Hockeyfinal!!

2010-02-28

Fy fan vilken sjukt bra match!!!!!!

Jag håller självklart på usa och hoppas att de ska täppa igen truten på de kaxiga kanadensarna. Men aldrig trodde jag att de skulle återhämta sig såhär! Skrek så jag säkert väckte grannarna ;) Nu håller vi tummarna för att usa fixar det i förlägningen!




Kum Kum

2010-02-28

Satt och tittade lite på smycken och hittade massor med fina ringar från Kum Kum. Älskar dem alla! Kanske är det för att de påminner om en ring som jag gillade väldigt mycket och som jag tråkigt nog tappade bort. Vet inte om det var en Kum Kum men om inte så var den väldigt lik. Gillar de med rosa, vita, lila eller svarta stenar mest. Visst är de fina?!


Bullar

2010-02-28

Äter världens godaste bullar (mammas såklart), dricker kaffe och tittar på skidorna. Hoppas det går bra för sverige igen! Samtidigt håller jag på och läser i organisationsboken men blir bara förvirrad.. Han förklarar tusen gånger bättre än vad han skriver!

Nej nu ska jag fortsätta läsa och försöka hinna så långt som möjligt innan de är dags för hockeyfinal!! :D


Hemmakväll...

2010-02-27

Igår var vi ner till Kåren och åt tacosbuffé för att sedan promenera hem till Ida för en spelkväll. Det var riktigt kul och man fick sig många skratt (speciellt när vi spelade så kan det låta).

Idag däremot mår jag piss. Febern är kvar och jag huvudvärk som inte vill ge med sig. Tanken var ju att vi skulle gå ut ikväll till en ny klubb som öppnar idag, men jag får nog stanna hemma :( Jag som var så sugen på att gå ut! Istället blir det nog till att ligga i sängen och titta på tv hela dagen. Som tur är går det massor med bra filmer idag, så många att jag tom måste välja bort några, hur ofta händer det?! I alla fall så kan jag rekomender filmen The life of David Gale. Om ni inte redan har sett den så är det nästan ett måste! Går på tv4+ kl 19.00. Nu ska jag krypa tillbaka till sängen..


 
Sevärda filmer idag: The life of David Gale, 10 orsaker att hata dig, Swordfish, The Brooke Ellison story, På smällen, Sleepers.


Inte kul

2010-02-25

Torsdagar är vanligtvis min hellediga dag, men inte idag. Idag har jag nämligen redovisning om fadderföretaget kl 17-20. Inte kul!
Dessutom har jag fått feber igen. Inte kul!



Såhär fint var det på morgonen idag


melon, yoghurt och nötter :)


Nattuggla

2010-02-25

Kom precis hem från en kompis där vi hade liten myskväll med morotskaka, film och massa snack. Nu tänkte jag passa på att plugga lite eftersom jag ska vara uppe och vänta på hockeyn, alltså Kanada-Ryssland. Och sen är det ju Sverige också :) Har ingen skola imorgon så jag kan gott och väl sova efter matcherna ;)

Är väldigt hungrig och sugen på något gott och mättande att tugga på. Önskar jag hade haft kvar lite av det goda jag gjorde i början av veckan men får nog nöja mig med smörgås istället :/


Just nu

2010-02-23

Sitter och äter amerikanska pannkakor som jag hade en liten skvätt bailey´s i. Till det blir det melon, nötter och lite kaffe såklart :)

Dagen har vart bra och de är en sådan sag då man är nöjd med det mesta. Hoppas det sitter i  sig läänge!



Ett vitt Jönköping

2010-02-21




















God morgon

2010-02-21

Sitter med en kopp kaffe och tittar på repriserna från kvällens tävlingar i os. Just nu är det skidor och jag vet ju att det blir 1:a och 3:e placeringar för sverige men förmodligen kommer det va otroligt spännande ändå ;)

Fredagskvällen spenderades tillsammans med lite folk från klassen då det var godis, chips och hockey som gällde. Lite tv-spel och massage hann vi med också.
Igår hade jag storstädning här hemma och rensade ut massor med skit. Kan inte förstå att jag lyckas fylla en ikeakasse med tidningar, vart har jag haft dom liksom?? Men nu är det fint och rent och gör gött! På kvällen gick jag över till Elin som bor här i huset och åt kladdkaka och spelande så ska det låta, tp och men andra ord. Riktigt mysig kväll var det :) Synd bara att mitt lag förlorade i tp men de blir nog snart chans för revansch.

Nej nu ska jag ta mig en smörgås med skagenröra som blev kvar från igår. GOTT!



vill inte ha mer snö nu


20100219

2010-02-19


Tidigt fredagsmys med te och kiwi


Hejsan!

2010-02-18

Nu är jag tillbaka efter att ha tillbringat några dagar hemma i kära värmland hos familjen. Därav den dåliga uppdateringen här.
Är fortfratande sjuk och jag känner mig såå hängig och trött och därför har jag mest slappat och degat... och degat lite till...
Ikväll ska jag heja på Ferry och därför har jag satt på lite kaffe.. annars är det risk att jag somnar innan det ens har börjat ;)

Tittar på Vampire diaries på sexan just nu, faktiskt riktigt bra!



Jag och Simon åkte skridskor



Svenska rallyt var i stan



Hälsade på mormor och morfar och deras hästar


En dag ska jag ha en westie!

2010-02-11



alla bilder är tagna från google


Soligt och härligt!

2010-02-11

Ja, tro det eller ej men de är faktiskt sol här idag. Känns som om det var flera veckor sen sist. Man blir helt plötsligt så glad och sprallig! Hoppas solen stannar och börjar smälta bort all snö och is som ligger på gatorna här. Vill ha vår nu!

Har iaf vart ner till skolan en sväng och gjort ett snabbt grupparbete. Handlade påvägen tillbaka och nu ska jag dricka kaffe och äta vaniljbulle :)




20100210

2010-02-10

Jag vet att det är väldigt dåligt med inlägg här nu.. Tänkte bjuda på den ännu ofärdiga tekningen som jag skrev om tidigare. Jag är dock missnöjd över att jag naturligtvis var tvungen att rita dit killen i indiantältet vilket blev riktigt dåligt. Varför ska man alltid förstöra det i slutet??




20100209

2010-02-09

Lite dött här, jag vet. Men det finns ju så mycket annat man kan göra också.  Som att diska, städa, gå i skolan och annat roligt. Idag börjar jag kl ett, liksom jag gjorde igår. Det är däremot väldigt skönt. Nu tänkte jag vara duktig och göra lite instuderingsuppgifter.  Efter skolan ska vi iväg och köpa pärlor för barn och göra halsband och armband. Det är ju barnkalas-sittning imorgon så här måste fixas!

Ha en bra tisdag!


Gårdagskvällen.

2010-02-07














Club Hollywood

2010-02-06

Hejsvejs! Är påväg ut just nu. Några av Idas kompisar är här och hälsar på, så idag ska det dansas!  Först blir det förfest hos Ida och hon har gjort pizza, gott! :D

Ha en härlig lördag ;)


Godis är gott!

2010-02-05

Maria har precis åkt hem och jag känner mig lite fööör mätt och önskar att jag inte hade ätit de sista 10 godisbitarna. Tror ni vet vad jag menar ;)

Blev inte klar med bilden innan så jag får väll fortsätta en annan dag. Hoppas det blir bra, man brukar alltid rita något i slutet som förstör hela bilden.

Nu blir det film och sen sängen :)


Hejsvejs alla fredagsmysare!

2010-02-05

Sitter just nu och lyssnar på skithög musik och ritar lite.. igen ;) Har vart duktig och skrivit en, enligt mig själv, riktigt bra reflektion som ska in på söndag. Det är i kursen organisation, ledning och förändring och vi ska skriva lite om vad vi jobbat med tidigare och reflektera våra erfarenheter med det läraren har sagt. jag valde att skriva om min korta period som dagsivikarie. Det slutade med att jag sitter och ritar en bebis i blöjor och en liten tjej i prinsessklänning. Tänkte fortsätta med den, vet dock inte vad jag ska göra mer... men när den är klar lägger jag upp en bild.

Nu måste jag rita lite till innan Maria kommer hit men världens största godispåse som är lika med fredgasmys! :D



bjuder på denna glada bild idag, hoppas ni blir glada av att se den! ;)


Johnny Knoxville

2010-02-04

Såg på en riktigt dålig film bara för att få se på denna snygging!





Min dag

2010-02-04

Gick upp vid 8.00 för att tvätta (enda tvättiden på hela veckan!) trotts att jag hade min lediga dag. Vid tolv åkte jag ner till skolan för att därifrån åka med de andra till Nässjö och träffa vårt fadderföretag. Vi var där i två timmar och fick massor med svar och så var han jättesnäll och tog med oss till ett utav hans ritade projekt, nämligen det nya biblioteket/dans-teater och musikskolan. Det var roligt att gå igenom byggnaden, som både hade färdiga lokaler och precis påbörjade delar, och höra honom berätta om tankar funktioner och allt. Efter det åkte vi tillbaka hem och jag och Maria gick till friskis och jag tror aldrig jag har svettats så mycket i hela mitt liv! Skönt! Åkte hem lagade mat och ritade och sen dess har jag klunkat kaffe :)



testade mina pennor igen.. Jag kan inte förstå att det ska vara så svårt att få till en bra kropp med rätt proportioner, armarna är ju helt konstiga. Det är väll bara att öva och öva!


Nöjd och belåten

2010-02-03

Disken är diskad, maten är lagad och träningspasset avklarat. Känner mig trött och nöjd och nu ska jag bara krypa ner i sängen och se på en bra film och kanske blir det lite kaffe på det :)

Imorgon ska vi åka och besöka vårt fadderföretag för första gången. Det är ett litet företag med endast två anställda och det ligger ute i Nässjö, så det är en bit ut. Hoppas vi får bra svar på våra frågor och att vi lär oss någonting!



Längtar till sol, bad och mindre kläder!

 







Pennor

2010-02-03

Påvägen hem från skolan smet jag in på vår lokala konstnärsbutik och köpte på mig papper och tolv stycken Promarker-pennor. Ska bli väldigt roligt att testa och kladda lite! Men det får bli senare, nu ska det diskas, lagas mat och sen iväg till friskis.


Kladdar och testar

2010-02-02








Regnbågens alla färger

2010-02-02

Kursen skiss och gestaltning är 7,5hp och det innebär att vi ska hålla på med den halva vårterminen och nu har vi börjat med färg. Det mesta kommer vara ritat med akvarellpennor.


Först skulle vi göra en färgcirkel, färgerna ser lite konstiga ut på bilden.. Men det var svårt att få en snygg övergång utan att det skulle bli för lika färger.




Sedan skulle vi färglägga tre olika byggnadsmiljöer från olika tider. alla färger skulle vara enligt traditionen. Detta är funktionalism (1930-tal)



Trädgårdsstaden (1920-talet) som enligt mig blev tråkigast och så dyster med sina bruna och mörkröda nyanser.



Storgårdskvarter (början av 1900-talet) Det kändes som om man var fem år och målade i målarbok igen ;)



Projekt i samhällsplanering

2010-02-02

I samhällsplaneringen och rittekniken hade vi som uppgift att planera ett helt bostadsområde från grunden. Vi fick först gå till området, Kortebo, och se hur marken såg ut (var nästan bara skog) och sen fick vi börja planera allt från grunden. För att det skulle bli så verkligt som möjligt fick vi utgå från kommunens planering och självklart alla miljoner regler som finns för planeringen. Det sista vi gjorde var att rita ut en detaljplan på A1 där vi skulle visa hur vi ville ha alla husen, garage, parkeringar, uteplatser, sophus mm. Vi skulle även höjdsätta hela området (finns massor med regler på lutningar osv för  att få det handikappsanpassat) och redovisa hur vi tänkt med allt detta och med sol/vind. Vi hade som tur var väldigt mycket tid, en halv termin, på oss att försöka sätta oss in i allt och göra det så bra som möjligt. Nu är det bara att vänta på att det ska bli rättat :)



detaljritningen på A1 skala 1:500






Man skulle färglägga den inlämnade ritningen så där ser man tydligare vad som är vägar och vad som är gräs.


Fågelboende

2010-02-02

Vi hade som uppgift att skissa upp fem olika förslag till fågelboende som skulle ha en modernistisk form. Det skulle kunna bo 3-6 fågelfamiljer i holken och vi hade en viss volym att utgå ifrån. Efter att vi skissat upp förslagen fick vi välja en och rita en ordentlig fasadritning från alla fyra sidor och sen göra en modell av den i naturlig storlek.



skissar och idéer



hjälpskiss



Ritning sett framifrån



Ritning sett uppifrån



Ritning sett från båda sidor



Ritning sett bakifrån



Nu under våren ska vi färglägga våra modeller i de klassiska färgerna gul, röd, blå och svart. Skulle vilja visa modellen för att det ska bli lättare för er att se min idé men den förvaras i skolan eftersom den är så stor. Kanske tar en bild när vi jobbar med den nästa gång.


formlära

2010-02-02
Läran om mönster och kompositioner



mönster som ger lugn och ett annat som det är "fart" i



symetri och asymetri. Samma former i båda bilderna men olika placeringar.


Vi fick ett svart papper i A5 format som vi fick klippa hur vi ville i. Sedan skulle vi använda oss av alla bitarna för att göra ett mönster/bild.


Grupparbete

2010-02-02

Grupparbete där vi gick runt i stan och tog kort på olika mönster och studerade fasader, gator osv. Sedan fick vi rita av två bilder i en grafisk tolkning.


entrén till tågstationen



ett av alla gamla hus i stan


Skolarbete

2010-02-02

Som sagt så skulle jag lägga upp lite av bilderna som jag gjorde i skolan innan jullovet. Vi fick tillbaka dem i fredags så nu tänkte jag ladda upp lite här :)


En snabbuppgift. Att rita endast "tomrummet" och att rita med skugga



Mönster. Vi ska fortsätta med dem nu under våren och färglägga samt rita en ordentlig ritning på ett område runt skolan där vi ska ha med 40kvm av våra mönster..


Fikar

2010-02-02

Tänk vad glad man kan bli av att få sluta två timmar tidigare än vad man egentligen skulle! Så, jag slutade två istället för fyra och kände att jag helt plötsligt hade fått såå mycket extratid. Tog mig en sväng till affären och nu sitter jag och smaskar på fikabröd och dricker kaffe. Det är min uppladdning inför en hel kväll med pluggande.





Nu tänkte jag ladda upp lite bilder från skissen :)


segar

2010-02-01


En måndag..

2010-02-01




Sitter i sängen och gör lite instuderingsfrågor i det mycket intressanta ämnet betong. Måste erkänna att jag även smygtittar lite på tv också ;)


Världens bästa.

2010-02-01


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus