16 dagar kvar

2011-08-30

Har precis avslutat en omgång Combat här hemma. Det blev 1½ timme tillslut och nu är jag helt mör i kroppen. Antar att det både är från dagens och gårdagens pass som mörheten kommer... men gissa om jag har haft träningsvärk i ryggen och mellan skulderbladen idag, helt sjukt vad ont man kan ha! Nu ska jag bara svettas klart och se klart på friidrotten och sedan är det bara att hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen. Ha de fint alla!





bild från google


Tisdagslyx

2011-08-30

Regnet öser ner utanför fönstret och här har jag krupit upp i sängen med en stor kopp te och frallor med olika sorters marmelader. En film spelas på tvn och jag njuter helt och hållet åt denna härliga Tisdag. Vi har inte fått några läxor och jag är helt ledig imorgon. Har inte ett enda måste och det är bäst att njuta av denna stunden!


17 dagar kvar

2011-08-29

Måndag och ny vecka och man ska gå ut hårt va? Haha nej men de blev ett ordentligt pass idag tillsammans med Ida och Elin. Vi gjorde höstpremiär på gymmet med ett pass BodyCombat och jag kan säga som så att det kommer kännas imorgon. Eller egentligen känns det redan, helt slut! Alla borde testa combat någon gång för det är det absolut roligaste passet jag någonsin varit på! Så GÅ och testa!!


19 och 18 dagar kvar

2011-08-29

Ja, hur var helgens träning då? Jo den var slapp och härlig. Vi passade ju som sagt en väldigt go och söt hund så min träning bestod av promenader med denna bjässen. Tre gånger om dagen som det ska vara. Lagom träning på en helg.


Hem till allt

2011-08-26

Allt är packat och klart och nu väntar jag bara på att pappa ska komma och plocka upp mig. Jag ska åka med honom hem till Karlstad över helgen! Ska bli så skönt att komma tillbaka dit en sväng och träffa Simon och familjen. Vi ska passa en stor rottweiler hela helgen så jag hoppas att det går smidigt. I övrigt hoppas jag på fint väder, soffmys och mycket kramar. Kan säga att det kanske blir lite öde här, men då vet ni varför :)


20 dagar kvar

2011-08-26

Idag startade jag dagen med en löptur. Det blev 5,5km i det fina vädret och det kändes jäkligt gött. Försökte få ordning på mitt tempo eftersom jag alltid brukar springa för fort och får stanna och gå hela tiden men nu fick jag till det jäkligt bra. Att tiden inte var något att hurra för spelar inte så stor roll. Jag måste helt enkelt bli bättre på att hitta mitt tempo och kunna hålla det hela vägen. Men, idag gick det ju som sagt bra så nu är jag glad och nöjd!


21 dagar kvar

2011-08-26

Ja, jag glömde ju totalt bort att skriva om träningen igår! Det är inte okej! Skyller på att jag stressade så för att hinna se början på Alexander...
I alla fall så blev det ett pass på cykeln igen, lättast och smidigast när det är dåligt väder och man inte har tid att åka ner till gymmet. Det var tungt, tråkigt och jag var jäkligt sur i hela 40min innan det djävulska passet fick vara slut. En dålig dag alltså.


Skolstart

2011-08-25

Idag har jag haft höstens första föreläsning! Det var faktiskt ganska skönt att komma igång igen... men det lär jag nog ångra att jag sagt senare ;) Nu i början av hösten kommer jag läsa Installationsteknik 1, Byggteknik 2 och Digital Modelling of Buildings. Jag hoppas att Digital Modelling of Buildings kommer vara rolig för jag vet att installationsteknik och byggteknik är extremt tråkiga kurser. Men det lär jag få reda på nästa vecka då skolan drar igång ordentligt.
Efter föreläsningen gick jag och Maria och tröstfikade och kollade på våra nollor som hade stadsvandring och badade ute på piren.
Nu ska jag dricka te och vila lite innan det är dags för storstädning och träning. Kvällens bästa blir Alexander som går på tv!


Höstens första bok är beställd. Tur att man redan hade de andra fyra böckerna till kursen annars hade det blivit dyrt! Undrar hur mycet som sa köpas till de andra två kurserna??


Förfest och Kåren

2011-08-24

Halloj! Nu ska jag sticka till Nicci och förfesta lite innan vi tjejor drar iväg till kåren. Ser ni min fina overall eller?!


"De är fest nu hos Nicci, Nicci, Nicci. Vi ska ha kul nu hos Nicci, Nicci, Nicci. Fest hos Nicci fest och Nicci nuuuuu"


22 dagar kvar

2011-08-24

Morgonens träningspass bestod av lite uppvärmning och sedan massor med styrka. Ni vet, armhävningar, utfall, sit-ups, rygglyft, saxen osv osv. Hade ju inte kört någon styrka än så det var liksom dags, utan styrka så spelar den andra träningen egentligen inte så stor roll. Ikväll lär det bli ett bra konditionspass eftersom vi ska till kåren och dansa igen!


23 dagar kvar

2011-08-23

Dagens träning var i lägsta laget men med tanke på nattens roliga träningspass (kåren) så tycker jag att det är helt okej. I alla fall så har det inte varit något annat än promenader idag. Jag har gått och gått och gått och gått. Jag är het slut i hela kroppen.. även armarna som känns som de är gjorda av betong. Men lite motion har jag iaf fått mig. Nu ska jag äta godis och se på film :) Imorgon ska jag sova lääänge!


Dagen efter

2011-08-23

Halloj!! Som jag skrev tidigare så blev det en helkväll på kåren igår. Det var sjukt kul, svettigt och allmänt härligt! Först blev det lite häng i munksjöparken med massa folk från klassen och sen gick vi bort till kåren vid åtta. Alltså, när det är inspark så är det inte ens säkert att man kommer in så vi behövde vara där när det öppnade. Men guud vad vi blev trötta sen! Alla hade en liten svacka runt elva och var lite halvsega.. vanligtvis brukar vi komma dit vid elva eller tolv, så nu blev det liksom tre extra timmar där inne. Kul var det iaf och nu ska jag hoppa in i duschen och starta dag två på insparken. Nollorna ska få sina overaller borta på vätterstranden så vi ska dit och titta. Solen skiner och det är jäkligt gött idag!



24 dagar kvar

2011-08-22

Idag blev det ett träningspass på morgonen eftersom jag kommer ha fullt upp hela dagen och säkert natten också (kåren ikväll!!) Det blev spinning igen! hahah men om det står som spön i backen vill man inte precis sticka ut och springa ;) Idag kunde jag höja motståndet lite och då känns det som att träningen ger någonting :) Ikväll lär det nog också bli ett "träningspass" eftersom vi ska dansa hela natten på kåren! Hejsvejs!


Måndag och dags för inspark!

2011-08-22

Hejhej hej hemskt mycket hej!
Nu ska jag snart sticka ner till stan och möta upp Maria och Nicci som jag inte har träffat på hela sommaren! :) Vi ska ta en lunch på En Italienare och en Grek och ta igen allt vi missat i varandras liv under de senast månaderna. Efter det är tanken att viska gå en runda på stan och säkert gå och hälsa på alla nollor och faddrar också. Tråkigt för dom att det regnar idag, nollorna får ju inte sina overaller fören imorgon!
Idag börjar det nya höst-schemat på gymmet också... det är liksom ett bevis på att hösten är här typ. TRÅKIGT!


En förklaring

2011-08-22

Efter lite funderingar kring 30dagars-metoden så ska jag försöka förklara detta lite bättre. Det handlar egentligen om att få in en rutin i vardagen och genom att göra samma sak varje dag i en månad så blir det tillslut en vana. Det behöver absolut inte ha med träning att göra, det är mitt personliga val. Det kan vara att du ska läsa en saga för dina barn varje kväll innan de ska sova. Det kan vara att inte äta godis eller att ta trapporta istället för hissen. Det kan vara att stanna kvar i skolan och plugga minst en timme eller att inte dricka på hela månaden. Oavsett vad det är så ska det vara någonting som du själv känner att du skulle vilja göra eller bli bättre på. I början kommer det kanske kännas jobbigt men efter ett tag kommer du känna att du mår bra av det och att det inte är ett måste längre utan det går av sig själv. Det är egentligen samma princip som det där med att man ska låta barnen smaka på samma grönsak tio gånger eller vad det nu är för att då kommer de börja gilla det tillslut.
Hoppas att det var en bättre förklaring! Och tänk på att du kan göra allt du vill göra, det är bara att bestämma sig!


25 dagar kvar

2011-08-21

Så vad har jag gjort för träning idag då? Jo, jag körde på det vanliga nämligen lite spinning. Det blev 35min ungefär och sen körde jag styrka i en halvtimme också. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det en stor kopp te och söndagsmys! OCH lite dåligt tycker jag allt att det är att av alla er som tittar in här varje dag så är det inte en enda jäkel som har skrivit om att de ska testa 30dagars-metoden!! Fy på er!


Redo

2011-08-21

Sådär, nu har jag fixat klart min overall. Alla märken är på och den väntar bara på att användas! Borde köpa mig en penna också så jag har något att skriva med... hm, de får jag nog fixa imorgon. Det och textillim innan det tar slut i hela stan som det brukar göra under insparken.


Vilodag

2011-08-21

Hejsan!
Idag är det strålande sol och hur skönt som helst. Har suttit ute på balkongen och druckit kaffe och läst tidningar. Har ju bara sol på förmiddagen så det gäller att passa på! Solen brukar försvinna runt två och då tänkte jag ta tag i lite nödvändigheter. För det första ska jag fixa iordning overallen som måste vara klar till imorgon då årets inspark drar igång! (Här kan ni titta på några inlägg om insparken och här kan ni läsa lite om overallerna) Det ska bli väldigt roligt :) Sen ska jag rensa i garderoben och faktiskt försöka lägga bort massor med kläder som jag inte har använt på flera år eller som jag gillar men är extremt attackerade av noppor! Vi får väl se hur det går med den saken... Och om jag sedan orkar så ska det städas lite också. Låter som en mycket rolig söndag va?



dagens soliga väder


26 dagar kvar

2011-08-20

Sådär, tentan är gjord och jag är helt och fullkomligt slut. Det kändes okej och nu är det bara att hoppas på det bästa. Har klunkat i mig två koppar kaffe och tänker trotsa min längtan efter mjukis, sängen och degandet och istället sticka ut på en pw i solen. Hoppas att sol, musik och motion kan få mig att bli gladare och piggare igen! Köpte två tidningar efter tentan så det ska jag belöna mig med sen när jag kommer hem, det och kanske lite målande..om jag inte somnar.


Dagen T (för tenta)

2011-08-20

Japp, om ungefär två timmar är det dags för mig att hitta en plats i skrivsalen, plocka fram pennor, sudd och tilltugg och sedan börja skrivandet. Oavsett hur säker jag än känner mig innan så blir jag oftast väldigt nervös de där sista minutrarna innan man får börja skriva.
Under förmiddagen har jag gjort två tentor för att tesa mig själv och enligt dem så ska jag klara tentan utan problem. Hoppas bara att det stämmer sen också! Iaf så längtar jag extremt mycket efter att få ha den gjord och sen vara ledig i en vecka och förhoppningsvis börja tredje året utan en enda kurs efter mig! Ha en härlig lördag!



27 dagar kvar

2011-08-19

Idag ville jag inte alls träna, kände mest för att trycka i mig en liter glass och ligga i sängen. Men nej, jag tog tummen ur och gick ner till gymmet ändå. Det blev 30 min cykling i lite lugnare tempo, mest för att jag inte orkade något annat. Svettades som en gris idag igen... är det något speciellt med cykling eller? brukar aldrig svettas speciellt mycket men nu vet jag inte vad som har hänt. Nej nu blir det dusch, kvällsmat och lite mer plugg. Ha en fin (och roligare) fredgaskväll!


I brist på bilder bjuder jag på dagens lunch


Höst från Lindex

2011-08-19


Känner att min garderob skulle vilja ha några fler blusar, men vi får se om jag hittar något fint. Jag är faktiskt ganska dålig på att köpa kläder, testar ofta och tycker alltid att det sitter dåligt eller så var det liksom inte så fint som jag hade tänkt mig. Men något som absolut måste in i min garderob i höst är den mönstrade cardiganen högst upp till vänster! Den är som gjord för mig :)


När regnet faller utanför fönstret...

2011-08-19

...så finns det inte så mycket mer att göra än att krypa in i en gosig filt, dricka te och bara mysa. Eller jo, om man pluggar inför tenta om jag, men de är helt okej ändå. Har gjort massor med små kort så nu sitter jag och försöker få in allt i skallen. Som jag har sagt tidigare så fastnar inte årtal i min hjärna och eftersom var och varannan fråga handlar om just det så är det lite trögt. Men jag har det ganska mysigt här i sängen ändå :) Har fått tända både lampor och ljus för det är så mörkt, hoppas bara att det beror på vädret och inte att hösten har kommit redan!


28 dagar kvar

2011-08-18

Tjoho! Visst har det varit dött här på bloggen idag, men det beror bara på att jag har pluggat som en galning. Jag har suttit i mjukis, sliten som en gris och läst om renässansen, antikens grekland, bauhaus och massa annat. Men nu skulle jag ju skriva om dagens träning och inte om skolan!
Det blev en löptur på 6km bland hästar, kor och fina ängar (kolla bilderna i detta inlägget så förstår ni hur fint det är) Det var lite trögt att komma iväg men väl ute gick det lättare.. eller ja i alla fall en stund, innan man flåsar som en galning och undrar varför i helvete man gav sig iväg för! Men det hör liksom till, ibland är man inte på topp helt enkelt. Nu ska jag krypa ner under filten och se på en film, ha det gott alla fina!


29 dagar kvar

2011-08-17

Idag har det regnat ute så då valde jag att testa spinningcykeln som står nere i källaren. Tänk vilken tur att man har ett gym i källaren va?! I alla fall så körde jag 35min på cykeln och sedan lite enkla styrkeövningar. Det gick enkelt idag och det var inte alls segt att ta sig dit. Svettades som en gris också så känns det som att man har gjort något ordentligt av träningen. Imorgon hoppas jag på fint väder så att man kan vara ute!


Att träna utan musik är omöjligt!


Parapapapapapapapapa

2011-08-17

Vad kan vara mer passande när man dansar runt i lägenheten och sjunger som en idiot...

Cidinho & Doca - Rap Das Armas


30 dagars metoden

2011-08-17

Ja, det är vad jag ska testa nu. Såg ett klipp om detta på någon sida för ett tag sedan och det går egentligen ut på att man ska göra något i 30 dagar så kommer det bli en vana. Jag tänkte ge det en chans och hoppas på att det fungerar. I 30 dagar ska jag göra någon slags träning oavsett om det är ett pass på gymmet, styrketräning eller helt enkelt att ta en promenad. Mitt problem är egentligen att komma iväg och göra det där träningspasset som jag har tänkt, om det tex regnar så blir man inte lika sugen ni vet. Och det är detta som jag ska försöka komma över genom att testa denna metoden. Tänkte skriva varje dag om hur det går så ni kan följa mig. Eftersom jag var ut och sprang igår så tycker jag att det kan räknas som starten och därmed är detta nr 29, ja för jag vill räkna ner istället för upp ;) Känns på något vis lite lättare så.
Vore kul om ni är fler där ute som vill testa och skriv gärna och berätta vad ni vill börja med! Någon kanske vill ha godisförbud, en annan kanske vill ta sig tiden att läsa ett kapitel i den där bra boken innan läggdags, kanske någon vill göra en god gärning osv osv. Berätta!



En av två

2011-08-16

Nu har jag precis haft tenta i ekonomi och jag tror det kan ha gått vägen! Men man vet ju aldrig, även om det känns ganska ok så kan de tycka att man inte har svarat exakt det de ville och tvärt om. Men det kändes okej och då är jag nöjd, hatar känslan av att gå från en tenta och redan veta att det är totalt kört.
Eftersom nästa tenta inte är fören på lördag så tänker jag ta ledig i eftermiddag och hela förmiddagen imorgon. Just nu funderar jag på att trycka i mig lite mat, sätta på en film och somna ganska gott till den. Senare ska jag i alla fall träna, men nu behövs det mat i min lilla mage, ja ni som känner mig vet hur jag blir annars och det är inte trevligt!


mammas lavendel


Söndag

2011-08-14

När kyrkklockorna väcker en så vet man att man är tillbaka i Jönköping. Faktiskt tycker jag att det är ganska mysigt att höra de där klockorna varje söndag, även om jag aldrig i hela mitt liv skulle välja att gå dit.
Idag är det plugg som står på mitt schema (ovanligt va?!) Men har man två omtentor till veckan så får man helt enkelt stå ut och kämpa vidare. Lyckades i alla fall få undan all packning igår så idag finns det ingenting som kan störa mitt fokus på ekonomin. Nu ska jag göra mig en stor kopp te och kämpa på. Ha de bra!




Tjenis!

2011-08-12

När detta inlägg publiceras så sitter jag och Simon, tillsammans med alla mina grejer,  i bilen på väg till Jönköping. Det är leverans av en viss tjej som ska stanna där nere, dvs jag själver.
Det jag egentligen ville visa var vårt skrivbord som jag har målat och fixat med under sommaren. Igår hjälpte mamma och pappa oss med att köra hem det så nu står det så fint i vardagsrummet. Jag ska köpa en grå fågelbur och ha på skrivbordet sen men nu fick jag testa med lite grejer vi hade hemma. I alla fall så är jag väldigt nöjd med hur det blev tillslut och nu vill jag hitta något annat att måla!


Känslan av att byta hem...

2011-08-12

Oj vad de är länge sedan jag skrev sist! Till mitt försvar kan jag säga att jag inte har haft något speciellt att skriva om eftersom mina dagar mestadels har bestått av plugg och kvalitetstid med nära och kära. Idag har jag haft fullt upp med att packa ner alla mina grejer för ikväll bär det av till Jönköping igen. Det är slut på sommarlovet och nästa vecka har jag två omtentor att ta tag i och sen börjar skolan.
Det kommer kännas konstigt att sitta där i min lilla etta igen utan Simon och allt. Men, de ska också bli skönt att komma igång igen och liksom få tillbaka vardagen. Nu måste jag packa det sista, hejsvejs!


En kopp kaffe tack

2011-08-02

Hej hej!
Sitter i soffan och dricker kaffe ur min nya kopp, ja en gul en som ni ser. Hittade den och en till på myrorna för tio kronor styck, inte så dåligt tycker jag. För övrigt håller jag på och pluggar och det går väl sådär, känner att det är så jäkla mycket att ta in. Och sen fattar jag hälften och har noll motivation, speciellt när det är strålande sol ute. Kollade också lite på friidrotten som är i stan (ja fast jag såg det ju på tv, men ändå) och känner att det är dags för dagens sista ryck i ekonomin. Heja mig!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus