Tjenis!

2011-01-27

Idag har jag tränat för tredje gången denna veckan, skönt att känna att man är på rätt väg! Kanske blir det ett till pass på lördag när simon är här, får se om jag kan övertala honom..
Förutom ett härligt träningspass så har jag även hunnit med att skissa massor med gubbar, klippa mig, äta supergod lunch på En italienare och en grek (gooodaste maten i stan!), gått på föreläsningar och pluggat lite till. Nu ska jag ta ett sista ryck i skissandet och sen klockan nio ska jag faktiskt unna mig att slappa resten av kvällen. Har ju inte blivit så mycket slappande denna vecka eftersom jag har suttit och pluggat sent, sent varje kväll. Men idag ska jag ta mig en stor kopp te, krypa ner under en filt, sätta på en film och äta lite nötter och passionsfrukt. Det är jag fasiken värd!



Nya Zeeland, del 2

2011-01-27

Julafton
Vi var hemma hos Petra och Rob (min moster och hennes man) på julafton. Förutom våra familjer så kom även några vänner och lite släktingar på Robs sida. Vi åt massor med julmat från både sverige och nya zeeland och på det blev det en hel del efterrätter. Det kändes mycket konstigt att fira jul i kortbyxor och att äta julmaten ute under ett träd pyntat med julkulor. Ja, det kändes konstigt, konstigt men kul!!







Nya zeeland, del 1

2011-01-27

Från Sydney åkte vi vidare till Nya zeeland för att tillbringa ca10 dagar med moster och våra kusiner som bor i Rangiora en bit utanför Christchurch. Vi kom dit vid lunch den 22a och åkte hem till deras hus för att få i oss lite bbq och bara må gott. Det var kul att få se hur de bor och lever (ingen i familjen har hälsat på hos dem under de 20 år min moster har bott där) Så man kan ju säga att det var på tiden att vi åkte till dom och inte tvärt om!
Den andra dagen åkte vi in till Christchurch och promenerade runt i staden, åt god mat och shoppade. Hittade en rolig affär med massor av gamla bilar, kort, mopeder, cyklar.. ja allt!
På kvällen följde jag med lillebror och kusin Lucas som skulle åka lite bräda i en park i närheten.











Sydney, del 2

2011-01-26

Den andra dagen i Sydney var det varmt och härligt ute. Det var en speciell dag också... Min mamma och pappa skulle gifta sig!! Bröllopet var litet, mysigt och passade dem perfekt. Med tanke på att ett bröllop är ganska privat så lägger jag bara upp två bilder; ett på mina underbara föräldrar och ett på hela familjen med den svenska prästen.
Efter kyrkobesöket gick vi runt på stan och sen åkte vi iväg till bondi beach. Självklart tog vi några dopp i de starka vågorna och fick även chansen att se när de spelade in livräddarna på bondi beach.
Sista kvällen i Sydney spenderade vi på uteserveringarna vidoperahuset.







BodyCombat

2011-01-24

Tjenis!
Idag har jag haft fullt upp precis heeela tiden! Först var det föreläsning i Byggnadsutformning och efter det gick vi till ett fik och gjorde massor med redovisningsuppgifter. Sedan var det dags för en föreläsning i Produktionsstyrning följt av ett möte med Elin och Nicci om utlandsstudier och sen lite plugg i Byggnadsutformning. Gick direkt från skolan och körde ett stenhårt träningspass med Ida och Elin. Nu kom jag precis hem och ska hoppa in i duschen innan det är dags för mjukis, skissmaterial och filmen Deja vu som går på 9an. Känner på mig att det kommer bli en sen kväll idag, mycket som ska bli klart till imorgon!  Ha de bra alla fina.



Sydney, del 1

2011-01-24

Första dagen vi kom till Sydney så var det riktigt kallt och blåsigt och inte alls kul (var tydligen 2grader på morgonen) Vi gick i alla fall runt i stan och tog sen en buss ut till operahuset där vi satt ett tag och hade det riktigt mysigt. Vid sju-åtta tiden på kvällen gick vi iväg till Sydney Tower där mamma hade bokat bord. Vi åt supergod buffé uppe i det snurrande tornet och utsikten var helt fantastisk! Mamma hade prickat in tiden så bra att vi fick se solnedgången. Mycket bra slut på den dagen!













Singapore, del 2

2011-01-24

Den andra dagen i Singapore åkte vi linbana ut till Sentosa Island där vi gick på 3d-bio, tittade på fiskar och hade allmänt mysigt på stränderna. På kvällen gick vi runt i staden och sen tog vi oss en Singapore sling på Hotell Raffles.











Singapore, del 1

2011-01-23

Eftersom jag har över 2000 bilder från hela resan så tänkte jag dela upp det ganska mycket, och självklart ta bort massor med bilder. De bilder som syns i detta inlägget är från den första dagen i Singapore. Vi var trötta, svettiga och utan något bagage. Vi åkte buss runt stan, shoppade och besökte chinatown. Men som man brukar säga... en bild säger mer än tusen ord....










Minnen

2011-01-23

Idag när jag städade så fixade jag iordning ett fat med snäckor och stenar från resan (de flesta kommer från Nya Zeeland och några från Fiji). Jag blev faktiskt väldigt nöjd och nu känns det verkligen mysigt här hemma igen! Nu är det dags att ta fram lite skiss-grejer och titta på I, robot. Till detta blir det en kopp te och lite tzatziki-dipp med blomkål. Ha en trevlig kväll!


Lerberg

2011-01-23

Tjenis!

Idag har jag städat och tvättat, så nu är det riktigt snyggt och fint här (om man bortser från alla kläder som hänger på tork). Skönt att städa en söndag så att man kan börja en ny stressig vecka med en ren lägenhet i alla fall. Åkte en sväng till ikea med Elin och köpte mig en ny hylla, likadan som hon har fast en annan färg. Nu har jag fixat och trixat så att allt är som jag vill ha det i hyllan. Ska köpa mig lite bättre korgar i roliga färger istället för de jag har nu, men det duger så länge.
Nu håller jag på och lagar mat, het räksås till pasta MUMMA!!


Lerberg hyllsystem, finns både som vit och svart.


Herrljunga päroncider - en smak av farmor

2011-01-21

Det var vad man alltid fick av farmor när man var där på besök. Numera kan jag inte dricka det utan att tänka på henne, smakar farmor på något sätt. Till cidern fick man nästan alltid Noblesse, den rosa förpackningen. Ikväll dricker jag min cider ur ett vinglas... ett vinglas av plast eftersom det är det enda jag har. Inte blir det någon rosa låda med runda, tunna och krispiga chokladbitar till utan  istället har jag köpt mig en ordentlig godispåse. Nu ska jag se klart på Hannibal och mysa under en filt. Ha de gött!


Några Souvenirer

2011-01-21

Nu har det snart gått två veckor sedan vi kom hem från semestern och jag har ännu inte visat några bilder. Fy på mig! Det kommer inte några i detta inlägg heller, men jag tänkte visa er några av de souvenirer som Simon fick av oss..

  • Tröjan på bilden är min, och han fick en likadan i mörkblått, min nya myströja nummer ett! Den är självklart köpt i LA.
  • Öppnaren är från Sydney och den är gjord av känguru pung. Hoppas den kommer användas flitigt på alla förfester!
  • Golfgrejerna är från Nya zeeland och det är deras kännetecken med det där bladet, något de har på reg-skyltarna på bilarna och på rugbylagets tröjor. Han fick även en snygg t-shirt men den har jag ingen bild på.
  • Från Fiji blev det armband men de har jag inte heller kort på... men ni vet, läder och flätat och sånt stuk.





Godmorgon genom mitt skitiga fönster

2011-01-20

Hejsvejs! Uppe tidigt idag, tidigt för att börja klockan ett i alla fall. Har ätit frukost och nu ska jag diska ett litet berg innan det är dags att plugga lite. Ha en fin dag!


Ledigt mitt i veckan

2011-01-19

Idag har jag vart ledig från föreläsningarna och det är skönt att slippa gå till skolan med detta väglag. Men självklart har jag pluggat en hel del även om det blev hemifrån. Elin kom hit och vi kollade igenom vilka utlandsskolor som ser bra ut och som vi ska kolla mer på, samt pluggade Byggnadsutformning. Vid fem åkte vi ner och körde första träningspasset på detta år, för mig blev det första passet på ca två månader; PodyPump. Kan säga att mina ben skakade ganska ordentligt efter passet! Men vi varvade ner med lite bubbelbad och bastu innan det var dags att åka hem igen.
Nu har jag precis ätit en god fruktsallad och och ska krypa ner i sängen och se klart på fuskbyggarna. Otroligt att folk kan göra så mot andra människor!!


Pust!

2011-01-18

Jag är helt slut i kroppen... hoppas jag inte håller på att bli sjuk!! I alla fall så har jag fixat mina matlådor, hela tio stycken, så nu har jag ett tag. Jag har även kollat igenom alla möjliga partneruniversitet som vi har på skolan, kommer ju förmodligen bli en termin utomlands. Frågan är bara vart? Idag har jag sållat ner antalet eventuella skolor från 46 till ca 15. Dvs att jag har tittat igenom alla 46 skolornas hemsidor för att leta efter kurser som passar min utbildning, kurser på engelska, titta på skolans område, fundera över staden i sig osv, osv.
Jag har några ställen som är liiite bättre än de andra, men allt beror på vilka kurser man sen får möjligheten att läsa. Eftersom min utbildning både är en byggingenjörsutbildning men med mycket arkitektur så är det svårt att hitta kurser som jag FÅR läsa som har med arkitektur att göra. På de flesta skolor måste man faktiskt läsa till ren arkitekt för att få möjligheten att läsa de kurserna..och det är det som är det svåra, att lista ut om man får läsa den där arkitektkursen som låter så rolig eller inte? Måste kolla med lärarna på skolan!!

Hade första övningslektionen i Byggnadsutformning idag också, så kuuuul!! Vill ha skiss och utformning hela tiden :) Det är ju bra att man faktiskt gillar kurserna som man vet att man kommer få sitta med 24/7.

Men nu ska jag ta mig en kopp te, krypa ner i sängen och förmodligen somnar jag ganska snart..
Nej, godnatt alla filurer där ute!



Jag passar inte in där ute...jag är inte som andra

2011-01-18

Idag slutade vi skolan vid tre och sen gick jag iväg och solade. Man vill ju försöka ha kvar den lilla bruna färg man lyckades få under semestern. Nu har jag gjort en pajdeg och håller på att tina köttfärssåsen jag gjorde härom dagen. Det blir en ny paj med köttfärssås, majs, feta, paprika och oliver. Hoppas det blir gott bara! Ska göra korvstroganoff sen också, MASSOR med matlådor alltså! Just nu ska jag ta och äta min sista bit äppelpaj med marsansås och halvt som halvt se på Ringaren i Notre Dame som jag var tvungen att sätta på. Det är en så mysig film!


Skolstart

2011-01-17

Idag var det dags att gå på de första föreläsningarna för vårterminen 2011. Vi kommer läsa roliga kurser som tex skiss och gestaltning 2 och byggnadsutformning. Det dåliga är bara att vi ska läsa dessa extremt stora och tidskrävande kurserna på samma gång! Och jag som tycket att årskullen över mig satt hela kvällarna i skolan förra året.. och de läste bara en av dessa kurser. Men men, vi har sagt att vi får försöka göra en mysig grej av det hela och ha härliga myskvällar i skolan medan vi pluggar. Det kommer inte gå annars! Så om ni inte hör från mig sådär jätte ofta fram till v12 så vet ni i alla fall varför. Hahaha!

Så, nu ska jag göra min första uppgift som ska vara inne imorgon! Bra start på terminen...



kvällens uppgift: rita upp planlösningar på dess två lägenheter. Självklart med vissa "måsten" och sånt som jag inte har tid att förklara :P NU skissa!


Seg söndag

2011-01-16

Idag har jag inte gjort ett skit och det är så skönt! Nu har jag precis duschat och ska slänga i mig lite mat innan jag sticker till coop och handlar. Ska köpa grejer till köttfärssås och till äppelpaj som sedan ska slängas ihop nu under kvällen. Elin kommer hit senare så till oss bakar jag pajen, köttfärssåsen ska bli till matlådor. Men först måste jag se klart på skidskyttet. Heja, heja!


Vill ha

2011-01-15


Lördagsmys

2011-01-15


Fredagens planer

2011-01-14
Sitter och väntar på att min söta lilla mormor ska komma hit och ta en kaffe innan hon ska köra in mig till bussen. Allt är packat och klart... eller njae jag ska visa mormor alla saker jag köpt på resan innan jag slänger ner det i resväskan... Men annars är det färdigt!
När jag kommer till Jönköping tänkte jag bara lämna alla grejer i lägenheten och sen åka ner och våldgästa allt folk i skolan (de är många som har omtenta imorgon) eftersom jag bara måste få träffa dem igen! De är ju mer än en månad sen senast. Hoppas jag kan hålla munnen bara och inte tjata sönder skallen på de som sitter så flitigt och pluggar... hahah :P

åtta timmars sömn?

2011-01-14
Har fortfarande inte vänt på dygnet helt och hållet. Vaknade runt fem idag och sen låg jag och vred mig till Simon skulle iväg och jobba. Kände att det inte var någon idé att ligga kvar där och tråka så istället gick jag upp och tog en stor kopp te. Vet nog en som kommer sova på bussen hem till Jönköping senare idag!
Ska annars bli både skönt och tråkigt att komma hem. Skönt att börja en ny termin med nya roliga kurser (skiss 2, byggnadsutformning) och att få träffa allt härligt folk. Men det känns redan tråkigt att behöva åka från Simon igen och veta att vi inte kommer ses mer än över några helger ända fram till sommaren. Men, det har ju fungerat bra hittills så det ska nog inte vara någon fara ändå.

Sista dagen i Karlstad för denna gången

2011-01-13
Halloj!
Sticker in till stan för att försöka hitta nya träningskläder och för att ta en lunch med lite härligt folk från min gamla gymnasieklass. Solen skiner ute och jag är glad idag, bra start på dagen! Ikväll ska jag och Simon hem till mamma och pappa och äta middag hos dem, såhär sista kvällen innan jag åker tillbaka till Jönköping.

Sen frukost

2011-01-12
Vaknade tidigt idag, men tog en sen frukost. Fastnade faktiskt framför datorn och kunde inte slita mig fören magen knorrade lite för mycket för sitt eget bästa. Så, nu är man mätt och belåten och det är dags att hoppa in i duschen och göra sig klar för dagen. Ska iväg och träffa en kompis och hennes lilla bebis för första gången, ska bli väldigt roligt!
Ha de så gott allihop!

Kan canon ?

2011-01-11
Efter att jag har tittat igenom alla kort från den helt underbara resan så kan jag konstatera att min kamera inte är såå bra som jag skulle ha velat. Man får liksom inte riktigt samma känsla av bilderna som jag vet att man skulle kunna fått med en bättre. Därav står en första systemkamera på min önskelista! Kan ingenting om dessa kameror men vet i alla fall att det skulle bli en canon om jag någon gång skaffade en. Ja, en canon som är lätt och superbra! hahah

Vintermys

2011-01-11
Hejsan allihop!
Sitter hemma hos Simon i min nya LA-tröja och dricker kaffe och smaskar på lite frukt. Musiken är på hög volym och det dansas självklart när de bästa låtarna spelas på listan. Plockar och fixar också lite med all packning och sånt som är kvar sen resan. Det är alltså kaos här! När älsklingen kommer hem blir det grekisk sallad ( min typ absoluta superduper-favorit )
Ha det gott!

Sneak peek

2011-01-10
Tänkte visa er en liten smygtitt på de ställen vi har besökt på vår jorden runt resa. De två platserna som jag tyckte var absolut bäst och häftigast var Singapore och Fiji! Ni bara måste åka dit! Här kommer i alla fall en bild från varje ställe.. i den turordning vi besökte platserna.
SINGAPORE
SYDNEY
NYA ZEELAND
FIJI
LOS ANGELES
Fler bilder och berättelser kommer senare ;)

Tillbaka i Sverige

2011-01-10
Hej allihopa!
Nu är vi hemma i Sverige igen och resan som tog oss jorden runt är slut. Det har varit helt FANTASTISKT och jag skulle gärna åka en gång till!! Ville i alla fall bara berätta att vi är hemma och att allt är bra med oss. Förmodligen är jag kvar här i Karlstad till helgen och sen bär det av tillbaka till Jönköping och vårterminen. Självklart kommer det komma upp massor med bilder från resan men nu måste jag sticka in till stan.
Ha de bra!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus