden idag...


Det här är vad vi hade att utgå ifrån. Man fick ta bort linjer som korsade varandra och därefter göra sin egen tolkning. Tydligen är det en ganska känd uppgift från usa. Den lilla cirkeln  mitten av bilden är perspektivpunkten som man skulle utgå ifrån om  man ritade till något extra.



Detta är då min tolkning, ganska nöjd, fast lite vääl kluddigt blev det.. Kunde vart bättre men jag har iaf något att lämna in, så det duger.


Nu ska jag byta ämne och börja plugga lite samhällsplanering innan det blir dags för en kopp varm oboy och sen sängen.


Veckans kloka ord

2009-10-26

Det man gör gärna, gör man i regel bra.

                                                                                      - Japanskt ordspråk



Hem!

2009-10-22

Om en halvtimme åker jag ner till stan för att ta tåget hem till karlstad. Ska bli så skönt att få träffa familjen och simon. Men innan vi ses får jag åka tåg i fyra timmar, mindre kul. Men som sagt, skönt att komma hem!

Hoppas ni har en bra helg...


En superbra dag!

2009-10-21

Ja, de är precis vad det har vart idag! Hade bara en lektion och det var första i skiss och gestaltning som verkar skitkul! Vi ska skissa och lära oss rita i olika perspektiv och lära oss om färg, form och självklart göra modeller i papp. Denna kurs ska vi ha fram till mars så de är verkligen toppen. Tillsammans med det roliga arbetet i samhällsplaneringen tror jag att detta kommer bli en superbra läsperiod! Plus att Matematisk analys verkar tuusen gånger bättre än Linjär algebra som vi läste innan.

Har vart ner och tränat riktigt ordentligt med daniel nu på eftermiddagen också, så nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att börja packa... ska ju åka hem imorgon!! :D

Happy, Happy!


Dagens skisser från lektionen, vi skulle rita av ett verktyg..


nu ska jag hoppa in i duschen och använda denhär, superbra är den!


sen ska jag tända lite ljus på mitt nya ljusfat :)


Veckans kloka ord

2009-10-20

I går kväll smidde jag tusen planer,
i morse gjorde jag som vanligt..

                                                                                        - Konfucius



Ett gäng blöta stackare i skogen

2009-10-20

Idag hade vi bara en lektion och den skulle vi tillbringa ute på ett område här i närheten. Så klockan nio stod vi alla samlade i regnet och lyssnade på läraren som senare visade oss runt i tre olika bostadsområden och tillsist visade oss området som vi ska planera vårt område på. Tanken med lektionen var att vi dels skulle titta på olika sorters hus, hur de har löst nivåskillnader och hur man har anpassat sig efter alla de regler som finns och dels hur vårt område såg ut med tanke på topografi, vägar, befintliga träd och annat som kan spela en viktig roll i utformningen. Jag kan ju säga att det inte var speciellt roligt att vandra runt på en lerig stig inne i skogen i detta disiga och ruggiga väder...

Vi hade kameror med oss för att kunna minnas hur allt såg ut men bilderna blev inte så bra eftersom man aldrig fick tid att stanna utan alltid fick ta kort medan man gick.



Detta var ett område med fyra hyresrätter i varje hus..


ett ganska flott villaområde






här en bit av området som vi ska planera..


en annan del av området, lite snårigare..


Trötta och blöta, men äntligen färdiga.. underbara grupp nr 6! :D


Johnny Depp...

2009-10-19








Nytt block, nya tider...

2009-10-19

Ja de är så Maria brukar säga och det är precis vad det är from idag...

Idag är nämligen första dagen på den andra läsperioden vilket innebär att vi kommer ha två nya kurser: Skiss och gestaltning och Matte. Samhällsplaneringen ska vi fortsätta med fram till jul men nu ska vi faktiskt börja med ett projekt som verkar hur kul som helst. Det går ut på att vi ska besöka ett område som för tillfället är obebyggt. Vi ska analysera det med tanke på sol, vind, trafik, hur marken ser ut mm. Sedan ska vi sätta oss och utforma ett helt kvarter på denna tomt. Vi ska planera vägar, vilka slags hus, hur de ska ligga och hur de ska se ut och vi ska utgå från verklig fakta så som översiktsplaner och detaljplaner från kommunen. Ska faktiskt bli skitkul att få fundera och ha lite problemlösning samtidigt som man äntligen får designa sina hus och argumentera för sina planer!


Nu blir det mat och lite The Hills innan det är dags att göra några små ändringar på en gammal ritning...



Nytt block, nya tider!

 


Emma Watson...

2009-10-18






Första vilan efter en tentaperiod!

2009-10-18

Nu är det äntligen över! så härligt! Och dessutom kändes det som om tentan gick bra igår. Eftermiddagen spenderade vi hos Adam där vi förfestade innan vi gick iväg till BBs tentafest som var i en källare borta vid vätterstranden. Det var en galen och rolig kväll med massa bussturer, lite kundvagnsrace och massa härligt folk! Idag har jag sovit huur länge som helst och det enda jag ska göra idag är att gå och köpa mig en pizza.. Känner mig helt seg och trött i hela kroppen och i huvudet, allt kommer nu på engång när tentorna är över.






Förfest hos Adam..


Snart fri!

2009-10-16

Ja, som sagt har det då vart väldigt dött här under veckan...

Imorgon är det sista tentan för den här gången och det ska bli såå skönt att få tillbaka ett liv igen! Har försökt nöta in det sista både igår och idag men nu dog min energi och jag känner att det får gå hursom, bara jag får det gjort. Orkar inte mer och jag känner mig bara slö och hängig och kroppen behöver få vila... eller speciellt hjärnan.

Så, därför har jag lagt ihop matteboken och sitter nu och ser på idol, ska nog sova snart eftersom jag ska åka ner med bussn kl 07.00 imorgon. Dricker lite oboy och har lite fredagsmys...


Två avklarade - en kvar

2009-10-13

Sådär, nu har jag gjort min andra tenta och har alltså bara en kvar Härligt!
Och vet ni, det har snöat här idag.. konstigt va? Jag fick minst sagt en chock imorse när jag drog upp persiennerna och allt var vitt! Och Maria som sa att det aldrig brukade snöa här! Men nu är det ju såklart borta.. men kanske kommer de lite imorgon igen.

Iaf så är det härligt att vara hemma och ha en ganska vanlig dag, vilket innebär inget plugg fram till 12 på natten utan helt enkelt bara slappa! :) Imorgon tar vi nya tag inför sista tentan!



Ångest!

2009-10-10

Jo, jag lever faktiskt fortfarande. Även om det har vart totalt dött här på bloggen under en veckas tid. Anledningen är väll att det är tentavecka nästa vecka vilket innebär att jag har bott i skolan. Jag har åkt till skolan vid 10 och kommit hem runt 12 på kvällen varje dag - inget liv med andra ord. Tur är väll att man har sånna härliga klasskompisar som man kan plugga och "bo" med i skolan :)  jag har inte ens haft tid att laga mat eller diska all disk som tornar upp sig på bänken. Idag däremot har jag tagit sovmorgon och stannat hemma hela dagen... Det är första tentan imorgon så vi bestämde oss för att läsa det sisa hemma. Jag har alltså inte fått så mycket gjort men å andra sidan har jag faktiskt haft tid till att handla och försöka städa upp lite här hemma. Dessutom tror jag på att man ska vila sig i form, och min hjärna behöver verkligen vila lite idag! Nu ska jag göra ordentlig mat (köttfärssås) och sen äta ur min ENORMA godispåse som jag köpte tidigare.

Imorgon har jag alltså tenta i Byggprocessen 1, på tisdag har jag Samhällsplanering och på lördag har jag Linjär Algebra... med andra ord kommer jag bo i skolan hela nästa vecka också, så här kommer det inte skrivas mycket. Men jag hoppas att ni iaf håller tummarna för mig och så får vi se hur det går!


Lördag - regn, matte och morotskaka

2009-10-03

Gårdagskvällen var riktigt mysig och jag var nästan mätt i morse när jag vaknade, så mycket åt vi igår.

Just nu håller jag på och tvättar och passar samtidigt på att baka morotskaka. Dock är den ena tvättmaskinen trasig vilket innebär att jag inte hinner tvätta allt jag har i tvättkorgen :/ Dåligt!

Vid två ska jag ner till skolan och sätta mig med lite matte. Tror de flesta skulle dit idag eftersom tentorna börjar närma sig. Alla känner alltså en skvätt panik... Men jag tänkte ta med mig kakan ner så kanske vi kan ta en fikapaus mitt i all skalärprodukt och vektorprodukt.

Hoppas ni har en bra dag! :)


Fredagsmys

2009-10-02

Hej hej.

sitter här och njuter av en kopp varm oboy och ska snart åka ner till stan för att träffa Maria och Ida. Vi ska ha myskväll med tacos, godis och film - härligt med lite helg! Fast, vi ska ju iofs spendera helgen i skolan så de är väll ingen höjdare.. men ändå :)

Var, tillsammans med några andra tjejer, med Maria när hon piercade naveln idag och passade på att köpa ett nytt, mindre smycke till mig. Det jag har nu är nämligen för långt så de sticker ut lite fult. Men jag tror det kommer bli mycket bättre med den nya :) 

Nu ska jag sticka till bussen...


Och så vill jag säga GRATTIS till min älskade pappa som fyller år idag! ♥


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus