Spontan picknick.

2009-05-29
Idag har jag spenderat eftermiddagen i stan med min älskade lilla skrutt-Malin, det var så mysigt! Jag köpte en fin morsdag-present till mamma och så hittade jag ett supersött bälte på Vila. Hade även tagit med mig mina svarta skor som jag köpte i onsdags, fick byta storlek på dom. En tur till systemet blev det också där en alkis fick ett litet utbrott och skrek på personalen när han inte fick köpa så många öl han ville. Stackars killen i kassan säger jag bara, han råkar säkert ut för det där ganska ofta...

Istället för att sätta sig på ett fik så gick jag och Malin och köpte kycklinglår, bröd och vindruvor och satte oss vid teatern och gottade oss i solen. Härligt, härligt sommarväder det är nu!!

När jag kom hem hade jag fått ett brev om ännu en lägenhet i Jönköping, dock var det ett sämre alternativ då det var ett korridor-boende som låg en bit utanför stan. Så jag ska definitivt inte åka på visningen, inte byter jag ner mig inte!

Nu tänker jag nog sätta mig ute i solen och läsa ut Änglar och Demoner, blir nämligen en härlig hemma-fredag idag. Sen vet jag att det blir kycklingsallad  och massor av frukot ikväll!

Regnbågsbasar.

2009-05-28
Eftermiddagen har spenderats med älsklingen och vi har hälsat på hos hans mormor och morfar. De är så otroligt söta så det är inte sant! Efter en visit hemma hos dem så åkte vi till hammarlunden där mammas jobb hade regnbågsbasar. Det är något som skolan anordnar varje år där de samlar in pengar för att rädda regnskogen.

Vi strosade runt där lite och skrattade åt alla söta bilder som barnen hade målat och kollade på loppisarna och allt annat som fanns. Jag köpte fem böcker av Henning Mankell för 50kr. Simon köpte blåbärsmuffins och vaniljkaka som vi åt hemma i soffan med kaffe. Vaniljkakan var helt underbar och Simon tyckte att vi skulle åka tillbaka till basaren och köpa på oss ett lager att ha i frysen...








Blött.

2009-05-28
Vad har tagit åt vädret? Igår blåste det hur mycket som helst och idag störtar regnet ner. Det enda som håller mitt humör uppe är den kommande klassfesten och att det ska vara strålande sol och sommarvärme hela helgen. Skulle egentligen vart med Malin idag men de hade jag totalt glömt bort, och hon med, såå typiskt oss! Men vi bestämde att vi ska ses imorgon istället, kanske är det finare väder då också.

Så, det blev att dega i ett bra tag i pyjamasen framför tvn och sen så bestämde jag mig för att fortsätta slita i golvet. Jag höll bara på i en liten stund men det blev ganska jobbigt, sitter ju som berget och så får man bara loss en massa små, små bitar. Så tillslut gav jag upp och tog en låång härlig dusch inann jag parkerade rumpan i fotöljen och satte på en gammal vhs-film och gottade mig i bullar och te, mycket härligt!


regnet fyller upp vår damm ganska snabbt


det förbannade golvet


mjukis-mys


Shoppingkassar och svett.

2009-05-27
Idag var det stan och shopping som stog på mitt schema. Eftersom att elektrikern skulle vara här hela dagen så kändes det skönt att sticka till stan och slippa veta av honom. Inte för att han inte är snäll, han är ju iaf inte som den jävla målaren som aldrig slutade prata, men man känner sig inte bekväm om man är hemma. Så, trotts att vinden ven som om det vore sista gången så åkte jag in till stan. Hittade faktiskt lite fina saker som jag också köpte, tro det eller ej! Jag borde ju egentligen spara så mycket som möjligt men samtidigt måste man ha lite nya kläder så man slipper gå omkring i trasor. Så idag fick det lätta i plånkan!

Efter att ha strosat runt där i några timmar kände jag hur humöret började tryta och hur det kurrade i magen, ekonomisk som jag är så åt jag inte i stan utan åkte helt enkelt hem. Mamma hade bett mig att handla lite mat under dagen så hon skulle slippa ta coop på hemvägen från jobbet. Så väl hemma bytte jag till cykel och stönade mig i vinden till coop där jag även köpte lite kyckling och keso till mig, det fick bli min lunch. När broder kom hem så började vi jobba och slita med att få loss de sista bitarna av en gammal plastmatta som ska ut från hans rum. Så nu sitter jag här som en svettlök med blåsor i händerna och lyssnar på lite tröstande Queen. Ska ta mig lite kaffe och kanske läsa lite, eller springa med mamma?? Vi får se,


skor från Skopunkten och stickad tröja från KappAhl.
Jag vet, skopunkten är egentligen en sug affär med dålig kvalité, men för det priset så känns det som om det kvittar.


sött med tre små knappar vid ena axeln


topp och två armband från KappAhl


jag blev kär direkt!

Allt som allt gick det på 700 kronor, det tycker jag är ekonomiskt!


Slapp dag i rosa.

2009-05-26
Idag har det inte hänt mycket här. Jag har mest slappat med att läsa, kolla på film, städa och fixa. En elektriker har vart här så vi var utan ström några timmar. Imorse ringde såklart min vikariesamordnare ungefär 6-7 gånger, kände att hon blev lite tjatig efter fjärde gången. Men några jobb bokades in så de var ju bra. Nu blir det mys med världens bästa mupp "älskal dig blitt" hihi ;) Ha de göttans ni andra också!



Ett av mina favoritarmband. Det kommer från sötisarna på Nya Zeeland


Det blev bra ändå.

2009-05-25
Ja, okej jag erkänner det blev sol!! Men det hade man inte kunnat tro på morgonen när hela himlen såg ut som blek gröt. Men ibland ska man kanske inte uttala sig innan man vet hur det blir... Idag har jag iallafall hunnit med en hel del. Startade dagen med att ta det väldigt lungt och mysa i soffan med Änglar och demoner som jag läser just nu. Den är faktiskt superbra! När solen äntligen tittade fram så var det time for lite sallad och varmt bröd på altanen med mamma som är ledig och pappa som ville luncha med oss idag.

Efter en mycket mumsig måltid så åkte  ja med pappa in till stan där jag faktiskt, tro det eller ej, mötte upp med Malin. Ja, kan ju säga att det gick väldigt bra och att det nästan kändes precis som förr när vi var mycket bra vänner. Det fanns ju inte så mycket att prata om kring själva händelsen eftersom att varken hon eller ja egentligen kommer ihåg hur det gick till eller hur det kunde gå så långt... Men det fanns mycket annat att diskutera när man inte pratat på två år. Så vi satt ett bra tag vid teatern och gottade oss i solen innan jag var tvungen att springa nåra ärenden innan Simon kom och plockade upp mig. Väl hemma var det bara att byta om och sticka iväg till tippen med pappa och sen så stack vi iväg och sprang på kilene. Jag sprang femman och jag trodde jag skulle dö! Men, om man aldrig tränar så är det nog inte såå konstigt. Det var längesedan som det var såå skönt med en dusch!  Jag är redan stel och imorgon kommer jag nog gå som en gammal tant.

Nu blir det till att mysa ner sig i soffan med en filt och se på project runway som börjar snart!!



few years ago


Solen lyser med sin frånvaro.

2009-05-25
Ja, var det inte utlovat strålande sol och 20 grader idag?? Då undrar jag vart den solen har tagit vägen?? Vad behöver man egentligen kunna för att bli metrolog? Kanske alla landskap och veta skillnaden mellan en sol och ett moln. Men annars känns det mest som om dom gissar vilket väder det ska bli. När jag tittar ut genom fönstret så känns det ganska svårt att tro att det skulle kunna bli 20grader idag, fast kanske kanske så kommer det senare. Man kan ju alltid hoppas!



hallå solen, var är du??


Det rullar på.

2009-05-24
Började dagen med en mycket god frukost som mamma hade fixat iordning. Vid matbordet konstaterade jag ganska snabbt att det var superfint väder idag så därför bestämde jag mig för att sola en sväng. Eftersom jag är helt röd på ryggen från gårdagens ogräsplockande så blev det till att bara sola framsidan. Tyvärr blev det nog ingen större skillnad men skönt var det iallafall!

När Simon kom hit så satte vi på oss våra inlines och åkte en sväng. Jag tyckte att det var sjukt jobbigt medan han bara åkte lugnt brevid. Kan det kanske ha något att göra med att vår teknik är olika och han är gammal hockeykille?? hm, ja de är nog så.. Det blev iallafall en liten tur som följdes av en fika och kaffe på framsidan.

Annars har det mest vart lugna gatan för mig idag med mycket mys och supergod lax! Tänkte strax gå och se på Click som ska visas på trean, har aldrig sett den faktiskt.... Det får nog avsluta min helg tror jag.



detta är sommar för mig, sommar och skolavslutning.



det var härligt att ligga i solen och känna doften av vår enormt stora syrenbuske.



Freedom in my heart.

2009-05-22

I let the music fill up my ears, let the happiness surround me in a twist of freedom and joy. My stomach is full of butterflies and I can´t stop smiling. I feel like a bird about to fly for the first time, knowing that it will work out just fine. I turn you up loud and dance like a freak, we are one. You surround me, you are inside of me and you dance so beautiful. You know what I´m feeling and thinking, you know me from inside and out. You know it all...




Sandras goda pannkakor.

2009-05-20
Yes. Det var vad det blev till frukost idag för det är såå gott! Här kommer iaf receptet....



Ingredienser
(10 vanliga pannkakor eller 5 amerikanska)

3 dl vetemjöl
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
40g smör
1 dl socker
1 banan
1 äpple
kanel









Gör såhär

Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt. Smält smöret och låt det svalna. Mosa bananen och skär små, små bitar av äpplet. Blanda i frukten i smeten tillsammans med smöret och sockret. Tillsätt en lagom mängd kanel. Nu är det bara att börja steka! OBS! godast blir de om man gör den tjocka amerikanska varianten, då tar man 2dl smet till varje pannkaka... Gott att blanda banan och blåbär också!

Hoppas det smakar!

Söka jobb.

2009-05-20
Jajamen, nu har jag äntligen skickat iväg mitt cv och det personliga brevet för ett jobb som jag vill ha. Har suttit hela morgonen och fixat och trixat med det personliga brevet för att det ska bli så bra som det bara går. Det är ett jobb i jönköping som skulle funka bra som extrajobb för mig under tiden som jag pluggar. Men, vi får väll se.... Självklart skulle man skicka med en bild också, och naturligt vis så känns det som om ingen av alla de bilder man har duger! Det slutade med att jag iaf skickade iväg två, en närbild och en på hela mig.. Så nu är det bara att vänta och se. Det vore såå otroligt roligt om jag fick det jobbet! Annars är det mest truckjobb och lagerjobb som ligger ute på nätet nu...

Hade.

Störande.

2009-05-19
Försöker komma på vad en film jag tittade på när jag var mindre heter. Jag vet att jag såg den på typ canal+ eller något sånt och att den nog var från 90-talet. Kärlek/drama.. kanske lite rolig också. Men jag har sökt överallt, wikipedia ( hihi alex ) youtube, google, bilder bla bla och hittar ingenting! Jag blir snart tokig, för jag vill ju se den igen för jag vet att den var super bra! Varför hittar man aldrig någonting som man verkligen vill veta på internet? Det suger!  Nu ska jag sova istället, de är mycket bättre. Sov sött...


Kom på att Malin B såg den med mig, något tips kanske?? :P





Inte så dåligt med måndag trotts allt.

2009-05-18
Det lutar verkligen åt att bli en riktigt toppen-mysar-kväll idag. För det första så lyssnade mamma för engångsskull på mig och gjorde den mat jag ville ha, nämligen lasagne. För det andra så har vi nu hela bordet fullt med bullar som väntar på att få komma in i ugnen och bli smaskiga.  För det tredje så är det seriestart av den nya dockusåpan "Momma´s boys" som jag måste se för att veta om det är något att ha eller ej. För det fjärde och sista så är det också Project runway idag, det är mitt absoult bästa favorit program! Så nu väntar jag bara på att den första plåten ska bli klar så jag kan ta mig en kaffe med några bullar! Jag har dock redan vart och snott åt mig en liten degbit men färdiga bullar är ju såå mycket godare! Så nu ska en mycket glad och lycklig sandra gå och sätta på kaffebryggaren.





Still falls the rain.

2009-05-18
Into the night still falls the rain, even the dogs stay home tonight. Out on the streets, going nowhere, just one direction in my mind. Words were my bullets emotion my gun I was a runner now I´m on the run. And there were the stars that helped to navigate my soul. I wonder why I´m still fighting this ocean of questions...

I was walking, I was walking in the rain when the angel of my intuition wispered hello. Well, I was quite suprised to face that kind of incarnation. Peace deep in our hearts, all things must pass. Love comes always unexpected, love strikes blind and undirected. Love is the answer, that is all we need my friend. Now you came and change the weather, now I want to live forever.





Alphaville - salvation.

2009-05-18
Idag har jag storstädat i mitt rum. Det var så dammigt att jag var tvungen att torka hela rummet och dammsuga allt. Men nu när det är färdigt är det mycket mysigt. Jag tycker faktiskt att det kan vara ganska rogivande att städa, iaf när man lyssnar på alphaville på stereon! Mamma har en gammal skiva som jag har gillat sedan jag var liten, den brukar jag sno med mig in på rummet och spela när jag känner att det behövs.

Annars har det inte hänt mycket mer här idag. Vi har haft en målare hos oss som vi bjöd på kaffe, men det skulle vi inte gjort! Han satt och pratade oavbrutet i en och en halv timme! Suck, vad tråkig han var. Men nu har han gått så nu kan jag gå upp till köket utan att behöva bli stoppad påvägen av en tjatig gubbe. Det värsta är bara att han ska komma imorgon med, och kanske på onsdag också och då är jag ju själv hemma! Undrar hur det ska gå? Jag ska definitivt inte bjuda honom på kaffe något mer!!

Nu tror jag att jag ska ta och krypa ner i soffan med en filt och se en bra film. Det regnar ju faktiskt ute så då får man lov att dega hela dagarna!


                                     






 
see you.


 
  

Nu är sommaren här.

2009-05-17

Vaknade lite sent idag, antagligen lite trött från igår. Fixade iordning på rummet och sen stack jag iväg till älsklingen. Det blev en mysig promenad till trumma där vi satt länge och bara gottade oss i solen och drack lite dricka. Det var väldigt härligt att bara ligga och dega där på berget medan solen brände i ansiktet och vinden fläktade lite lagom. Och idag var det ju så varmt ute! Nu tycker jag att man kan säga att sommaren officiellt är här! Sen har det även blivit lite kubb-spel idag, gissa vem som var bäst?! Ja, självklart jag. Simon blir bara mupp och går och muttrar när han förlorar. Självklart har det även blivit kaffe och glass på framsidan! vad vore världen utan kaffe och fika?!









Kalas

2009-05-17

Det var som sagt kalas hemma hos goaste tösen i lördags. Mycket mysigt med både familj och vänner närvarande. Och jag måste säga att jag blev glatt överraskad av att kvällen gick så smidigt trotts allt. Ida hade gjort jätte smaskiga pajer och bakat och fixat! Gottigt! Självklart kom vi att prata om klassfest och det blev styrt samma kväll. Så nu väntar jag bara tills den dagen kommer så man kan träffa alla mysiga mosare igen! saknar dom så...


med dessa vet man aldrig vart kvällen kan sluta



Snöre hit och snöre dit.

2009-05-16
Snart kommer morfar hit, vi ska svetsa klart det sista. Det går nog ganska fort nu eftersom de inte är så många sektioner kvar. När vi är klara med det så blir det att göra sig klar och sticka till en viss tös som bor på: citat "gatan 12b, jag bor på gatan 12b!" hahaha världens goaste!

Nu är iallafall paketet klart och jag hållet på att göra det sista på kortet. Blir väll sådär, inte riktigt så bra som jag hade hoppats.Men jag tror nog att det ska duga ändå. Så, det är min dag det. Vad blir det för er idag då? Någon som ska se på finalen?



Sov sött.

2009-05-16

Ja, de blev stan idag som sagt. Hittade inget till mig tyvärr men desto bättre var att jag äntligen hittade en bra present till Ida! Hoppas hon gillar den iaf! Så imorgon ska jag iväg på kalas, mycket mysigt! Annars har jag mest vart ute i solen och gottat mig idag ( igen malin :P ) Tog en promenad till mörudden med Mutter och det är många båtar i nu, känner att det är dags för vår att ta sig ett bad snart. Men nu tror jag att det blir sängen för mig. Sov gott på er alla små muppar!




Härligt, härligt.

2009-05-15
Äntligen är solen tillbaka och jag hoppas att det håller i sig hela helgen! Jag har precis ätit en mycket god frukost och ska strax hoppa in i duschen. Måste passa på nu när målaren har åkt iväg en sväng! Sen ska jag in till stan och kolla lite, jag ska ju egentligen spara men nu kliar det så i mina små köpe-fingrar. Mutter slutar tidigt idag och hon skulle också in till stan, blir nog en fika/mat med henne sen. Tänk vad mycke bättre man mår och hur glad man blir när solen skiner så härligt!



she said close your eyes, and free your mind, you´re free to fly.


Mys, igen.

2009-05-14

Det blev inte en helt värdelös dag ändå! Ganska stressigt på jobbet men barnen hade kul. Det var nämligen förskolans dag idag så det blev massor med lekar och sånger ute i det gröna. Det bjöds även på glass, fast vi vuxna fick tårta istället. och kaffe såklart.. Annars så tyckte jag att de var lite surare och tvärare på den här avdelningen, vet inte om jag vill jobba  där igen. Men men, de är ju alltid lite pengar man får så de är kanske värt det?

Nu väntar jag på att älsklingen ska komma hit, vi ska ha myskväll! Resten av familjen ska gå på bio, Änglar och Demoner. Men jag ville inte med, måste ju läsa boken först! Och jag har inte ens läst Da Vinci-koden! Fast egentligen är ju Änglar och demoner den första boken så ja kanske ska börja med den?? Jaja, skitsamma! Det blir i alla fall film och kanske bada i bubbelkaret ikväll, får se vad mister vill.

Puss.


Jobbdags.

2009-05-14
God morgon allihopa! Nu ska jag stick iväg och jobba. Jag ska vara på ett ställe där många andra vikarier säger att man inte känner sig välkommen alls! Hoppas att jag inte kommer känna så. Ska förövrigt ha med egen mat också, för första gången. Så det känns som om det kommer bli en super seg dag med sura arbetskamrater. Hoppas att ni får en bra dag i alla fall!




Höres.

Förhoppningar.

2009-05-13
Mamma och pappa var ute och sprang förut. Jag såg i fönstret när de kom hem, men en halvtimme senare hade dom fortfarande inte kommit in. Jag gick ut för att kolla vad dom höll på med. Jag trodde att de kanske diskuterade något om trädgården men nej, de satt och pratade om min flytt till Jönköping. Funderade lite på hur vi skulle göra. Hyra släpkärra här? Har jag så mycket som ska med? Hyra släp där nere och köpa där?? Jag kan ju säga att vårt samtal väckte en liten gnista av förhoppning inom mig! Det ska bli såå kul!



Jönköping

Mys mys.

2009-05-13
Idag har jag vart på stan med Malin, väldigt roligt hade vi! Hon fyndade massor på rean medan jag inte hittade något. Dock köpte jag den godaste pasta/kycklingsallad som jag vet, den finns på Wayne´s och det blir på något sätt alltid en sån sallad därifrån. Träffade Malin och Weronica också, nu kanske det äntligen snart ska bli min middag?! :P haha men de återstår att se. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det nog mjukis och en bra film tror jag, är ju faktiskt inge vidare fint väder längre.

Irriterande!

2009-05-13
Jag kan inte förstå varför det hela tiden ska vara olika ljudnivåer på tv:n. När det är reklam så höjs volymen så mam måste kasta sig på dosan för att inte öronen ska gå sönder... och när det är en musiksnutt i programmet eller nått så är den också högre! Men när sen någon ska prata så är det för lågt så man får höja sisådär en tio steg eller nått! Finns det ingen jävla apparat som kan fixa denna enkla skit?! Det är så jävla irriterande att jag snart inte står ut.. Man kan nu pausa eller spola förbi saker osv så de kan ju inte vara så svårt att fixa!! Någon som har tips till mig eller som känner igen problemet?!!!!!

Toppen eller botten?

2009-05-12
Idag blev det en låång dag på jobbet men det gick bra för det är ju så fint väder ute! Mycket härligt...  Nu sitter jag och fixar och trixar med mitt cv och ett personligt brev som jag ska iväg med imorgon, får se hur det går med det.
Annars är det ju som sagt dags för Malena Ernman att visa framfötterna på Eurovisions första deltävling som är ikväll... vore ju ganska pinigt att inte gå vidare från den ens.. Men jag tror att det kan gå hur bra som helst för henne. Inte för att jag gillar låten, jag tycker att den är ganska hemsk, men för att den är så extrem. Antingen så vinner den allt eller så kommer den i bottenskrapet. Det återstår att se... Men i media hoppas man ju inte att hon ska vinna, vi har ju faktiskt ett bröllop att stå i nästa år! haha! Kan inte fatta att det är en sån hysteri för ett jävla bröllop! Men men...

Positivt.

2009-05-11
Såg precis att det stod på Jönköpings tekniska högskola att de har blivigt utsedda till årets teknikutbildare av sveriges teknikföretag... det är ju positivt! I motiveringen står det att det är för att de har lyckats så bra med sina 500 fadderföretag och att kontakterna med dem oftast leder till jobb direkt efter examen!

Svetsning på hög nivå.

2009-05-09
Idag vaknade jag vid tio av att morfar hade kommit hit. Han skulle nämligen svetsa lite på vårt staket som ännu inte är färdigt och jag och lillebror skulle ju hjälpa till. Så det blev bara att dra på sig mjukisen och skynda sig ut... vilket innebär att jag sitter här och inte ens har borstat tänderna än!! usch och fy! Men men, vi hann med massor av sektioner på staketet och det blir väldigt fint. Det är morfar som har gjort alla delar till hela staketet efter pappas ritning och mamma som har målat allt. Så jag och bror fick ju se till att göra vår lilla del också! Men nu har morfar precis åkt hem så jag ska snart hoppa in i duschen och sen får vi se vart det bär!


nu ska det bara målas en extra gång sen är det klart


Du är underbar.

2009-05-08





aldrig ska jag sluta älska dig
du är allt jag har och allt jag ber om
hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
att du är där för mig som jag är här för dig





Min dag.

2009-05-08

Började klockan nio idag så det var skönt med lite sovmorgon. Inte så många barn idag, endast tio stycken och det var bara två småttingar. Såklart regnade det när vi var ute både på förmiddagen och eftermiddagen! Hur typiskt är inte det?? Efter jobbet tog jag en sväng till coop för att köpa mat till ikväll, väl där träffade jag min älskade gamla tränare och vi stog och pratade i ungefär en timme innan vi var tvungna att skynda åt varsit håll. Hemma bytte jag till mjukis det första jag gjorde, orka gå i blöta jeans? Sedan såklart kaffe med mamma som nu sitter i bastun med pappa, jag funderar starkt på att sätta mig där en sväng också... Sedan blir det fredagsmys med film och bakad potatis med skagenröra! mumma! Jag är så sliten efter idag att det bara får bli fredagsmys för mig heela kvällen! Synd att det regnar, vi skulle haft mos-grillkväll idag annars... det är ju så jäkla typiskt! Men men, vad blir det för er ikväll??


Jag är ett troll med tovor i håret och stor näsa...men man får ha fredagsmys ändå...


Dagens önskning.

2009-05-07
Jag har gått och blivigt kär i denna underbara spegel som finns på www.lauritz.com  Det är en spegel i barockstil från 1900-talet och den är inte billig! Annars hade jag ta mig tusan kostat på mig att köpa den för jag föll för den direkt när jag såg den.... skulle passa såå bra i nya lägenheten!






skulle nog behövsa putsas lite men annars är den underbar!


Klassblöt.

2009-05-07
Jobbat idag igen och jag kan ju säga att det inte var så värst roligt att stå ute i ösregn när man inte har några regnkläder! Så nu hänger mina vantar och jackan på handdukstorken så att det ska gå att ha på sig dom imorgon. Annars har det vart en mysig dag på jobbet med mycker sying och kramande..  Har vart lite snäll mot Mutter och diskat all jäkla disk som stog kvar från igår och så har jag även dammsugit. Nu väntar jag på att älsk ska komma hem så vi kan åka till bergvik och kolla lite :) Blir förmodligen hockey sen också, men det spörs! Nu vill vi ha bättre väder i alla fall!





Dagens önskning.

2009-05-06
I metro idag stog det en artikel om systemkameror... önskar så att jag hade en! Själv har jag en gammal sliten Canon med endast 5.0 mega pixel... rena rama skiten faktiskt! MEN som med allt annat så får man ta det man har tills man har råd och köpa nytt och det har jag inte just nu!







Ögongodis.

2009-05-06

Idag har jag vart på ikea och gottat mig. Kollat runt på allt som jag ska köpa inför hösten och nu är jag bara såå sugen på att få flytta! Visst man kommer ju sakna alla här oerhört mycket men det finns faktiskt något som heter bil/buss/tåg. Det är ju inte heller såå långt att åka, flyttar ju i alla fall inte ner till Lund eller upp till Umeå. Jag vill bara åka ner nu och få mina nycklar och börja städa och fixa iordning allt så att jag känner mig som hemma. Åh, jag vet inte hur jag ska stå ut de månader som är kvar! Jag spricker snart tror jag... men men, med sommar och sol så finns det ju annat att tänka på också! Jag fick i alla fall med mig en ordentlig bunt med lappar om olika möbler och hyllsystem så nu ska jag sätta mig ner och ta en kaffe och kolla igenom allt ordentligt! Jag är nog lite stört tror jag, men någon måste ju vara det också!


glasögonorm i bästa affären


Mysigt besök.

2009-05-05
Idag har det vart en knepig dag. Ena sekunden så öser regnet ner och i nästa så är det strålande sol. Och det hände inte bara en gång utan i princip hela dagen, mycket konstigt! I alla fall så har jag jobbat idag, blev en kort dag men gud vad trött jag blev! När jag kom hem så hade Mutter fått sin Amelia, en tidning som egentligen är helt värdelös, men som jag ändå sätter mig ner och läser igenom. Det blev därför till att sätta sig och läsa den och smaska på Mutters äppel och hallonpaj med vaniljvisp, mumma!
Micke kom förbi idag också, med alla tre hundarna. Joel, Manfred och Maja.. varav Joel är älst och lugn och lydig som en filbunke medan Manfred är lite mer cool och seg och Maja bara flyger omkring som en tokig en! Det är så sött när de är tillsammans för man märker deras olika personligheter så tydligt och det är såå självklart att Joel är den gamle och kloka gubben. Han är nästan döv nu också så han kanske inte hänger med så mycket, men guud vad mysig han är! Micke har fått dem... eller ja, mest Joel eftersom att han har haft honom längst, såå lydiga!
Jag kommer ihåg en gång när vi skulle passa Joel så hade vi lagt fram ett grisöra åt honom i hans korg och sedan hade vi åkt iväg och handlat eller något så vi var i alla fall borta i flera timmar. När vi kom hem så satt han och dreglade över detta lilla öra och hade inte rört det. Vi hade ju glömt att säga varsågod så när vi kom på de så slängde han sig som en galning! stackars lilla vännen!
Och en annan gång så hade Micke vart och handlat och skulle packa in alla kassarna i bilen medan Joel väntade vid sidan av bilen. Sedan åkte Micke hem och väl där kom han på att Joel var kvar vid affären! Han åkte tillbaka och där satt han så snällt och väntade på att få lov att flytta sig! (han har oftast inget koppel då han är såå lydig) haha, ja så ni kanske kan tänka er vilka små mysbollar som var på besök hos mig idag!






Dagens önskning

2009-05-05
När jag såg denna fina bikini så sa det bara klick! Jag älskar den och jag vet inte om jag ska kosta på mig att köpa den?!



 


Mondrian Flower Set från Vitamin A


Ny favorit.

2009-05-04

Idag har jag provat något nytt! Såg en keso på hyllan i mataffären som jag aldrig sett tidigare och tänkte att jag skulle prova en sån. Eftersom att jag inte gillar vanlig keso sådär jättemycket så hade jag inte så höga förhoppningar på denna nya... eller jag vet inte ens om den är ny! Jag har i alla fall aldrig sett den tidigare. MEN guud vad god! Det är nog en ny favorit som kommer ätas till många mellanmål framöver av mig! Så om ni, som jag, aldrig har provat denna så kan jag lova att ni har missat något!! Stick och köp en vet jag!



keso med smak av äpple, päron och vanilj
Strö över lite kanel så blir det supergott


Pyssel - Ny pärm

2009-05-04

Under lördagen så bestämde jag mig för att förvandla en gammal ful och sliten röd skolpärm till en fin och rolig liten receptpärm. Jag har nämligen så många urklippta recept som bara ligger och skräpar här och där. Nu kanske man blir lite sugen när man plockar fram recepten... Jag blev i alla fall väldigt nöjd med den och det är bara bokplast som ska på så är den klar sen!


utsidan


insidan


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus