Som vanligt..

2009-09-30

Sitter och pluggar lite matte, dricker varm choklad och tittar på Dr Phil. Känner mig väldigt seg och hängig idag, en totalomvändning från igår då jag var full av energi och till och med gav mig ut på en löprunda.

Idag har jag haft den viktiga redovisningen i byggprocessen så det känns skönt att ha det avklarat, nu ska jag bara koncentrera mig på matten fram till tentorna. Med andra ord, dags för ännu en kopp choklad!


Veckans kloka ord

2009-09-28

Hat är bara brist på fantasi.

                                                                        - Graham Greene



Min helg

2009-09-27

Min helg har vart lite långtråkig måste jag säga, med det blir väll vad man gör det...
I alla fall så var jag ner till stan igår och gick runt och tittade, det var nämligen höstmarknad så alla affärerna hade flyttat ut på gatan och de va massor med jonglörer, trollkarlar, orkestrar och massor av godis! Jag köpte mig lite nya kläder och  åkte sen hem för att plugga lite.. Blev väll inte så mycket gjort som jag hade önskat men man kan inte alltid vara på topp.

Idag har jag vart ner och storhandlat, fy fan säger jag bara! Önskar att det kunde finnas en affär som är bra och lagom stor här uppe hos mig, men nej, jag måste åka antingen två bussar och gå genom ett köpcentrum eller så måste jag ta en buss och gå i evigheter! Bläh! Och sen ska man ha med sig alla kassar på bussen och trängas och hålla på.. Men skönt när man får det gjort i alla fall. Annars har jag legat under min filt och myst med te och kakor och pluggat lite samhällsplanering, sakta men säkert blir jag lite klokare - hoppas jag iaf! Haha, min granne bränner nog maten, brandvarnaren gick på för fullt och ett anatal svordommar hördes genom väggen - han kanske har en dålig dag..

Nu ska jag plugga vidare innan det är dags för Top Model och lite god mat :)


Kommer ni ihåg att jag har köpt en väska? Jag älskar den och här är den - men vet inte om bilderna gör den rättvisa. Det är iaf en stoor väska, egentligen en dataväska, så jag får plast med allt till skolan!


Fredag

2009-09-25

Idag har vi haft ritteknik i skolan så jag har fortsatt på min uppgift, svårt men roligt! Efter skolan gick jag på stan med tre superhärliga tjejer från klassen. Vi shoppade lite, lyxade till det med fika på wayne´s och babblade i oändligheter! Härliga tjejer som jag hoppas komma ännu närmare under de kommande åren :)

Nu sitter jag hemma och tittar på idol och har gjort en egen peeling som var hur bra som helst!


Hemmagjord peeling:

½ dl strösocker
2 tsk vetemjöl
2 tsk olja





Blanda ihop allt till en smet och använd på önskat ställe (passar både kropp och ansikte). Den är jättebra och man blir väldigt len och fin! :)

 


Plugg, plugg, plugg

2009-09-24

Hej, hej. Här har det inte hänt speciellt mycket varken igår eller idag. Som vanligt hat jag vart i skolan och sen har jag suttit med byggprocessen heela eftermiddagarna igår och idag,... eller ja, jag sprang faktiskt igår med Daniel. Det var sjukt jobbigt men skönt, och nu hittar jag äntligen till gymmet nere i källaren så dit ska jag gå snart igen :) Som sagt, annars händer det inte mycket här för tillfället och jag måste koncentrera mig på att plugga inför de kommande tentorna. Känner mig väldigt stressad men det ska nog gå bra tillslut, hoppas jag!

Nu ska jag skriva klart det sista på byggprocessen innan jag kryper ner i sängen...



såhär fint var det när jag drog upp mina persienner imorse


Veckans kloka ord

2009-09-21

Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd

                                                                                                        - Tove Jansson



Skoluppgift - bedömning av marknivå

2009-09-21

Sådär, nu är jag klar med marksättningen och jag blev riktigt nöjd. Nu blir det Svenska Hollywoodfruar och lite gottigt till det :)



bilden är väll inte så bra, men ni ser nog ändå


Te, myskläder och skisspapper

2009-09-21

Kom hem från skolan för ett tag sedan, och har gjort det vanliga - pratat med mamma och pratat med simon. Nu sitter jag här och myser med en kopp te (och kaffe på hela kläderna som är en helt annan historia) innan det är dags att ta tag i lite diskning, matlagning och även lite plugg.. Har väll tänkt att se på hockeyn som tydligen börjar idag! Jag trodde den börja den 24 som de säger på tv, men icke. Så jag tänkte kolla på matchen samtidigt som jag ritar klart marksättningsuppgiften.


Och så var man själv igen.

2009-09-20

Helgen har vart superbra med mycket mys, en heldel fikande och lite promenader på det. Det är svårt när det är så få dagar man kan träffas, då känns det som om man behöver hinna med så mycket på den korta tiden man har. Samtidigt vill man inte stressa bara för att... Men som tur är har vi haft underbart väder och därav har det blivit mycket promenader och fikande ute i solen på något café i stan - vilket jag anser vara mycket mysigt!
I lördags var vi på A6 och shoppade en skrivare till mig och tog en snabb titt inne på ikea. Det var tydligen skördefest eller något på A6 så vi gick runt där och tittade lite. Det bjöds på olika korvar och grillade majskolvar, och massa annat som olika ostar, sylt, honung mm. Vi tittade på de små söta fåren, skrattade åt barnen som åkte runt på små plast-traktorer och som skrikande och skrattande hoppade i höet...

Nu har Simon åkt hem och kvar finns bara en massa disk och annat skräp som har samlat sig i lägenheten under hans besök. Så, därför tänkte jag ta och fixa i ordning allt innan jag tar en bit kladdkaka och sätter mig ute på balkongen - man måste ju passa på när det är sånt här fint väder!



såhär ser der ut från mitt fönster idag


Kladdkaka och Simon på ingång!

2009-09-18

Ja, nu är snart älsklingen här och jag håller på och bakar kladdkaka till honom... och mig såklart :P  Var bara på en föreläsning idag och sen åkte jag hem för att tvätta och fixa. Passade på att springa en runda också, och fy fan vad jobbigt det var! Har ju inte sprungit på vääldigt länge och idag har vi superfint väder här. Det blev lite för mycket sol för min del. Men, det är så skönt efter.

Nu ska jag hoppa in i duschen och tvätta bort all svett och sen ska jag tillbringa min helg med en go en! :)


och, grattis till min älskade lilla morfar som fyller år idag! Du är så gosig ♥


Torsdag.

2009-09-17

Sitter och kollar på idol och myser till det med lite glass. Har städat lite snabbt eftersom simon kommer hit imorgon. Måste även berätta att jag, efter mycket om och men och ekonomiska kalkyler, har blivit med väska. Ja, köpte tillslut den där underbara fina som jag har kollat på och jag är supernöjd! Kommer lägga upp en bild framöver.

Måste säga att jag har vart ganska dålig på att skriva här på bloggen men det kan inte hjälpas. Måste fixa med annat och dessutom är det ingen idé att skriva om allt skolarbete jag har. Men den som väntar....


Klantarslet Sandra är äntligen klar!!

2009-09-16

Ja, nu är jag äntligen klar med min renskrivning i byggprocessen. Har suttit med denna skiten från 15.00 - 01.30  eftersom jag på något otroligt klantigt sätt lyckades radera min renskrivning på 8 sidor med massor med bilder, pilar och annat som skulle vara med. Så, efter att desperat ha ringt till Daniel (som är mycket mer teknisk än jag) och fick honom att komma över för att försöka rädda situationen, som för övrigt inte gick att rädda- fick jag sitta och skriva om allt. Självklart blev det inte alls lika bra som första gången men  - jag är ÄNTLIGEN klar! Så nu får det vara som det är. Punkt slut. Godnatt....


Veckans kloka ord

2009-09-14

Världen är som man gör den till

                                                                                       - Danskt ordspråk




Måndag

2009-09-14

Snart är första dagen i veckan avklarad, och jag måste säga att det faktiskt var en ganska bra måndag. Så, nu är det bara några dagar kvar tills min älskling kommer hit - det ska bli så kul!

Nu sitter jag och kollar på Svenska Hollywoodfruar och ställer mig frågan - Hur hemskt kan det bli? Kan inte förstå varför de ska se ut på detta viset, prata som de gör och bete sig allmänt egoistiskt. Usch och fy säger jag bara! Hoppas att de kan se på programmet och inse hur de är. Kanske, bättra sig också.. Men men, nu ska jag inte vara sån. Jag tittar ju faktiskt så något måste ju locka mig.

Imorgon har jag bara en föreläsning och sen ska jag tillbaka till frisören och klippa mig igen (var ju där i tisdags, men tyckte inte att det blev bra) så jag hoppas att jag ska bli nöjd denna gång! Sen kanske jag tar en sväng och försöker hitta en bra, tålig och lagom stor väska som jag kan ha både i skolan och annars. Daniel pekade nämligen ut en stoor brist på väskan jag har nu - handaget har gått sönder och sitter inte fast utan de kommer lossna vilken dag som helst... Men de kanske inte är så konstigt när jag har så mycket böcker och annat i den varje dag...Dessutom är dragkedjan trasig så de går inte att stänga den - därför, dags att införskaffa en ny!




Det börjar lossna...

2009-09-12

Idag har jag faktiskt vart extremt duktig och pluggat från halv tolv till sju. Det var matte som jag satt med och nu känner jag att jag är ikapp med det mesta och att jag förstår upplägget. Så skönt! Det var väll mindre kul att plugga en hel lördag men å andra sidan så måste jag ju få det gjort någon gång. Så, därför blev det så..

Nu har jag precis ätit mat och ska krypa ner i sängen och se på film eller något annat skräp på tv:n



Nästa helg kommer min älskling hit


Fredagkväll - Queen och jag

2009-09-11

Så underbart med fredag så ni förstår inte! :) En dag i skolan med fyra förelsäningar på 2 timmar vardera var ju ingen höjdare. Men när jag kom hem vid fem hade jag energi till att plocka bort all tvätt, diska all disk, städa badrummet en snabbis och plocka bort allt på bordet. Så, nu är det helt och hållet helg och jag behöver inte bry mig om något :) Har matlåda så det blir till att värma mat, tråkigt men snabbt och lätt! Självklart har Queen gått på hög volym medans jag städade, och kommer nog göra så under resten av kvällen också.  Nu ska jag gå ner till affären en snabbis och köpa frukost till imorgon, allt är slut...

Ha en bra fredag!!


Snart helg!

2009-09-10

Det var länge sedan jag längtade till helgen så enromt mycket som jag har gjort denna vecka. Det är inte för att jag ska göra något speciellt eller så, mest för att jag känner mig så otroligt trött. Sov två timmar efter skolan och det var nog välbehövligt. Tog sen, efter lite tips från mamma, en lugn lång promenad och fick lite frisk luft i det fina vädret. Nu håller jag på och göra köttfärsås och sen blir det som vanligt idol. Jag borde egentligen kasta mig in i massa pluggande men känner att det får vänta till helgen, eller till bättre tider iaf... Imorgon har jag den längsta och tyngsta dagen av alla på veckan så det bästa är nog att vila ordentligt idag!


Usch!

2009-09-09

Känner mig varm, sjuk och hängig idag. Var ner till skolsyster på lunchen men hon skulle ut på något ärende så jag får väll försöka igen imorgon...

Nu har jag precis fått i mig lite mat så jag kanske blir piggare, man kan ju alltid hoppas! Iaf ska jag försöka få lite saker gjort. Inget pluggande, det orkar jag inte. Däremot tänkte jag försöka mig på att diska det enorma berg av disk som finns i min ho och kanske plocka bort lite annat skräp som ligger lite här och där.

Ikväll blir det lite glass och idol, jag tänker ha lördagsmys nu mitt i veckan :)


Veckans kloka ord

2009-09-08

Jag föddes skrikande, men har efter hand lugnat mig.

                                                                                                     - Frans G Bengtsson





Full av energi!

2009-09-07

Idag känner jag mig glad, positiv och full av energi! Härligt att få känna så ibland.  Vi hade en gästföreläsare i skolan idag, hon var från kommunen och pratade om hur de går till väga och hur de tänker när man planerar en kommun. Fick se bilder och kartor på hur Jönköping är planerat att växa fram inom några år - mycket intressant faktiskt!

När jag kom hem så gjorde jag i ordning en grekisk sallad som fick stå och bli god i kylskåpet medan jag tog itu med pluggandet. Nu har jag precis ätit salladen tillsammans med en varm baguette med massor med smör på. Mumma! Ska faktiskt fortsätta plugga eftersom jag igår insåg att det bara är fem veckor kvar till första tentan! Det känns ju knappt som om man har hunnit börja med något! Så, nu gäller det att sätta igång...



God morgon...

2009-09-06

God morgon på er allihop. Här sitter jag och väntar på att min tvättid ska börja - 11.00. Så snart ska jag traska bort till tvättstugan och köra igång. Vaknade ganska tidigt idag så jag har planerat och gjort en veckomatsedel och till det en inköpslista, så efter tvättningen ska jag storhandla. Som ni hör, en inte allt för rolig dag, men dock så nödvändig. Sen ska jag även plugga ordentligt mycket idag, måste det för att vara med på förelsäningarna som kommer till veckan... Hoppas ni har en roligare söndag än mig...  Jo, tog lite kort igår på hur det blev med de nya ramarna och det.. men det var nog lite väl mörkt när jag tog, men här kommer de i alla fall...





Städa och fixa

2009-09-05

Idag tog jag bussen ut till ikea och gick där och strosade ett tag. Behövde köpa lite saker som jag har kommit på att jag saknar. Köpte lite ramar också, så nu har jag satt in kort och ställt upp dem så det ser lite mer hemtrevligt ut. Passade på att göra en ordentlig svepning med trasan och städade hela lägenheten. Så nu är det så fint, så fint. Lite mat har det blivit också - pasta med skagenröran som var kvar från igår. Nu sitter jag och tittar på en film som går på 5:an Som man bäddar, faktiskt riktigt bra!

Ska försöka plugga lite också, det behövs. Men lite lördagsmys ska hinnas med också :)


detta kom med hem efter en tur till ikea


Fredagsmys

2009-09-04

Idag har det återigen regnat här i Jönköping. Blåst har det gjort också, något så fruktansvärt. Det var mindre kul att vara ute i två timmar och gå runt för att studera olika bostadsområden... tanken var ju också att man skulle föra anteckningar, men allt blev bara blött och kladdigt och ibland fick man springa efter något papper som man råkade tappa i blåsten. Som sagt, mindre kul. Därför bestämde jag mig för att slinka in på hemköp påvägen hem och köpa allt man behöver för att göra bakpotatis med skagenröra. Kände att jag behövde lite fredagsmys och det är ju så lätt och supergott! Så, nu sitter jag här med världens mättaste mage, fastän det var över två timmar sedan jag åt... Har myst i sängen och sett på Änglar och Demoner som faktiskt var bättre än förväntat. Ibland blir ju filmen så dålig när man har läst boken, men jag tyckte faktiskt att de fick till det!



Nu ska jag nog sätta på ännu en film och kurra ihop mig ännu mer i sängen och riktigt mysa...

Måste också säga GRATTIS! till min älskling som idag har skrivit papper och fått fast jobb. Superbra! Fast, jag måste erkänna att jag blir lite ledsen när jag vet att det innebär att han definitivt kommer stanna i Karlstad. Men, det är ju jag som har flyttat så jag får väll skylla mig själv. Dessutom är det världens chans för honom och de är ju inte lätt att få fast i dessa tider. Så, hoppas att han ska trivas bra fortsättningsvis också! ♥

 


När regnet öser ner...

2009-09-03

Hallå, hallå. Här öser regnet ner och det är ganska mysigt att höra smattret mot fönstren. Det var dock inte lika kul när jag skulle hem från skolan och inte hade ett paraply med mig.. Men nu har jag ändå kommit hem och fick byta om till torra kläder, därför åkte såklart mjukisen på. Nu ligger jag här i sängen och dricker lite cappucino och myser. Här tänker jag tillbringa hela eftermiddagen och kvällen - unnar mig det efter att ha gjort en bra dag i skolan!

Fick låna Daniels hårddisk så ska nog titta på lite film, han hade ju 50st eller något på den så det blir nog kul. Ska ha den under helgen också och på vädret sa de att det skulle bli regn... gissa vad jag kommer göra?! jaja...

Har en matlåda i kylskåpet så jag tänker faktiskt inte ens laga mat idag! Gud vad lat jag känner mig! Men, det behövs vara lite slappt ibland...



Här bor jag

2009-09-02





Vad tycks?


Dagen i korthet

2009-09-02

Vad har jag gjort idag då? Njae, inte speciellt mycket. Var i skolan från 10-15 och sen har jag suttit här och jobbat med en renskrivning som nu är klar. Jag har gjort mig lite mat och nu står disken och väntar på mig. Orkar inte ta tag i det nu faktiskt. Ska se på The Bachelorette och sen på sista avsnittet i So you think you can dance innan jag kryper ner i sängen och somnar som en stock. Jag vet ju att torsdagar och fredagar är de två jobbigaste i skolan så då får man se till att vara utvilad annars är det risk att man somnar på föreläsningarna...


Ritningen

2009-09-01
Tänkte bjuda på någon bild från min första rit-övning här på skolan. Det kommer bli många fler framöver och då blir det nog till att rita ett eget hus. Den här uppgiften gick ut på att rita av en annan ritning och så skulle vi lära oss olika mått och annat som är standrad på alla ritningar. Detta är ju det roligaste med hela linjen...

Nu blir det lite soppa och mys i soffan :)


Här satt jag och ritade idag


Det är mycket mått man ska ha koll på, en mm gör stoor skillnad!


Äntligen klart!


Mycket bättre dag!

2009-09-01

Om gårdagen var supertung så har denna vart helt fantastiskt bra! Vaknade innan klockan ringde och kände mig så extremt utvilad.. låg dock ändå kvar och småsov tills det var dags att gå upp. Skolan idag bestod av en enda föreläsning som skulle vara från 10-12 men vi fick sluta tidigare, 11.30! :) Tog en sväng till Juneporten och köpte nytt busskort innan jag åkte hem hit. Solen skiner och det är ca 25 grader! helt otroligt skönt!  Har spenderat tiden här hemma med att rita på min ritningsuppgift som ska vara inne på fredag. Den är snart klar, så de känns skönt. Böckerna hade kommit också så nu har jag allt jag behöver till skolan. 

Kanske inte låter som det är speciellt roligt, men mitt humör är iaf på topp :)

Nu ska jag göra det sista på ritningen innan det är dags att laga lite mat!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus