Segt värre

2009-06-30
Idag sov jag lite väl länge och vaknade tillslut genomsvettig av att solen legat på hela morgonen. Annars brukar jag dra ner markisen för att få skugga men nu hade jag ju inte gjort det och då fick jag veta det också! Dagen har annars vart superseg och jag har i princip inte gjort något. Försökte ladda upp massa bilder på fuji´s hemsida för att få riktiga kort, men naturligtvis krånglade internet precis då så allt sket sig. Suck.

Nu ska jag iaf cykla iväg till älsklingen som precis har kommit hem från jobbet. Vi ska ner och bada, ska bli jäkligt skönt!

Pussiluss!

Lägenheten - en tur till Jönköping

2009-06-29
Ja, idag var det dags för mig att hämta nycklarna till lägenheten. Så nu är den officiellt min! :D Happy, happy!  Åkte ner med mamma och pappa i bilen och det var ganska lagom varmt, vi har ju ac som tur är. Stannade till i Sjötorp och tog en fika vid göta kanal. Mycket mysigt var det där med en liten camping och annat smått och gott. Sedan fortsatte vi till Jönköping där vi hade tid till att gå en sväng på stan innan träffen. Jag hittade faktiskt ett par sandaler, kanske lägger upp en bild...

När vi sen skulle få nycklarna till lägenheten så var det till och prova så att allt funkade och gå igenom regler och vart alla nycklar passar osv. Sen var vi äntligen själva i min lilla mysiga lya. Vi satte oss och åt lite sallad innan det var dags att mäta och diskutera hur det skulle bli bäst. Så, nu ska jag in och kolla på ikea kan jag lova! Vi hade tagit med massa städsaker så det blev lite städning också.

Påväg hemmåt stannade vi i Sjötorp igen så att pappa fick sova lite. Han var så trött och orkade inte köra längre. Jag och mamma sprang runt och letade efter en toa som låg hur dumt till som helst!

Iaf har det vart en  seg men rolig dag då det känns som att det snart är dags! Jag tog lite kort som kommer här...


Göta kanal


Jag i den stekande solen


Lägenheten - hall och kök


Lägenheten - sett från hall


Lägenheten - sett från balkong


Utsikten från min balkong


Köpte glass i Sjötorp påvägen hem. Den var supergod!


Vi åt glassen i gräset. Pappa sover i bakgrunden.


På en av stugorna i Sjötorp hade de satt upp ganska många fågelholkar. Jag tyckte de va sött.

Så, nu ska jag sega mig till soffan och kolla lite på fotbollen. Inte intresserad egentligen men, varför inte??

Helgen

2009-06-28
Gårdagen spenderade jag med Simon, Tim, Anna och derad hund Bubba. Först var vi på Halla och badade och solade å hade de allmänt trevligt. Efter ett tag kände vi att det fick räcka med sol så då åkte vi hem för att byta om och slappa lite. Senare var det dags för pizza innan vi tog en minigolfrunda. Tim blev så missnöjd över sin 3:e plats att han och Simon gick en vända till medan jag och Anna satt och fikade. Efter minigolfen kände vi för att ta oss ett kvällsdopp, det blev mörudden. Så, igår var första gången för i år som jag badade, och det blev mycket bad kan jag lova!

Idag har jag också vart med Simon, Tim, Anna och Bubba. Låg och solade ganska länge ute vid Lillängshamnen. Det var skönt med lite moln på himlen idag så att det slapp steka så fruktansvärt!

Iaf så har helgen vart superskön och jag hoppas att min sommar kommer vara lika härlig framöver. Imorgon bär det av till Jönköping också, ska hämta nycklarna till lägenheten!! ;D



På Halla


Snögg


Simon är fotograf...

Min midsommar - bättre sent än aldrig

2009-06-28
Ja, jag har vart otroligt seg på att lägga upp bilder från min midsommar. Tänkte att jag skulle få bilder från mamma och pappas kamera men de är ju supersega! Så nu tycker jag att det får vara nog med väntan å så lägger endast upp bilder från min kamera. Så, här kommer de...



liksom alla andra midsommardagar jag kan komma ihåg åkte familjen till Borgvik för att se när de släppte på vattnet. Där hade vi även en mysig picknick och träffade massor med folk.


Det är supermysigt på Borgvik


Vi skulle köpa karameller i den gamla boden, men i år var det stängt. En stor besvikelse.


Sedan åkte vi ut till mormor och morfar där vi alltid är. Jag, Patrik och Nemie fick i uppdrag att plocka blommorna till midsommarstången.


Svenshults egen blomsterflicka


Mormor och morfars hus


Jag och Nemie i blåsten


När vi kom tillbaka med blommorna hade stången gått av. Det blev därför en väldigt kort midsommarstång i år. Det var lite svårt att dansa under den vilket jag, mormor, Hans och Nemie gjorde senare under kvällen.


Som vanligt blev det grillat till mat, supergott var det! Innan hade vi kört massor med tävlingar och jag måste erkänna att jag faktiskt kom totalt sist, uselt!!


Min underbart älskade morfar. Finns ingen mysigare gubbe i hela världen!


Senare på kvällen, efter lite vin och gin och tonic fick jag höra underbara ord. Vi är ett team morfar och jag.



Underbar kväll på Halla

2009-06-27
Gårdagens eftermiddag och kväll spenderades som sagt med kärleken. Vi åkte och handlade massor av gott att grilla och massa tillbehör till det. Sedan bar det iväg till Halla med picknick korgen och filt. Det var nästan inga där så vi hittade en perfekt plats i skuggan av ett litet träd. Sen var det bara att slå sig ner och grilla och ha det underbart skönt. Det var så lungt och fridfullt där och sällskapet var ju toppen. En av de bästa kvällarna på mycket, mycket, mycket länge!










Älskar dig

Sista dagen på jobbet, nu är det semester!

2009-06-26
Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Det var sista dagen idag, någonsin! Aldrig mer blir det dagis för mig... visst de är kul att ha som jobb så som jag har haft nu, men aldrig att jag skulle kunna jobba med det hela livet! Men nu blir det sju veckors semester för min del innan det är dags att börja plugga igen. Jag är faktiskt riktigt sugen på att börja nu, det ska bli så kul att få komma igång och utbilda sig och få plugga sånt jag verkligen vill. Arkitektur är ju så fantastiskt roligt! Och färg, form och lite annat pluggande :) Åh, läängtar! Men först ska jag ha mina sju härliga veckor. Det ska solas och badas, åkas till frankrike och bara njuta av livet och allt härligt. Kan ju säga att livet aldrig har vart så bra som nu, det känns toppen!!!

Nu ska jag gå ut och smygstarta semestern med lite glass och läsning i skuggan på framsidan. Ikväll blir det mys med älsklingen och kanske grill på något mysigt ställe...

Ha de bra i värmen alla skruttar!






Michael Jackson är död

2009-06-26
Igår kväll avled Michael Jackson av hjärtstillestånd. Han blev inte mer än 50år. Michaels liv är kantat av skandaler och hits, rättegångar och förmögenhet. Han startade sin sångkarriär i The Jackson Five  där han och hans fyra bröder uppträdde tillsammans. Michael var huvudsångare i bandet innan han tillslut började sin karriär som solo artist. Pågrund av sin elaka pappa som misshandlade honom började Michael förvandla sig. Han ville inte vara lik sin far, den mannen som hade lågat honom så, och tog till alla knep han kunde. Han har blekt sin hud för att bli vitare, han har opererat näsan ett antal gånger och självklart fixat med mycket annat. Under hans tid som kändis har det blivigt mycket väsen kring honom då det har vart problem för honom med pengar och skulder. Hans förtjusning i unga pojkar var också en stor nyhet som det pratades mycket om. Det har vart flera andra skandaler och mycket ryckten kring honom som tex att han ska ha sovit i ett syrgastält och ätit krita för att få ljusare röst. Men, sånt kan man bara spekulera i.

Trotts alla skandaler och tjaffs kring hans liv tror jag ändå att han i slutändan kommer vara känd och ihågkommen för sin musik och sin dans. För vem känner inte till hans låtar eller moonwalk? Han var den förste stora svarta artisten att spelas i mtv och han har med sin musik startat en helt ny trend och infört den i den moderna världen. Han är egentligen ett musikaliskt geni. Men trotts att han tillförde musikvärlden så mycket och spred sådan glädje med sin sång så var han inte en lycklig människa. Han hade nog djupa ärr i sin själ, både psykiska och fysiska, efter fadern och tyckte nog aldrig att han riktigt dög..

Så idag kommer jag nog lyssna på många av hans låtar som tex Black or white, Bad, Billie Jean, Thriller och många fler. Jag tycker att ni också borde lyssna lite på hans musik och fundera över vad han faktiskt har åstadkommit i sitt liv, tänk på hans musik och glöm all annan skit. Och jag hoppas att han kanske är lycklig nu och inte behöver bära med sig sin sorg dit där han är nu...


En ung Michael, hur fin som helst


Thriller


Bad


Michael Jackson, the great one

Pratkalas och grillmys

2009-06-25
Eftermiddagen och kvällen har jag spenderat hemma hos söta lilla Ida. Vi gjorde lite goda potatisar och grillade... eller ja, Ida fixade potatisarna medan jag passade grillen. Det var roligt att äntligen ses, det brukar vara lite hit och dit med oss och aldrig har vi tid samtidigt. Så, vilken lycka när det äntligen var dags så får vi så fint väder! Självklart åt vi den goda maten ute på hennes altan och det var precis lagom varmt och skönt där. Synd var dock att jag glömde mina glasögon hemma och fick världens huvudvärk... men, trevlig var det iaf!

Jag fick två jättefina presenter av Ida, som jag ska visa en annan dag. Här kommer lite bilder från grillen...


Idas goda potatisknyten och köttet


tummen upp för den goda maten


Idas knyten och min potatissallad


trött men glad

Min lunch

2009-06-25
Jajamen, idag var jag tvungen att göra mat innan jobbet eftersom jag börjar precis efter deras lunch. Så, det blev pasta med ugnsgrillad kyckling och sallad. mumsigt! Så nu är jag mätt och belåten och ska cykla iväg till jobbet...


glada jag påväg till altanen


I salladen var det: Plommontomater hackade i små bitar, grovhackad rödlök, smulad fetaost, hackade mandlar och valnötter. Sedan en skvätt olivolja och balsamvinäger och sist lite grovmalet salt och peppar.


Dagens planer.

2009-06-25
Godmorgon alla slöisar! Jag har vart uppe sen sju (som vanligt) och håller just nu på att fixa i garderoberna. Det är rensning och sortering på hög nivå kan jag säga! Självklart lyssnar ja på lite härlig musik undertiden, annars skulle man ju gå under av tråkighet! När jag är klar ska jag åka till coop för att handla lite inför ikväll och sen ska jag till jobbet  efter lunch. Härligt väder, vilket innebär att vi kommer vara ute helatiden. SKÖNT! Efter jobbet ska jag åka vidare till Ida och ha en härlig grill-kväll. Det blir en bra dag detta!

Hoppas ni har något kul för er idag!



härlig med sommar!

Picknick i stadsträdgården

2009-06-24
Ja, idag var det som sagt äntligen dags för mitt lilla firande. Tråkigt nog kunde Malin inte följa med, men hon agerade som en mycket bra vän i ett nödläge. Och vi får ta ett eget mys du och jag malin ;)
Iaf så var det jag, Veronica och Ebba som hade en mysig liten picknick i stadsträdgården. Det bjöds på supergod kladdkaka, paj, dricka, frukt och te. Mysigt värre. Det var roligt att få träffas igen, vi är ju som sagt ganska dåliga på att ses, men när vi väl gör det är det alltid lika mysigt. Och allt är sig som oftast likt, typ att Ebba spiller och att Veronicas kladdkaka är underbart god! Malin, din paj var supergod också!! Synd att du inte kunde äta lite själv, men vi åt så gärna åt dig ;)  Det kom dock upp lite nyheter  och händelser som jag har missat, men roligt var det att träffas och prata om då och nu och allt annat!

Nu sitter jag här hemma och har ätit mat och melon och ska nog snart börja dra mig mot sängen. Jag vet, det är väldigt tidigt men idag är jag helt slut i kroppen.



I stadsträdgårdens grönska satt vi, tillsammans med gubbarna och tanterna


under en stor ek lade vi ut filten


Ebba och Veronica :)


Malins goda jordgubbs- och rabarberpaj


Ebba tyckte att pajen var god, trotts hennes plågade ansiktsuttryck


mys, mys, mys


Shopping i värmen.

2009-06-24
Idag tog jag mig faktiskt en liten sovmorgon. När jag väl gick upp blev det lite kaffe framför nyheterna innan det var dags att göra sig klar. Simon slutade tidigt idag så vid elva ringde han och bad mig sätta på kaffe och bullar. Självklart tyckte jag att det var en bra idé så jag dukade upp ute i skuggan på framsidan. Där satt vi och gottade oss innan det var dags för honom att åka hem och för mig att åka in till stan.

Tanken var ju att jag skulle hitta en bikini så att jag har en som passar när vi åker till Frankrike. Tråkigt nog hittade jag inte en endaste, men lite annat blev det!


 


Lila sommarklänning - Åhléns
Vit klänning med tryck - Gina Tricot
Vitt och grönt linne - H&M

Tomorrow

2009-06-23
Imorgon blir det till att åka in till stan tidigt. Jag måste nämligen till banken och fixa med mitt konto. Även en ny bikini och massor med sommarkläder måste inhandlas har jag insett idag, hoppas man hittar något bara!

Eftermiddagen blir till att spendera med tre små söta skruttar i stadsparken. Det ska bli så kul att träffas igen och jag vet att det kommer vara mycket bus och skratt ;D


- och jag lovar, det kommer midsommarbilder snart!!

Sol, sol, sol

2009-06-23
Idag har Björkan vart här och solat och pratat om livet och allt vad det innebär. Trotts att vi bor så nära varandra ses vi så sällan, ganska dåligt av oss faktiskt. Men som sagt var hon här idag och det var mysigt. Vi gick även en liten promenad med mellanlandning på Clevekonditoriet här ute på öa. Det blev bakelser och såklart köpte vi allt av Ida.

Väl hemma blev det ännu mera solning och så har jag läst ganska många sidor i boken, snart slut nu! När mamma kom hem gick vi ner till båten en sväng och kollade lite. Det är skönt att gå med henne, då kan man prata om allt som man inte hinner annars. Om saker som inte är vardagliga och om sånt vi inte vet om varandra...

Så det har mest vart en total slappardag för min del och hur skönt som helst har det vart!




Dessa planterade jag igår. Sjukt cool färg som nog inte är rättvis på bild.



Ännu mera fixat, vilken måndag

2009-06-22

En god lunch blev det som sagt, baguette med räkor och några skivor vattenmelon till det också. Efter lunchen har jag mest hjälpt mamma med att fixa och dola ute i trädgården och kollat vad som ska köpas inför resan. Vi åkte till skoghall för att handla plåster, solkräm och annat smått och gott som kan vara bra att ha med sig. Med hem följde också massa saker till lägenheten. Dock var det mest tråkiga, men nödvändiga, saker. Som tex, toaborste, trasor,rengöringsmedel och en massa annat. Så nu ligger allt i en låda i tvättstugan och väntar på att få åka till jönköping. I lådan ligger också ett strykjärn som mamma tydligen hade sparat på vinden åt mig, tur att slippa köpa ett själv!

Lite solning och läsning har också hunnits med såklart. Läser da Vinci-koden nu, och den är inte alls lika bra som änglar och demoner. Nej, en stor besvikelse är boken som jag naturligtvis ändå måste läsa klart...


känns som om hela dagen har gått åt till att planera och förbereda

Allt är fixat, nästan.

2009-06-22
Oj vad jag har vart duktig under förmiddagen! Ja, jag tycker faktiskt att jag har vart det. Jag har nämligen ringt och bokat tid för att hämta lägenhetsnyckeln, skickat mail och kollat upp el-abonnemang, tagit reda på när skolan börjar och kollat runt och skrivit upp olika priser och avgifter för kontantkort. Så, nu känns det som att jag inte har mycket kvar än att bara flytta in!  Lite av min stress har nog släppt nu när jag fick allt gjort på samma dag. Så nu är det bara för mig och älsklingen att bestämma vilket abonnemang vi ska ha och sen så blir det till att åka ner och hämta nyckeln nästa vecka. Jag läängtar!!

Äntligen har vissa sötbollar fixat mitt födelsedagskalas, bättre sent än aldrig, och det ska bli väldigt mysigt på onsdag! Jag hoppas dock att det verkligen ska vara fint väder hela veckan för annars kanske det inte blir lika kul, men som sagt vi får hålla tummarna för att solen stannar!

Nu ska jag gå och hjälpa mamma med maten och så blir det lunch ute på altanen! Mysigt värre och ha de göttans allihop!



min söt-pysen

Jag vet, dålig uppdatering!

2009-06-21
Nu har jag vart väldigt dålig på att skriva  på ett tag. Men nu får det bli ett litet ursäktande inlägg...

Idag har jag självklart vart ute i solen. Det har blivit till att hjälpa mamma med att plantera blommor och så har jag såklart solat och gottat mig med en bok. Nu sitter jag och väntar på att grillen ska bli färdig så att vi kan äta. Det blir sötpotatis, färskpotatis, sallad och såklart kött, mumsigt!

Min midsommar var jätte mysig och jag lovar att lägga upp bilder så fort det är fixat med den andra datorn. Så det är bara att hålla ut så kommer de snart!

Hoppas ni har det lika mysigt som jag i det härliga vädret. Ha de!



En midsommarbild, det kommer fler framöver

Äntligen.

2009-06-18

Gud vad skönt med helg! Veckan har vart lång och jobbig men nu är den iaf över :)

Vart på obs och handlat, de va inge vidare. Tror att halva karlstad var där och köpte mat till imorgon. Så det tog väldigt lång tid och såklart träffade man massor av bekanta så då blev de att prata med dem, de tog ju också sin tid.. Men nu är jag äntligen hemma och ska inte sätta min fot utanför dörren något mer idag. Nej, i detta vädret vill man bara sitta inne och mysa. Och mys ska det bli, snart är kaffet klart så då blir det fika och i ugnen ligger bakpotatisen och gottar sig. Det blir nämligen bakpotatis med skagenröra senare, namn namn :) 

Hoppas ni får en härlig dag imorgon också! Med god mat och fint väder och trevligt sällskap..


Vilken härlig dag!

2009-06-17
Idag har jag jobbat förmiddag. Det var helt ok, trotts att det var på det dåliga stället. Eftersom solen äntligen tittade fram så var vi såklart ute. Två av flickorna bjöd på glass och bullar eftersom det var deras sista dag på dagis. Det var mycket mysigt och kladdigt. Efter fikat så gick vi och plockade blommor till midsommarstången. Barnen tyckte att det var väldigt roligt men tyvärr var de inte så bra på att plocka. Antingen kom de med för korta blommor eller så hade de inte lyckats ha av stjälken utan bara dragit av alla bladen. Det var ju tur att jag och den andra fröken plockade två stora buketter så det ska nog bli bra. Så imorgon blir det att dansa kring stången och sjunga sånger.

Slutade vid halv tolv och åkte raka vägen hem för att bya om till bikini. Sedan tog jag med mig en drink och en bra bok och la mig på altanen. Där låg jag till klockan nog var fyra, tänk att tiden går så fort när man myser. Iaf så var det härligt att äntligen suga i sig lite sol och fylla på med sol-energi i den annars så trötta kroppen. Det känns så konstigt vädret nu, tänk att det är midsommar om två dagar!

Eftermiddagen spenderades med älsklingen och det blev mycket mys och gottande. Nu väntar jag på att So you think you can dance ska börja! Det går ju inte att missa ;)

Hoppas ni har haft en bra dag också!



Mys på altanen med min drink och frysta hallon

Helt okej

2009-06-16
Nu är det äntligen färdigjobbat för idag. Så skönt! Eftermiddagen blir att spendera med älsklingen som just nu är på Bergvik och kollar på resor... Kan ju ta ett tag. Så, tänkte dra på mig mina älskade mjukis nu och sen se om mamma behöver lite hjälp med maten, om inte blir det nog soffan. Såklart blir det kaffe också! ;)

Dagen har annars vart helt ok. Det blev ju väldigt bra väder precis när jag skulle åka och jobba så vi var ute heela eftermiddagen. Åt till och med mellanmål ute.  Hoppas att vädret håller i sig till imorgon för då skulle jag tydligen följa med och plocka blommor till dagisets midsommarstång..



En avklarad, tre kvar

2009-06-15

Denhär veckan ska jag jobba fyra dagar på det dagiset som jag har nämnt tidigare, alltså det jag inte gillar. Det är ganska skönt att det bara är fyra timmar varje dag, annars hade jag nog inte stått ut!  Så imorse var det bara att sega sig iväg till detta helvete...och kämpa sig igenom fyra timmar, som faktiskt inte var så hemska som jag trodde. Nej, för det var tydligen någon speciell dag idag, så ett annat dagis kom dit och så var det friidrott som stog på schemat. Eller ja, försökt till friidrott ska jag nog kalla det. Iaf så fick barnen prova på olika stationer och den som var mest populär var nog höjdhopp. Alla var så söta med sina egna små stilar och försök över "höga" höjder. Efteråt fick alla barnen glass och vi fröknar fick såklart kaffe och tårta. Efter det var det dags för mig att åka hem, i spöregn!

Väl hemma slängde jag av mig jobb-väskan och stack till stan med mamma. Hon bytte ett par skor och jag shoppade en tunika/klänning som jag får visa en annan dag.

Imorgon ska jag jobba eftermiddag så det blir skönt med lite sovmorgon!


Shopping

2009-06-13
Köpte detta skärp innan stadsloppet idag. Det är ganska smalt, kanske 1,5cm och kostade bara 50kr på Lindex.



Resultatet

2009-06-13
Stadsloppet var inte lika fullt med folk som det brukar vara. Tråkigt tycker jag men ja ska kanske inte säga så mycket när jag inte själv deltar. Stadsloppet firade tydligen 30 år också, eller ja det kallades ju för göta joggen från början. Men iaf så fick de gubbar och tanter som har deltagit i 30år en speciell t-shirt och nummerlapp och så fick de starta fem minuter tidigare än resten. Självklart hade de flesta afrikaner sprungit ikapp gubbarna innan de passerade oss första gången ( vi stod vid 2km ) men det var ändå en rolig idé tycker jag. En annan sak som var ny för i år var den lilla sprint-tävlingen mitt på drottningatan. De som ville fick spurta 100m och så skulle den med bästa tiden få något pris. Det var ju inte alla som spurtade men en hel del ändå.  Efter att ha sett de jag ville se vid 2km så gick jag och mamma till drottningatan så vi stog precis efter spurten, jag kan ju säga att det var många trötta som segade sig förbi 8km passeringen...

Vilka såg jag då på banan, jo såklart alla gubbar från pappas jobb och såklart putte som sprang för dem. Sen såg jag Anton som lyckades få en riktigt bra tid! Stefan Holm och Stefan Karlsson såg jag ju också, de är kanske de mest kända utav alla. Sen såklart Per Jacobsen och alla djävlar som endel götister var utklädda till.



Vid 2km så hade redan de första Kenyanerna kommit ikapp gubbarna


8km passeringen


Sådär, nu ska jag gå och drick Dooleys med mamma och mysa med film


Karlstads stadslopp

2009-06-13

Hello.  Sitter och väntar på att alla ska bli färdiga så vi kan åka in till stan. Pappa och Patrik ska springa stadsloppet idag. De springer för pappas jobb båda två. Hoppas att det inte ska regna iaf och att Patrik ska springa fortare än vad jag har gjort! Självklart hoppas jag se massa goa Götister från If Göta och kanske en och annan kompis.  Så nu ska vi nog sticka... Men loppet börjar kl 14.00 och ni borde åka och titta! De är ju superkul! :D hahah kommer från en löparnörd men ändå ;)


Nu tar jag helgen!

2009-06-12
Ja, fy vad trött jag är! Jobbade en lång dag igår och en super-duper-lång dag idag. Båda dagarna har jag gått med ont i huvudet som inte försvinner trotts mitt försök med värktabletter. Sen att man dessutom måste vara ute större delen av dagen på jobbet gör ju inte det hela mycket roligare när det öser ner. Men nu, efter att ha segat sig igenom en otroligt lång dag med bara en handfull små barn på dagis så ska jag inte göra ett skit. Nej, jag ska bara sätta mig i mina mjukis framför brasan som mamma så snällt har tänt. Kanske kan jag få tillbaka lite värme i kroppen som annars känns som en isbit ända in i benen.

Ja, som sagt, nu tar jag helgen. Hoppas ni har haft en bättre dag!



student -09

2009-06-10
Imorgon är det då dags för alla studenter här i karlstad att äntligen få springa ut från skolorna. Jag hoppas att de ska få bättre väder än vad vi har idag, vädret gör ju ganska mycket ändå. Åh, jag kan inte förstå att det har gått ett år, ett år sedan jag själv sprang ut och kände en sån lycka av att äntligen vara färdig! Det bästa med studenten tycker jag är att alla känner sån samhörighet med varandra. Man kramas, skrattar och sjunger tillsammans med folk man aldrig träffat förr. Sålänge det är en student så spelar det ingen roll vem, man är lika glada och lika lyckliga över att vara fria. Nu är det ju dags att få bestämma själv, att prova på livet, det riktiga livet. Om det så är resa och se världen, jobba eller att läsa vidare man har planerat så är man ändå helt och hållet chef över sig själv. Man är fri och det är dags att prova sig fram...

Studenten är nog det roligaste jag vart med om och när jag tänker på den dagen så är det bara bra saker jag minns. Bra ord att beskriva dagen med är nog glädje, skratt, samhörighet, frihet och lycka. Åh, studenten är en sån underbar tid!


Här kommer tio små tips till den som tar studenten

          1. Du sätter själv stämningen, så var glad!
          2. Champagnefrukost är ett måste, njut med klassen
          3. Ta många bilder, men glöm inte att leva i nuet också
          4. Att åka flak är ett måste, det blir bäst stämning
          5. Drick lagom, du vill ju minnas dagen
          6. Sjung så högt och mycket du kan, musikalisk eller ej, spelar ingen roll
          7. Låt studentsångerna gå på högvarv, det är ju enda gången du kan sjunga dom
          8. Ta en paus hemma med familjen, det behövs. och så får du ju god mat.
          9. Ta vara på dagen, sova kan man göra sen
          10. Njut av bara helvete för det kommer vara det roligaste du vart med om!


och så sist då, Grattis till alla som tar studenten imorgon! Ta vara på tiden!!


studentbilder

2009-06-10


Några bilder från min student förra året


Champagnefrukost


gruppkort under frukosten


glada miner


sista lunchen i skolan, tack och lov


på flaket


mer flak :)


förfest hos Moa


sjungande och glada påväg till Nöjes


vi stannade till vid torget och sjöng på scenen


Nöjes, fullt med studenter


nattmacka innan det var dags att dra sig


Båten är sjösatt

2009-06-09
Jajamen. När pappa kom hem från jobbet blev det en tur till Biltema innan det sedan var dags för honom och mig att åka och sjösätta båten. Jag har aldrigt vart med och sjösatt denhär stora båten som vi har nu, endast de små som vi haft tidigare. De små båtarna har det ju bara vart att köra ner själv, med kärran och allt i vattnet men nu fick det bli kranen. Båten knakade ganska mycket och jag kände mig rätt så borta med tanke på att jag inte hade en aning om vad som skulle göras. Men det gick hur bra som helst. Vi passade på att åka ut en sväng och se hur den kändes, och till min fasa får jag se att man kan se vindkraftverket från mörudden! Jag har trott att dom skulle vara längre ut, men icke. Ja ja, de är nog bara att vänja sig vid dom för såå fula är de ju ändå inte...

Nu är det snart dags för den första deltävlingen i Folksam Grand Prix som visas på tv4. De mest intressanta under dagens tävling är nog att se om Musse slår rekord och såklart att se hur Wissmans form ser ut. Jag kommer definitivt sitta bänkad från 21.00-22.00 och det borde du också göra!! För friidrott är helt enkelt världens bästa och underbaraste sport!


En gammal bild från mobilen på vår båt


Glader

2009-06-09
Idag har det vart en mycket kort jobb-dag, endast fyra timmar. Men det var härligt att äntligen komma tillbaka till mitt favoritdagis! Ska dit igen nu på torsdag så jag missar heela studentfirandet :( Jag som hade planer på att åka med och fira lite, eller iaf få se på alla glada studenter. Men nej, nu blir det jobb istället och pengarna behövs ju så de är inte mycket mer att göra...

Pratade med Daniel, min jönköpings-vapendragare, precis nyss och han har fått lägenhet i samma hus som mig :) Mycket roligt! Då blir det att ta följe både till och från skolan och allt eftersom vi ska gå samma utbildning! Åh vad jag längtar!! Det ska bli så otroligt roligt!  Men egentligen borde jag nog inte tänka på det så mycket, men det är svårt när alla hela tiden frågar vad man ska göra till hösten och speciellt alla på jobbet frågar eftersom man träffar så många nya.De hoppas kanske att man ska läsa till barnskötare, men NEJ aldrig i livet! Nog för att barnen är helt underbara och supermysiga så är det inget jag skulle kunna göra hela livet, fy fan...


Nu ska jag nog sortera och radera ut i alla mina mappar med bilder på datorn. Patriks rum är ju färdigt nu så han har installerat sin dator, så igår förde jag över allt som var mitt därifrån.. Mest är det nog en massa skit, men måste ändå gå igenom allt.

Hoppas solen håller i sig så att alla som ska på balen ikväll får fina bilder och slipper det dåliga vädret!!


Final i project runway

2009-06-09
Ja, självklart fick inte finalen missas, det är ju då det hela avgörs och man får se  vad de verkligen går för. Men, jag tycker att det var en besvikelse.. Inte så fina och speciella kläder som det brukar vara.. Ett plus var ju iaf att inte lipsillen Kenley vann hela tävlingen, vilken jobbig människa hon verkar vara. Inte ett dugg trevlig och visar ingen respekt för de som redan är kända och som jobbar i mode-världen. Av Korto och Leanne så tycker jag att det inte spelade någon större roll vem som vann. Korto är nog den som jag har fastnat mest för, alltså hennes personlighet. Men samtidigt gör Leanne väldigt fina kläder... Vem tycker ni borde vunnit?



Korto, Leanne eller Kenley?


Nytt

2009-06-08
ja, som ni kanske ser så har jag nu fixat en ny design. Det tog sin tid att fixa och trixa med allt, men nu tror jag att det ska vara ok. Hoppas att ni gillar! Jag är iaf ganska nöjd med tanke på att jag egentligen inte fattar vad det är jag grejar med.. men men, nytt iaf.

Nu blir det snart pizza ( pappa lagar mat idag ) Alla här hemma är nämligen lediga idag, så de känns nästans om om det vore helg...


Puss.

En penna och lite tankar

2009-06-07

Hej hej.  Här sitter jag och har det ap-tråkigt! Ibland kan tiden nästan stå stilla... och inte är jag såpass trött att jag kan sova ännu. Istället fördriver jag tiden med att lyssna på lite musik och bara sitta och kladda med penna och papper. När man ritar så behöver man inte tänka så mycket utan bara vara, eller så driver tankarna iväg till helt andra ställen, det är det som är så härligt med att rita tycker jag. Men, jag kan ju inte påstå att jag är någe bra, verkligen inte! Men man får faktiskt kladda och skissa huur mycket man vill även om man inte har talang.. Ibland blir det hela stora bilder och ibland blir det bara en massa små kladd som blommor och mönster och annan skit. Men men nog om detta, nu ska jag kanske sätta på en vhs och fördriva tiden lite till.. innan jag känner för att krypa till sängs.

Jo, köpte två stora kuddar på ikea idag, kanske tar en bild på dom snart. Ska iaf ha dom i lägenheten sen så jag låter dem nog ligga kvar i plasten tills det är dags för flytten. Onödigt tänker ni kanske, men då ska jag säga er att det var ett utgående sortiment så de finns nästan inga kvar. Alltså var det bara att passa på!


Proportionerna, skuggningen och ja, i princip allt suger. Men va fan! Det är iaf sånt här jag sitter och kladdar med!



.sov så gott nu alla mina vänner.

Sverige

2009-06-07

Grillkvällen igår var väldigt mysig och det var precis så god mat som jag hade förväntat mig. Vi satt faktiskt ute och åt, även om vädret inte var det bästa. Vi hade dragit ut den stora markisen som blir som ett tak över hela altanen och så hade pappa satt  på en grill som skulle ge oss lite värme. Såklart fick jag som alltid fryser så mycket ha på mig både fliströja och tjocktröja men det var värt det.

Idag har det blivit en tur till IKEA med hela familjen. Patriks rum är ju klart så det skulle köpas massor med saker dit in. Det var nog den snabbaste tur jag någonsin gjort på ikea. Kanske beror det på att de andra redan hade vart där och skrivit upp vad som skulle köpas så nu var det bara att plocka på tag-själv-lagret.

Så, hela dagen har de satt ihop möbler och så åkte dom ännu en sväng till ikea och köpte lite tavlor och smått. Jag själv var faktiskt kvar hemma och såg på tennisen. Synd att svensken inte spelade bättre men annars tyckte jag att det var roligt att titta. En ganska spännande sport tycker jag. Det var dock väldigt tråkigt att en kille skulle lyckas springa in på planen och störa spelarna, mest störde han Federer men ändå. Mycket dåligt! Men sen fick han sig en ganska go tackling av en vakt också.. rätt åt honom...

Det gick inte så bra för sverige igår heller... otroligt dåligt att missa den straffen!! Men men, det är så det är, vi tycks inte ha turen med oss denna helg...


Jag tycker att Roger Federer var riktigt snygg


Grillkväll.

2009-06-06

Igår var det grillkväll hemma hos Anna och Tim som stog på schemat. Det var väldigt mysigt och kul att få träffa Tim igen, och såklart lära känna Anna. Deras lilla busiga hund sprang runt och dreglade på mig men mysig var han!  Det blev iaf mycket god mat med härlig sallad och supergott kött. Det visade sig också att jag och Anna hade ganska lika intressen, så det var inredning och design som vi snackade ganska mycket om...

Idag blir det också grillkväll fast här hemma. Mamma har fixat och grejat hela dagen med all mat och sånt. Åh, jag längtar till de blir dags för den supergoda varma potatissalladen som hon ska göra sen! :D den är underbart god! Trevlig folk kommer hit också :) så det kan inte bli bättre, eller jo, kanske vädret då. Men man kan ju inte få allt.

puss.


Tråkigt värre.

2009-06-04

Idag har jag inte gjort någonting speciellt, mest haft tråkigt faktiskt.  En mattläggare har vart här och fixat golvet så nu är det äntligen klart. Jag har faktiskt vart snäll och storstädat alla tre toaletterna, fy vad tråkigt! Men, de andra blir ju glada iaf. Har även dragit fram vhs-spelaren som annars ligger under min säng och väntar på dagar med dåligt väder. Idag var det en dag med dåligt väder så då åkte den fram och jag satte på en av mina favoritfilmer från när jag var liten, nämligen Den oändliga historien. Jag tyckte kanske inte att filmen var bra längre, men man kommer ju ihåg hur spännande man tyckte det var förr. Nu satt jag mest och fnissade åt den otroligt dåliga bilden och det hemska sättet de hade gjort specialeffekterna på! hahah, gud vad dåligt. Någonting som dock var lika bra som förr var låten, jag bara älskar den! så härlig och superglad blir man.

Nu ska jag, tro det eller ej, dricka kaffe med mamma så fort hon kommer hem. Sen kanske jag drar ut och springer en sväng, men mest kanske....


Tårtor.

2009-06-03
Det finns nog ingen som kan ha missat att jag älskar att fika! Ja, vem gör inte det egentligen?? Så därför känner jag att jag måste helt enkelt berätta om denna underbara hemsida som jag precis hittade. Det är en kvinna från karlstad som slutade sitt vanliga kontorsjobb och istället satsade på något kreativt och roligt, nämligen att göra tårtor. Och inte är det några vanliga tårtor heller! Det finns allt du kan tänka dig, och finns det inte så kan hon nog fixa det ändå.

Jag lägger upp lite bilder från hennes sida, men ni kan ju gärna gå in och kolla själva. På hemsidan kan man även boka kurser eller köpa material till tårtor och annat!

www.tartpinglan.se




fbk tårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se


bröllopstårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se


rockig tårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se


barbietårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se


sluta röka tårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se


jaczzitårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se


barntårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se


Ford mustangtårta från tårtpinglan
www.tartpinglan.se



Som ni ser så är hon väldigt duktig! Gå in på hennes sida och kolla på alla andra söta tårtor, det finns massor med bilder! Det finns för sporter, bröllop, dop, student, barn, med mera med mera!


Trötter.

2009-06-03

Ja, nu är jag trött efter att ha laddat upp alla bilder från helgen, men nu är jag iaf klar.

Har jobbat idag och det var på ett nytt ställe som var väldigt bra med mycket trevliga barn. Kanske beror det  på att många var stora (5-6år) och att några av dem ska sluta på dagis nu under sommaren. Vi var tre vikarier på avdelningen eftersom det var planeringsdag för de ordinarie. Samma sak var det igår när jag jobbade och i förrgår med. Undrar om alla dagis måste ha planering innom samma vecka?? Ja, ja, jag ska inte klaga, är såå skönt att få jobba lite! Och nästa vecka blir det också mycket, är ju många som ska vara lediga för student och avslutningar och sånt. Det är bra för min del  :)

Nu ska jag nog gå och få i mig lite mat innan jag tar kvällen... alltså totalmys i soffan med mjukis och popcorn..


Måndags.

2009-06-03
I måndags var det jobb som gällde för min del. Slutade vid halv sex och sen blev det hem för att äta innan jag och Simon åkte till Mariebergsskogen och gick runt och hade mysigt. Vi tittade lite på djuren och åt lite glass. Tog lite kort på de söta små djuren, men vi var där så sent så alla far inte framme och man kunde inte komma in till alla heller..



fåren och lammen var fortfarande ute



äckligt stor gris, som jag först misstog för en sten



det blir många julskinkor av denna grisen tror jag, han var iaf jävligt fet



Getterna var också ute och jag passade på att prata lite med dom. Men jag tror Simon tyckte jag var lite pinsam..



Just den här geten tyckte att gräset var grönare på andra sidan staketet.


Söndags.

2009-06-03
I söndags var det dags att åka till Örebro och fira min farbror som hade fyllt 50. Vi åkte iväg vid nio men när vi kom till E18 så blev mamma osäker på om hon stänkt av strykjärnet, så det var bara att vända igen, fy vad tråkigt! Jag läste iallafall i Änglar och Demoner hela vägen dit, och hem med för den delen.

Kalaset var mycket mysigt, ganska få var vi och alla var nästan 50+ tror jag. Det var ju så otroligt varmt och vi satt ute hela dagen, hade ganska snygg bond-bränna när jag kom hem kan jag lova! Iallafall så var kalaset hemma hos min farbror i hans trädgård. Huset är väldigt gammalt och ligger ute på landet, kanske fem kilometer från stan. Och mittemot en gammal kyka med tillhörande kyrkogård. Det tycker jag är lite läskigt faktiskt.. Eftersom åldern på de övriga gästerna var ganska hög så fick ja och bror roa varandra. Vi hade lite mysigt med hundarna och så gick vi en liten promenad och besökte även kyrkan..


Deras supersöta lilla stuga


gammalt och charmigt


Broder och jag gick en promenad, det kändes att vi var ute på landet.


grusväg och ängar


nyckelpigor och härliga blommor


Vi vilade oss i skuggan av ett päronträd


det fanns faktiskt tecken på att vi lever i 2000-talet


hemvägen


kyrkan


mysigt värre... Tupp, höna eller kyckling?


ett gammalt, gammalt hus som hörde till kyrkan


Kyrkan är vääldigt liten, och då menar jag liten!


Såhär nära huset låg kyrkan, det var bara en liten grusväg emellan dem.


I trädgården har de en jätte mysigt berså där vi dukade för firandet.


I bersån bjöds det på supergod italiensk buffé och såklart gräddtårta till kaffet


mysigt va?!


Klassfest.

2009-06-03
I lördags eftermiddag/kväll var det äntligen dags för vår lilla klassfest. Vi var ute på borgmästarholmen och grillade lite och hade det väldigt mysigt! Det vär så roligt att se alla igen och extra roligt att alla var tillsammans. Annars brukar man bara ses några då och då men de blir en anna känsla när nästan hela klassen är med. Dock tyckte jag att det var dåligt av de svikande själarna som inte dök upp. Men men, vi som kom hade jäkligt mysigt och ett härligt gäng var det!


De första mupparna på plats. Daniel, Anders, Stina, Isabel och Emilia


Anders förbereder grillen..


gör du verkligen på rätt sätt undrar Emilia som ser mycket tveksam ut..


Anders blir osäker och Daniel, som förmodligen har full koll på läget, kollar bort lite strategiskt.


David, Sara, Hakim och Anders


Isabel smakar på Anders äckliga bajs-korv, fy!


Mysigaste stunden på hela kvällen. Jag, Emilia, Isabel och Daniel sitter och filosoferar.


Älven var spegelblank och fin.


Ebba, Daniel, Stina, Moa, David, Malin, Anders, Sara, Hakim och Veronica


Min Jönköpings-vapendragare Daniel är sjukt koncentrerad när han grillar sin korv.


Mupp-Malin och jag grillar marshmallows


Alla måste ta en paus för att Malin ska kunna klia sig..


Stina, Jag, Moa och Emilia


Sötisar. Moa och Isabel


Veronica, Anders, Ebba, Malin och Stina


Hela högen! (Utom Daniel som är fotograf och Edman som kom senare)


Lördags.

2009-06-03
Ja, här kommer då äntligen lite som jag lovat!

I lördags åkte vi ut till världens bästa mormor och morfar. Vi skulle nämligen fira mormor på mors dag. Jag vet, det är egentligen på söndagen men eftersom att vi skulle på 50-års kalas då så fick vi passa på en dag innan. Det var mycket mysigt med god tårta och fint väder.

När jag kommer ut till deras hus så känns det så fridfullt och underbart på något sätt. Kanske har det att göra med en massa minnen från barndomen + att de är ju halvt som halvt ute på landet. Haha, mormor berättade att de hade avlivat den ena hästen nu också "för att den inte behövdes som sällskap längre" lite taskigt tyckte jag men det fanns inte så mycket man kunde göra när den redan var död. Deras andra häst är iväg på bete och väntar på att föda sitt lilla föl, så nu är det helt tomt i hagarna.

Men som sagt, det är underbart där ute och jag skulle kunna tänka mig att ta över där en dag, kanske... Men då behöver man nog göra en ganska stoor renovering.


nu låter vi gräset växa tills hästarna kommer tillbaka


syrén + plommonträd = härligt


När vi var små var gungan i äppelträdet mycket välanvänd. Vi brukade få en egen plätt att så i  mormors trädgårdsland också, massor med härliga sommarblommor!
( Här har min kamera fått ett fnatt igen och gör fula ränder på korten och låter mycket konstigt )


Mitt absoluta favorit-träd i världen, och det säger mycket eftersom jag var en STOR klätter-apa som liten. Kommer ihåg en gång när jag satt där uppe vääldigt länge och gjorde mormor extremt sur, vilket inte händer ofta.. om jag tänker efter så kan det vart enda gången faktiskt...


Men som sagt, det är nog favoriten hos mormor och morfar. Och den dag som detta underbart stora och älskade kastanjeträd ska kapas ja, då fälls det nog en och annan tår från min kind.


Dåligt.

2009-06-01
Ja, jag har vart dålig på att skriva denna helg, men det har vart full fart hela tiden. Jag har dock tagit massor med bilder som kommer snart! Både från Örebro och klassfesten, och lite annat smått och gott. Men jag hinner inte skriva mer nu, måste fixa allt till imorgon och sen blir det project runway! Kanske kommer lite bilder imorgon om jag hinner...

Puss.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus