Tjenis!

2011-05-31

Igår blev det inte mycket skrivet här inte! Men jag hade fullt upp precis hela dagen. Först en pw i solen med Elin och sen ner till stan för en lång fika på waynes med M, E och L innan jag och M åkte vidare ut till A6 för att kolla i lite affärer. Hittade lite fint så jag blev nöjd :) När jag kom hem var det bara att fortsätta med skissen. Den blev klar och lämnades in idag. SKÖNT.

Idag har jag mest slappat. Tog en fika på skolan och sen gick vi och mötte upp M som låg i parken och solade. Vi blev kvar där några timmar och lite färg hann jag allt få. Nu håller jag på och packar för fullt, det ser ut som helvete här hemma. Men det är organiserat kaos! Däremot känner jag mig lite dum när jag tittar på allt som jag ska ha med mig hem över sommaren, hur fasiken kan man behöva så mycket grejer?! Haha jaja, det är bara att fortsätta!


Parken under insparken 2010


Brieost

2011-05-29

Har precis kommit ur duschen efter ett hårt träningspass. Nu blir det film och mys med ost,kex och passionsfukter, perfekt slut på veckan! Längtar lite extra till Torsdag då min familj kommer hit på besök och även till Fredag då jag åker med de hem-hem igen!


Jag skrattar idag

2011-05-29

Jag skrattar idag kanske gråter jag sen
Jag vill leva i nuet inte ångra mig sen
Så jag lever idag, idag, idag
Morgondagen är för långt bort men vi är här idag
Så jag skrattar idag


Ison & Fille
- Jag skrattar idag


Sista söndagen i jkp

2011-05-29

Min Söndag består av lite skiss, myskläder, spotify och massor med kaffe (läs kaffi). Snart är det dags att bege sig till tvättstugan också, roligare Söndag kan man ju ha. Dessutom har jag kört fast med mitt perspektiv! Enligt läraren skulle jag bara ändra något streck, men då tycker jag att fler streck behöver ändras för att de ska se bra ut... vet inte vad jag ska göra riktigt :/
Njae kanske ger upp detta nu och börjar med mitt andra pyssel som jag fyndade grejer till i Fredags, 33% rabatt i hela butiken!


Tentafest

2011-05-28
Några få bilder från vår lilla fest Myspys på berget.





Lördag

2011-05-28

Hej hej!

Tentafesten i Torsdags var hur kul som helst! Vi började med att grilla, spela kubb och sjunga med till Filips gitarrspelande uppe på jönköpings högsta topp. Bra väder, mysigt folk och bra stämning! Runt elva någon gång började det dugga så vi packade ihop och drog oss ner mot stan. Jag, Ida och Maria hamnade på en annan tentafest medan de flesta andra drog hem till några i vår klass. Det blev mycket dans och dålig humor kan jag säga. I alla fall var det så härligt att umgås lite utan all denna press på skolan, tentor, inlämningar och allt vad det är. Kom i säng runt fem någon gång och tog en ganska ordentlig sovmorgon! ;)

Igår var jag en snabbis till skolan och tog sen med mig Linnéa till stan. Vi kollade presenter, åt sockervadd och var nöjda över livet (det var en stor marknad i tan med massor med stånd, karuseller och band som spelade osv) Elin plockade sen upp oss med bilen och vi handlade massa småplock till kvällens mys. Kycklingspett, ädelostpaj, tzatziki, bröd, oliver osv :) MUMMA! Det blev alltså en ganska sen kväll igår med.

Idag har jag städat och städat och städat. Nu var jag och köpte kaffe eftersom jag upptäckte att det var slut imorse. Så nu blir det en kopp och nybakt bröd med marmelad :) Ha de gott!



Denna kommer jag spela sönder i sommar. Min egen sommarplåga ;)


Tjoho!

2011-05-26

Avslutade terminen med att få tillbaka resultatet i Skiss och gestaltning 2, en femma kammades hem!! :D Jag är så extremt nöjd med tanke på hur stressigt det var när vi lämnade in arbetet. Att jag själv inte är nöjd men själva arbetet är väll en annan sak, fick i alla fall bästa betyget!
Innan denna härliga nyhet skrevs en tenta i konstruktion. Kändes ok, kan ha klarat den, kan ha misslyckats totalt. Jag försökte och känner mig nöjd, det är huvudsaken.

Nu ska jag börja mitt sommarlov med en liten kort tupplur och sen ladda inför tentafesten ikväll! :) Bjuder på en låt som vi i klassen har anammat, en av "våra" låtar om man säger så ;)  (varning för dålig smak!)



E-type - This is the way


" COMING UP, COMING UUUP "


Dags att sova!

2011-05-25
Nu får det vara slut på pluggandet för idag! Har varit jobbigt med en hel del dalar under dagen :/ Ska i alla fall krypa ner i sängen och sova gott så man är pigg till tentan imorgon. Håll tummarna mellan 8-11, vi hoppas på mirakel!!

Architects

2011-05-25
Do you still believe in all the things that you stood by before?
Are you up and on the front lines or at home keeping score?
Do you care to be the layer of the bricks that seal your fate?
Would you rather be the architect of what we might create?

Make no mistake, we are not afraid
To bear the burden of repeating
What they're thinking anyway
Let´s raise the stakes
On the bet we made
Let's decide to be the architects, the masters of our fate



Rise Against - Architects


Onsdag

2011-05-25

Tog en liten sovmorgon idag och nu har det äntligen slunkit ner lite frukost i magen. Som vanligt är det dags för mig att sätta igång och plugga, och ja jag vet att det är mycket tjat om detta pluggande nu! Men imorgon är det äntligen dags för tentan och sen har jag i princip sommarlov!! Jag har nog aldrig varit såhär trött och omotiverad till någonting tidigare och det beror på att våren har varit så extremt tuff och jobbig. Det tar nog ut sin rätt nu liksom.. I alla fall så längtar jag till imorgon vid 11 för då är tentan äntligen över och jag kanske kan slappna av lite. En tentafest står självklart på schemat och eftersom vi ska vara ute i någon vattenpark så hoppas vi på strålande sol och inte en enda droppe regn!
Men nej, nu ska jag som sagt plugga. Och plugga gör jag ju absolut bäst till  film så idag får det bli Den siste samurajen! :) Plöjde igenom alla Pirates igår..


hemma hos mamma och pappa


Minipaus

2011-05-24

Nej nu står de helt still med pluggandet här. Det går trögt, jag fattar nästan ingenting och läraren räknar fel på vissa tal så tillslut vet man ju inte vilket sätt som faktiskt är rätt! (läraren räknar fel på exemplen med flit för att folk som hittar och påpekar dessa fel ska få bonuspoäng på tentan)  Helt onödigt och sjukt störande!!! Tänkte ta en kort paus och gå till konsum och köpa mig en glass , kan behöva lite frisk luft just nu.


Dessutom längtar jag hem!


Here we go again,

2011-05-24

Idag regnade det när jag vaknade så därför fick de bli en sväng på löpbandet här nere i källaren istället för en kall och blöt promenad utomhus. Fy, vad tråkigt det är att stirra in i en och samma vägg i en timme! Det spelar liksom ingen roll om man har bra musik eller inte, den där jäkla väggen är ju ändå kvar... Men nu har jag i alla fall tränat och dessutom har jag hunnit åka fram och tillbaka till skolan för att fixa lite papper. Ska hoppa i mina mjukis (som är de obligatoriska plugg-byxorna, speciellt när det är grått och tråkigt ute) och börja pluggandet igen. Hoppas det blir en bra dag där allt flyter på som det ska! Hejsvejs.




Neon Trees - Animal

(De första 40sekunderna är bäst)


Sug

2011-05-23

Just nu är jag extremt sugen på mammas bullar! Godare bullar finns nog inte och helst ska de ätas på framsidan hemma hos mamma och pappa med en stor kopp kaffe och massor med mys! Nu har ju inte jag några bullar hemma så istället får jag nöja mig med kaffet. kaffe och plugg är alltså källens planer, någon som vill byta?


Skaburbian Collective

2011-05-23

Jag har kommit på att en timmes pw i solen är bland det bästa man kan göra för att kicka igång dagen. Jönköping är ju så himla fint nu också! Det finns så många mysiga stigar, porlande bäckar och gröna ängar så man blir helt lycklig! Solen skiner, fjärilar flyger förbi, fåglar fångar larver och en och annan hare skuttar i skogen. Jag tycker också att de är så skönt när man inte vet vart man hamnar om man tar den eller den vägen. På så sätt hittar man hela tiden nya spännande och mysiga promenadvägar. Hemma vet man ju nästan exakt hur det ser ut runt varje gatuhörn och det är inte alls lika kul.
Nu ska jag ta tag i konstruktionen eftersom det är tenta på Torsdag. Det känns bra och jag är laddad. Räkna har alltid varit min grej så det ska bli skönt att plocka fram miniräknaren och göra någonting logiskt (istället för flum-flum arkitekturhistorian)

Skaburbian Collective - Whaea




If your waiting on the wind don´t forget to breathe

2011-05-22
Instead
We'll plant some seeds
We'll watch em' as they grow
And with each new beat
From your heart
The roots grow deeper
The branches
Will they reach for what
Nobody really knows
But underneath it all
There's this heart
All alone


Jack Johnson - All at once


.

2011-05-22


Söndag

2011-05-22

Hade tenta i Arkitekturhistoria imorse, det gick skit. Men, men har man inte pluggat så brukar de ju inte bli annat än dåliga resultat. Får helt enkelt skylla mig själv (oj vad svårt att säga med mitt felaktiga utal av alla dessa sch, sh, sk, stj och sj ). Haha, jag har extremt svårt för dessa ljud och de som känner mig vet precis hur fult det låter om jag skulle säga den meningen högt. I alla fall, det jag vill säga är att jag inte är speciellt deppig över att det gick dåligt, jag visste ju det redan innan. Det hade varit extremt mycket värre om man trodde att det skulle gå bra och sen när man väl är på tentan så kan man ingenting!

Här hemma har jag suttit ute på balkongen och läst tidningen och solat. Sen kände jag att det var dags att städa så nu är det lite renare och finare här hemma :) Är dock inte helt klar men de får bli en omgång två senare idag. Nu ska jag snart ner och möta Elin för en välbehövlig promenad.

Ha de gött!



Lördagsmorgon

2011-05-21

Tjenis! Gick upp ganska tidigt och tog en timmes pw. Igår fick jag världens största skavsår eftersom mina skor tydligen hade gått sönder. Idag försökte jag lösa det genom att klippa sönder en gammal strumpa och lägga som skydd för den skavande plasten, och ja, de funkad ganska bra. Men nya skor är absolut ett måste! Kom i alla fall in lagom till det började mulna och nu ser det ut som om det är regn påväg. Inte gör det mig något, solen sken ju när jag var ute och nu ska jag ju ändå bara sitta inne och plugga. Gjorde mig en supergod frukost och kröp ner under en filt, lagom mys på en lördagsmorgon. NU, plugg.




We can write what we want to write

2011-05-20

You're the voice, try and understand it
Make a noise and make it clear
Oh-wo-wo-wo, oh-wo-wo-wo
We're not gonna sit in silence
We're not gonna live with fear
Oh-wo-wo-wo, oh-wo-wo-wo


John Farnham - You´re The Voice


Sju dagar för mycket

2011-05-20

Om exakt en vecka börjar mitt sommarlov. Hur jag ska klara av att koncentrera mig dessa sju dagar vet jag verkligen inte. Jag är trött och sliten och sugen på allt annat än att plugga..
Jag förstår verkligen inte hur det kan vara så svårt att bara sätta sig ner och läsa några sidor i en bok?! Det jag mest av allt vill göra just nu är att sova bort dagen på en filt ute i solen, sitta vid vattnet och äta picknick eller bara låta dagen bli som den blir, utan att ha några som helst planer...

Skicka gärna motivation på posten tack!


Trevor Hall - Where´s the love


Promenera mera!

2011-05-20

Ja, det är vad jag ska försöka göra framöver. Tänkte försök med en promenad varje morgon nu när man inte har några fler lektioner. Så, idag blev det min första powerwalk på sju kilometer.. lite lagom att börja med. Helt fantastiskt väder har vi idag också! Nu ska jag ta på mig min bikini och sätta mig ute i solen på balkongen och fortsätta pluggandet. Ha de gott!


Gick en helt ny väg som var supermysig och med lagom mycket backar.
Såg massor med blommor, humlor och en och annan hare på vägen :)


Lille grisen

2011-05-20


" Hallå! Jag vill bo hemma hos Sandra! "


Arkitekturhistoria

2011-05-19

Håller på och pluggar inför tentan som är på Söndag. Det var svårstartat idag, men nu har jag äntligen kommit igång! Det är både kul och intressant, men jag som är sämst på att komma ihåg siffror känner en smått ångest för alla jäkla årtal och tidsepoker... tror inte att det kommer gå bra, men man måste ju alltid försöka!


Blir extremt sugen på att se mig om i världen.
Alhambra blev en ny favorit som jag absolut måste besöka någon gång!


H&M

2011-05-19


Färga mig

2011-05-19


Från Gina


Ge mig sommar

2011-05-18
Snyggt från BikBok


Gillar långklänningen och jumpsuitsen extra mycket


Regn och åska

2011-05-12

Herregud vad det regnade och åkade igår. Hela lägenheten lös upp vid varje blixtnedslag, dvs var och varannan sekund. Jag har nog aldrig varit med om ett sådant oväder tidigare och därför stog jag ute och försökte fånga alla vackra blixtar på film och kort. Några kort blev det allt... även om de är riktigt suddiga och även om dessa blixtar inte var lika nära. Och sen detta muller som kommer efter varje blixt.. ja, de lät som fan helt enkelt! Idag är det däremot soligt och fint igen, sådär lagom till att jag ska åka vidare till karlstad istället... där det ska regna hela helgen haha.


Jämför de två sista bilderna med varandra.
Den till höger är min utsikt utan blixtar, helt kolsvart.. och den andra är vackert lila-blå :)
Som någon skrev på facebook, "Nu jävlar har moder natur anordnat diskotek"


Sydney

2011-05-09
Lite av mamma och pappas bilder från resan i julas.




Singapore

2011-05-08

Lite av mamma och pappas bilder från resan i julas.






8/5

2011-05-08

Min Söndag började ovanligt tidigt för att vara mig. Körde mitt benpass och lite annan styrka och satte mig sen i bikini ute på balkongen och åt frukost. Skönt att ha träningen avklarad tidigt :) Efter någon timme ute i solen var det dags att göra sig klar och åka ner till skolan. Jag och Ida satt med konstruktionen men kom ingenstans. Tillslut gav vi upp, tog med oss Linnéa, och gick och köpte glass och satt ute vid bryggan istället. Nu ska jag ta med mig arkitekturhistorian och gå och sätta mig på kullen här utanför mig. Tänker fånga det sista av solen innan den försvinner ner bakom husen! Sen ikväll hoppas jag att jag äntligen kan få ro till att sätta mig ner och måla lite...


hahah

2011-05-07


känner mig som katten, så godnatt!


Platser

2011-05-07

Tittar igenom lite gamla bilder från olika resor och tänker på allt kul vi har haft. Tänk vad mycket man kan komma ihåg bara av att titta på en bild! Nästa gång jag åker hem måste ja definitivt se till att få bilderna från alla de andra resorna vi har gjort med familjen! Men här kommer i alla fall ett litet utplock från några härliga platser :)


Bahia Felice - 2007




Bulgarien med Simon - 2008




St Tropez & Antibes - 2009




Monaco & Italien - 2009


Kök

2011-05-07


Jag har redan visat denna lägenheten en gång då den låg ute på hemnet. Men jag kan liksom inte riktigt släppa den, älskar köket och vill ha ett i exakt samma stil som på bilden! Den mörka bänkskivan, golvet, kaklet, luckorna.. ja allt vill jag ha! Inlägget med resten av bilderna på lägenheten hittar du här.


Längtar

2011-05-07

Det finns inget bättre än en sommar i Karlstad. Det är ungefär tre veckor kvar till vårterminen är slut (och jag vill inte ens tänka på allt som ska hinnas med innan dess!) och sen börjar jag läsa en sommarkurs här i Jönköping. Föhoppningsvis är det inga obligatoriska moment och då ska ja sticka hem-hem så fort det bara går!!


Fritidshus

2011-05-03

Kom på att jag inte har visat er någonting från kursen Skiss och gestaltning 2. Så här kommer lite bilder på modellen på det fritidshus jag ritade. Här kan ni se lite inspirationsbilder som jag har visat tidigare. 



Only shooting stars break the mold

2011-05-03

So much to do, so much to see
So what's wrong with taking the backstreets
You'll never know if you don't go
You'll never shine if you don't glow

The waters getting warm so you might as well swim
My world's on fire how about yours
That's the way I like it and I never get bored



Smash Mouth - All star


So, who are you?

2011-05-02

En lång dag i skolan får avslutas med ett hårt träningspass. Lite städning och mat på det, sen är det nog dags för sängen. Bjuder på en sjukt bra låt som jag inte kan få nog av!


I'm finished making sense
Done pleading ignorance that whole defense
Spinning infinity, but the wheel is spinning me
It's never ending, never ending
Same old story



Foo Fighters - The Pretender



Bjuder för ovanlighetens skull även på en bild på mig själver, såhär precis innan träningen.



Valborg

2011-05-01

Min valborg spenerade jag med några härliga kompisar och det blev en väldigt lugn kväll. Vi började ganska tidigt på eftermiddagen med att handla och fixa iordning inför grillningen. För mig var det årets första grillning, och gud vad gott det var! Satt ute på gräsmattan ett bra tag innan det blev dåligt väder och vi fick ta med oss allt in. Väl inne spelade vi spel och snackade massa skit. Kul att träffa personer som jobbar med folk som har jobbat med våra lärare och som berättar om hur dåliga de var. Haha blev en hel del skratt och gottande i alla deras historier om tex läraren från helvetet som vi hade i produktionsstyrningen! I alla fall var det en trevlig kväll som avslutades ganska tidigt för mig, åkte hem såg på en film och somnade ganska gött i sängen.
Idag blir det tillbaka till skolan och fortsätta med vår uppgift i konstruktionstekniken. Jag och Ida satt med den hela förmiddagen igår också, inte riktigt så man vill spendera sin helg. Men men, det är i alla fall fint väder ute så kanske kan vi ta en liten paus och köpa oss en glass senare. Ha en härlig första Maj allihop!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus