Nu börjas det...

2010-04-24







... våren är här!!!


Byggsittning 2010

2010-04-22

Igår var det som sagt byggsittning och det var riktigt kul! Min linje är den största på hela den tekniska högskolan här och den andra bygglinjen är näst störst, så ni kan ju förstå vilket sjukt bra drag det var! Här kommer några bilder som ett litet smakprov


Fixar oss och blir skitiga


Jag och Maria tillverkar betong K25/30



förfest


Dags för sittning!








Daniel och jag på kåren


v.16

2010-04-22

Hela veckan har det vart full fart och det känns som om man knappt har tid för sig själv. Därför har det inte skrivits många rader här.

I tisdags hade vi betonglaboration i skolan och fick prova att blanda betong med olika tillsatsmedel och göra lite olika tester på blandningarna. Det var ungefär lika kul som ni tror...
I går däremot var det byggsittning som gällde! Vi klädde ut oss lite genom att smutsa ner oss och kläderna och köpa gula bygghjälmar. Sittningen var skitkul och totalt kaos och kåren efter var det roligaste jag vart med om!! :) Har massor med bilder och kommer väll lägga ut några få här framöver.

Imorgon kommer Julia hit som gick i min klass på gymnasiet. Det ska bli skitkul att träffa henne igen och få prata av sig lite! Jag ska också ha min andra körlektion (eftersom de hade klantat till det i onsdags )  och på kvällen är det dags för faddersittning och sen kåren på det :)


Äntligen på gång!

2010-04-19

Idag är det soligt och fint här i jönköping! Vaknade upp pigg som en lärka men sen blev jag genast trött igen eftersom jag kom på att vi hade fyra timmars byggmekanikföreläsning idag! Klarade mig iaf igenom den och sen var det dags för min första körlektion på körskolan. Det gick bra och det var superkul! Så nu väntar jag bara på nästa lektion, och nästa, och nästa... tills man har det där jäkla körkortet!

Nu ska jag sticka ner till stan och ta en kaffe med Maria på wayne´s! Man måste ju passa på och njuta av solen när den väl är framme! ;)


Mini

2010-04-18

Jag har ju aldrig vart mycket för dessa små chihuahahundar som är så mini att man lätt kan trampa på dom utan att ens märka det. Men när jag såg denna sötis på blocket så måste jag säga att jag blev lite sugen. Vem kan motstå en söt liten valp? inte jag i alla fall!




söt va?! se fler bilder på hunden och syskonet här

Klicka för att se nästa bild


hej hopp!

2010-04-18

När jag vaknade idag kände jag mig superpigg och bestämde mig därför att ta på mig löparkläderna och springa en runda. Det var väldigt skönt att komma ut och känna sig lite  nyttig. Skönt att ha de gjort för idag också, så man slipper tänka att man ska göra det senare! Nu har jag precis proppat i mig avokadosmörgåsar och ska sätta igång med en power-point. Det ska redovisas om fadderföretaget på torsdag och imorgon ska vi skicka in våra bilder som vi ska ha med.


"Jag har tre kroppar"

2010-04-17

Gårdagens eftermiddag och kväll tillbringades här tillsammans med Ida och Maria. Det var riktigt mysigt och vi skrattade en hel del! Tog först en fika när de kom hit och sedan bestämde vi oss för att gå ner till stadsparken och hälsa på de söta djuren där nere. Eftersom vi alla var så otroligt trötta blev det en hel del flams och trams och massor med felsagda ord och meningar. Ett tag skrattade vi så vi inte kunde gå!
När vi väl hade kommit tillbaka upp för den jävliga backen gjorde vi våfflor och kollade sedan på Titanic. Slutade med att vi satt rödgråtna i min säng alla tre och skratttade åt varandras snyftningar. Men kul var det!

Idag är det plugg som står på schemat. Plugg, tvätt och såklart hockey också ;)


Jag, Ida och Maria


Fredagen den 16e

2010-04-16

Håller för tillfället på att städar och fixar här hemma. Det var verkligen dags nu kan jag säga! Sen ska jag ner till körskolan och hämta böckerna och kanske blir det en kaffe på studenternas påvägen hem. Ikväll blir det myskväll här med våfflor och hårfärgning ;)

Mina tulpaner är fortfarande fina!



Panik!

2010-04-15

I morse när jag skulle göra mig iordning och åka in till skolan kom jag på att alla mina saker var hos Ida. Vi hade ju gjort oss klara där inför sittningen och därför hade jag nu inte en enda borste hemma. Inte heller hade jag deo eller smink. Det slutade med att jag fick gå till skolan med min extremt snygga och tuperade frisyr! Lite pinigt var det!


Disco

2010-04-15

Igår var det sittning på kåren med temat disco vs western. Det var en riktigt rolig kväll med förfest hos Ida och mellanfest hos Olof, Per och Adam i deras nya lägenhet. Som sagt riktigt kul kväll och jag bjuder på några härliga bilder!








Hej hopp!

2010-04-13

Här skiner solen och det är superskönt ute! :)
slutade vid 10 idag och satt sen med min laborationsgrupp och skrev rapport till kl ett ungefär. Tog en kortis på stan med Ida och hann även med en kaffe.

Nu har jag precis kommit in från en löprunda på ca 8km och är helt slut. och röd, mycket röd! Sprang upp för den superjobbiga backen påvägen hem och jag hade verkligen inga krafter kvar. Mina armar ville liksom inte följa med utan hade mest lust till att hänga och sladdra längs sidorna. Men upp kom jag tillslut!

Nu blir det till att laga lite mat och sen ta en riktig slappareftermiddag. Måste komma ihåg att packa också, imorgon är det disko vs western sittning på kåren. Jag slutar fem och sittningen börjar halv sju så vi ska göra oss iordning hos Ida som bor så bra till :) Ska bli riktigt kul och se hur alla har klätt ut sig!

Hoppas ni har en soooolig dag! och att alla är glada :)



hemma på öa


Snyggt från H&M

2010-04-10


Lördagen den 10 april

2010-04-10

Idag var jag på en info-föreläsning för alla som ska vara faddrar till insparken i höst. Vet inte om det gav någonting direkt men det var obligatoriskt så man var ju tvungen att gå dit. Tog en kortis på stan också och köpte lite nya underkläder på gina, supersöta trosor! Hann även springa in till optikern för att få en påskrift innan jag postade min förfrågan för körkortstillstånd. Så nu är det bara att vänta på svar :) På måndag ska jag in till körskolan och hämta ut böckerna också, så nu känns det som om man äntligen är pågång med detta!

Just nu håller jag på med min rapport (hahah som vanligt!) och nu ser jag faktiskt ett slut på denna skit! Funderar på att gå ut och springa en sväng så att man har gjort något nyttigt idag också ;)


påväg till fadderutbildningen



dagens fynd


Önska

2010-04-09

Åh visst ja, såg ju en sån här sötis på stan idag! Den var så söt när den småsprang lite framför sin ägare. Ville bara gå fram och krama den och ta med den hem!




bild från google


Fina vita

2010-04-09

Köpte med mig en bukett med vita tulpaner hem från stan tidigare. Konstigt att det kan kännas så mycket mysigare med några få blommor i en vas. Fint blev det iaf och nu fick jag lust till att storstäda så det ser extra fint ut här hemma. Men, jag vet mitt eget bästa så det är nog ingen bra idé att ta tag i det nu för då kommer det absolut inte bli något mer skrivet på rapporten idag.

Ja, rapporten. Den går lika trögt som tidigare men har fått ihop tre sidor nu, det ska ju var sex. Tycker det är dåligt av skolan att ge oss ett företag som det inte finns någonting att skriva om! Det är ju ganska stor skillnad på vårt företag (två anställda, ingen marknadsföring, inga planer på utveckling och inga speciella rutiner så som möten m.m) och på tex Myresjöhus som jobbar i hela sverige och som har över 100st anställda. Kan ju förstå att det har gått väldigt snabbt för de som har stora företag, då blir kanske sex sidor för lite för att kunna beskriva företaget så som vi ska. Men för mig och de andra i min grupp blir det till att försöka ordbajsa en hel del.. Ja,ja nog klagat för tillfället!

Ska ta och träna lite styrka nu och sen blir det nog att se på talang och försöka skriva några rader till ;) Bjuder på bilder på mina fina tulpaner!










God morgon

2010-04-09

Det känns som om detta kommer bli en bra dag, inte för att jag ska göra något speciellt men det känns bara bra helt enkelt. Har diskat mitt berg och skrivit några rader på rapporten och ska nu ner till stan för att göra syntestet som ska in med körkortstillståndet. Sen blir det väll till att skriva rapport heeela dagen. Kanske blir det lite träning om jag inte är för lat ;)



Blå rock och en jättes stövlar

2010-04-08

Idag har jag haft laboration i byggfysik. Inte det roligaste precis. Vi ska ha tre laborationer och den första handlade om att mäta och väga och testa ballastmaterial (alltså grus och sand som ska i betongen). Vi kommer senare gjuta betong.  Så idag hade jag stövlar med stålhetta i storlek 46 och blå rock när vi lekte med lite sand och grus och gjorde olika tester på ballasten. Mycket roligt.

Nu har jag precis ätit supergod mat och ska sätta mig med rapporten till fadderföretaget. Hoppas jag får fart på skrivandet snart!


Här är jag!

2010-04-06

Ojojoj vad här har vart dött... i nästan en hel månad. Inte riktigt okej va? Så vad har jag haft för mig sedan sist kanske ni undrar? Jo det ska jag berätta..

Jag har fyllt 21 år och hade simon på besök den helgen. Det blev rolig förfest här hos mig med mycket ätande, presentöppnande och skrattande innan vi alla begav oss ner till en ganska ny nattklubb i stan. Mycket kul!




öppnar presenter



söta Elin och Ida








 Efter den roliga helgen var det dags att börja plugga inför de två tentorna vi skulle ha. Den första tentan var den 20e och det var organisationen. Den andra var den 23e och då var det dags för byggfysik. Man var knappt hemma och när man väl kom hem så sov man, bytte kläder och slängde ner en matlåda i den överfulla väskan. Min stora lillebror hann fylla 18 under denna tid och jag kunde inte åka hem och fira utan fick nöja mig med ett telefonsamtal.
Efter tentan i byggfysiken fick man börja med att göra klart allt som skulle in i skissen. Skönt att det inte är en tenta utan bara en inlämning tänkte jag innan.. mm tjena säger jag bara! Det var det jobbigaste av allt att försöka hinna klart med allt i tid. Det blev att sitta kvar i skolan hela dygn.. tur var väll att man inte var ensam iaf! Inlämningen av skissen var på fredagen den 26e och då kunde man äntligen andas ut och få sig lite sömn!

På måndagen efter helvetesveckan var det dags att börja läsa de nya kurserna för den 4e och sista läsperioden under mitt första år. Eller ja, det är bara en ny kurs; byggmekanik och hållfastighetslära. Kanske inte det roligaste men dock väääldigt viktigt om man ska få sina hus att hålla.

Eftersom påsk var på intågande skulle jag åka hem på torsdagen men bestämde mig för att åka tidigt på tisdag morgon istället. Skönt var det och jag fick 6 hela dagar att vila ut mig på hemma i härliga karlstad! Så skönt! och kul att träffa familjen och alla andra!



årets första grillning!


Nu är tillbaka här i jönköping och har fullt upp med att skriva en teknisk rapport om vårt fadderföretag. Det går segt men måste bli gjort. Skulle vart bra om det gick lika bra och fort att skriva som detta inlägg... men nej, sån tur har man inte...

 


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus